Ve ihale yapıldı...

HİTÜ Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesine yapılacak Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi Linac binası ihalesi yapıldı.

24 Kasım 2020 Salı 17:50
Ve ihale yapıldı...

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesine yapılacak Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi Linac binası (Hastanelerin onkoloji bölümünde bulunan,kanser tedavisinde kullanılan ve hastaya X-ışını yollamak suretiyle bunu gerçekleştiren bir cihaz.) ihalesi yapıldı.

AK Pati Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesine yapılacak Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi Linac binasının ihalesi yapıldığını belirterek, 4 ay sürmesi beklenen çalışmalardan sonra Çorum’da önemli bir hizmetin daha faaliyete geçeceğini açıkladı.

Ceylan, Çorum’un sağlık alanında en önemli yatırımlarından biri olan Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi binasının ihalesinin yapıldığını açıkladı.

Kendisinin bizzat ilgilendiğini ve her aşamasının yakından takip ettiği Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi’nin Çorum’un sağlıkta bölgenin yıldızı olması açısından çok önemli olduğunun altını çizen Milletvekili Ceylan, Onkoloji Merkezinin içerisinde bulunacak tıbbi cihazların bakanlık tarafından temin edildiğini hatırlattı.

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde inşa edilecek olan Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi binası için bugün İl Özel İdaresi tarafından ilk yapım ihalesinin gerçekleştirildiğini duyuran Ceylan, söz konusu ihalenin özellikli alanı olan LİNAC kısmını kapsadığını dile getirdi.

Aralık ayı başında sözleşmesi imzalanacak olup Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi binasının Linac kısmının 120 gün içerisinde tamamlanacağını söyleyen Ceylan, ayrıca Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi için tahsis edilen LİNAC ve PET-CT cihazlarının taşınması için hastane tarafından ihalelerin yapılarak sözleşmelerin imzalandığını da vurguladı.

İmzalanan sözleşme kapsamında PET-CT cihazının hastane binasına getirildiği bilgisinin kendisine aktarıldığını belirten Milletvekili Ceylan, LİNAC cihazının ise hastaneye getirilmesi işlemlerine başlanıldığını anlattı.

Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi’nin tam olarak faaliyete geçebilmesi için merkezin hizmet binasının da yapılması gerektiğini kaydeden Ceylan, 4 ay içerisinde binanın da yapılacağını ve artık Çorum’da Kanser Tanı ve Tedavilerinin yapılabileceğini ifade ederken, “Çorumlu hastalarımız Ankara başta olmak üzere başka illere sevkten kurtulacaklar. Kendi memleketlerinde ailelinin de yanında tedavilerini sürdürecekler. Ayrıca, tedavi olmak için çevre il ve ilçelerin yanısıra ülkenin dört bir yanından insanlar Çorum’a gelecekler” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 26.11.2020 19:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hastane 2020-11-24 18:24:18

Bu binanın tememi 2 3 ay önce atılmadımı

Avatar
Cesur 2020-11-25 07:48:20

Temeli üç ay önce atıldı Vekillerimiz üç dört ayda bitecek dediler şimdi de diyorlar 4 ay da bitecek 4 ay sonra da 4 ay da bitecek derler Erkek adam sözünden döner mi

Avatar
crm 2020-11-25 15:32:09

Bu şartlarda ancak bu kadar olur, çok önemli bir projeye imza attılar. Hastası olan bilir pet için 6 ay sıra bekleniyor . 2. ve 3. evre kanser hastaları için 1 günün bile önemi var hakkı geçen kim varsa allah razı olsun.

banner165