Yenidoğan canlandırma eğitimi

Yenidoğan Canlandırma Eğitimi düzenlendi

28 Aralık 2017 Perşembe 12:55
Yenidoğan canlandırma eğitimi

Yenidoğan Canlandırma Programı (Neonatal Resusitasyon Programı-NRP) eğitimi düzenlendi.

Çorum’da doğum yaptırılan hastanelerde çalışan personele yönelik NRP uygulayıcı ve güncelleme eğitimi Çorum Anitta Otel’de gerçekleştirildi.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi tarafından organize edilen ve İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Ömer Sobacı’nın açılış konuşması ile başlayan eğitim programının açılışına Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı, Dr. Ahmet Barış Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. İhsan Demirbaş, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Arif Pilgir, Dr. Zafer Yapar ve Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Çağatay Evrim Afşarlar, Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Selim Asaraoğlu katıldı.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Barış, Anne ve bebek sağlığının korunması ve geliştirilmesi açısından 1.Basamak sağlık hizmeti sunucularının temel görevleri arasında öncelikle tüm gebeliklerin erken dönemde tespit edilmesi ve devamında doğum sonrasını da kapsayacak şekilde kaliteli bir bakım hizmeti sunulması olduğunu söyledi.

Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı da, “Yenidoğanlarda Asfiksiye bağlı ölümlerin ve sekellerin önlenmesi amacıyla Yenidoğan Canlandırma Programı (Neonatal Resüsitasyon Programı) yürütülmektedir. Program kapsamında; doğum salonunda çalışan ve yenidoğana yönelik girişimde bulunan tüm sağlık çalışanlarının standart bir canlandırma uygulayabilmesi için gerekli bilgi ve becerileri donatılması amaçlanmaktadır. Yenidoğan canlandırma eylemi, doğum sonrası yenidoğan bulgularının doğru değerlendirilmesi, resusitasyon işlemlerinin uygun ve hızlı bir şekilde yapılması, asfiksiye bağlı ölümleri ve gelişebilecek nörolojik sekellerin önlenmesinde büyük önem taşımaktadır. Çorum İl Sağlık Müdürlüğü olarak önümüzdeki yılda bu eğitmlere devam ederek bu alanda çalışan tüm sağlık personellerinin bu eğitimi alarak sertifikalandırılmalarını hedefliyoruz.” dedi.

Daha sonra katılımcılara teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. Bakanlık adına İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nden NRP Kurs Sorumlusu Doç. Dr. İlker Günay, Dr. Boğaçhan Aytekin, Ebe Aynur Turhan, Tokat İl Sağlık Müdürlüğü 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliğinde görevli Dr. Mahmut Coşkun tarafından verilen eğitimde, 25 kişi Güncelleme (Hekim- Ebe, Hemşire, Anestezi Tek. ATT -AABT-Paramedik ), 43 kişi  Uygulama ( Hekim- Ebe, Hemşire, Anestezi Tek. ATT-AABT-Paramedik) olmak üzere 68 sağlık personel eğitim aldı.

Eğitim sonunda kursu başarı ile tamamlayan katılımcılara sertifikaları sağlık yöneticileri tarafından verildi.

Son Güncelleme: 28.12.2017 13:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165