Yine ilk yine başarı

Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde iki ayrı hastaya başarılı ameliyatlar düzenlendi

22 Ocak 2018 Pazartesi 15:05
Yine ilk yine başarı

Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran 2 farklı hastadan böbrek arkası yerleşimli 20 cm’lik dev kitle ile kalın bağırsağın son kısmında yer alan kitle lezyonu başarılı bir şekilde tamamlanan ameliyatlarla çıkarıldı.

ÜROLOJİ OPERASYONU

Sağ böbreğinde yaklaşık 20 cm’lik tümör tanısı konulan ve daha önce özel ve çevre illerdeki büyük merkezlere başvuran hastada bulunan kitle, Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Murat Baykam, Yrd. Doç. Dr. Musa Ekici, Yrd. Doç. Dr. Aykut Buğra Şentürk, Yrd. Doç. Dr. Cemil Aydın ve Asistan Dr. Mustafa Serdar Çağlayan’dan oluşan bir ekip tarafından başarılı bir operasyon ile çıkarıldı.

Yapılan operasyona ilişkin bilgiler veren Doç. Dr. Murat Baykam, ameliyatın hastanede başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade etti. Ameliyat sırasında hiçbir organın zarar görmediğini vurgulayan Doç. Dr. Baykam, hastanın sağ böbreğinin korunduğunu ve alınmadığının altını çizerek ameliyat sonrası 6’ncı günde hastanın şifa ile taburcu edildiğini söyledi.

GENEL CARRAHİ KLİNİĞİNDE AMELİYAT

 Kolonoskopi incelemesi sonucunda sigmoid kolon (Kalın Bağırsak) son kısmında kitle lezyonu tespit edilen hastaya Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Settar Bostanoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Murat Kendirici ile Op. Dr. Murathan Erkent’den oluşan genel cerrahi ekibince Çorum’da ilk kez uygulanan bir operasyonla laparoskopik (kapalı yöntemle) kolon rezeksiyonu uygulandı.

Yapılan operasyona ilişkin Prof. Dr. Settar Bostanoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Murat Kendirci şunları kaydetti: “Laparoskopik yöntemle uygulanan bu ameliyat sonrası hastamız 2’nci gün beslenmeye başlamış ve 5’inci gün taburculuk aşamasına gelmiştir. Tüm hastalıkla olduğu gibi erken teşhis, erken ve uygun tedavi en önemli konudur. Bu bağlamda gerekli taramalar ve tetkikler hastanemiz bünyesinde yapılmakta ve ilgili tedaviler hususunda hastalarımıza azami özen gösterilmektedir. Laparoskopik yöntemle ameliyat edilen hastaların daha az ağrıları olmakta, hastanede yatış süreleri ve işe dönüş süreleri daha kısa olmaktadır. Daha az kesi ile gerçekleştirilen bu ameliyatlar sonrası hastaların kozmetik kaygıları daha az olmaktadır. İleri teknoloji gerektiren laparoskopik yöntemle cerrahi tedavi Üniversitemiz bünyesinde diğer kanser cerrahileri ile birlikte güvenle ve başarılı bir şekilde yapılmaktadır.”

REKTÖR’DEN GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Rektör Alkan, hastanede yapılan başarılı operasyonlarla sağlığına kavuşan hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Son Güncelleme: 22.01.2018 15:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adem 2018-01-23 22:24:13

Başarılar diliyorum. Umarım hemşerilerimiz bu hizmetlerin ve doktorların emeklerinin kıymetini bilirler

banner165