Zehirlenmelere karşı uyarı

Sungurlu Kaymakamlığı, son günlerde artan mantar zehirlenmelerine karşı vatandaşlara uyarıda bulundu.

04 Temmuz 2019 Perşembe 15:16
Zehirlenmelere karşı uyarı

Sungurlu Kaymakamlığı, son günlerde artan mantar zehirlenmelerine karşı vatandaşlara uyarıda bulundu.

Kaymakamlığın internet sitesi ve sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, vatandaşların doğada yetişen mantarları kesinlikle tüketmemeleri gerektiği hatırlatıldı.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi; “Sağlık Bakanlığı Ulusal Zehir Danışma Merkezine 1 Nisan-13 Mayıs 2019 tarihleri arasında yapılan zehirlenme başvurularında 2018 yılına oranla yüzde 34 artış görüldüğü dolayısıyla, vatandaşlarımızın doğada yetişen mantarları kesinlikle tüketmemeleri, tüketilmesi durumunda ise zehirlenme belirtileri görülmesi halinde vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları gerekmektedir.

Mantar zehirlenmelerinden korunmak için doğal alanlarda yetişen mantarlar yerine bandrollü kültür mantarları tercih edilmesi ve gerekli hassasiyetin gösterilmesi rica olunur.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.