Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın, önceki gün düzenlediği basın toplantısında bir soruya verdiği cevap dikkat çekiciydi. Bakan Koca, ‘Sağlıkta siyaset yapan şifa bulmaz” dedi. Bu sözler Çorum’da yaşananlara cuk oturuyor. O yüzden bir kat daha önem arzediyor

İnsan hayatını yakından ilgilendiren sağlık işinin sağlığın yöneticilerine, hekimlerine, sağlık personelimize bırakılması anlamını taşıyan sözler ışığında, Çorum’da son günlerde kulağımıza gelen söylentileri kamuoyunun da bilmeye hakkı olduğunu düşünüyorum.

'SAĞLIK MÜDÜRÜ DEĞİŞECEK' İDDİASI

Sağlık Bakanlığı sağlığın yöneticileri ile belirli bir süre çalıştıktan sonra sözleşme yeniliyor. Haziran ayında gerçekleşen sözleşme yenileme işlemlerinde Çorum Sağlık İl Müdürü Dr. Ömer Sobacı’nın henüz Ankara’ya davet edilmediği bilgisi geldi. Bu durum haliyle camiada sağlık müdürünün değişeceği iddialarını güçlendirdi. Bir ara Amasya’dan Çorum’a sağlık müdürü geleceği, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzman hekim olan eski başhekim yardımcısının göreve atanacağı, hatta sağlık il müdür yardımcılarından bir isme görev verileceği de konuşuldu. 

YENİ GELİŞME

Tam bu sırada görev süresi dolan Sağlık İl Müdürü Ömer Sobacı’nın sözleşme yenilenmesi için Ankara’ya çağrılmadığı, ancak pandemi nedeniyle görevinin 2 ay uzatıldığı kesinleşti.

Bu bilgi sıcaklığını korurken, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi gündemimize düştü. 

Geçmişte  Çorum’da hastaneden gelen yoğun şikâyetlerin ardı arkasının kesilmemesi üzerine iktidarın yerel siyasetçilerinin temsilcileri bir araya gelerek yeni yeni bir yapılandırma sözü vermiş ve başhekim arayışına girmişlerdi. Çünkü artık birikmiş sorunlar sadece Çorumlu’yu değil, siyasetçileri içinden çıkılamayacak duruma getirmişti. Uzun süren uğraşlara rağmen yeni bir başhekim bulunamamış,  adı geçen isimlere de  bakanlıktan onay çıkmamıştı.

Sürecin sonunda hemşehrimiz Prof. Dr. Mesut Sezikli ikna edilerek görevi kabul etmişti.

Siyaset-hastane idaresi arasındaki ilişkilerde kamuoyu nezdinde kabul görmeyecek tasarruflarda bulunmamak istişaresi ile işbaşı yapan Başhekim Sezikli, hızlı bir şekilde yeni kadrosunu kurdu. İdare, akademik ve bakanlık uzman hekimleri arasındaki ilişkiler uyumlu hale geldi. Genç olan yönetim kadrosu bir yandan hizmeti diğer taraftan biriken problemleri çözmeye odaklandı. Bürokrasi ve siyasetin temsilcilerinin de desteğiyle hastane bünyesinde yeni servisler kurulurken, önemli merkezler için somut adımlar atıldı. Pandemi sürecinde başarılı bir süreç yürütüldü.

Başhekim Sezikli’nin ikili diyaloglarında ve aldığı bazı kararlarda radikal olduğu yorumları yapılsa da, hastaneden gelen şikayetler giderek azalmaya başladı. Özetle hemşehrimiz Başhekim Sezikli doğru yoldan şaşmadı, taviz de vermedi.

Çorum ve Çorumlu şu anda hastaneden büyük oranda memnunken, şimdi  ne oldu da başhekim değişikliği kulislerde konuşuluyor ve gündemde derseniz, yazının başını, yani Sağlık Bakanı Koca’nın sözlerini bir daha okuyun derim.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gerçek bir hikaye 2020-07-16 23:09:05

Yıl 2015 bir siyasinin yakın akrabası kanser evresinin 3 aşamasında acillik oluyor.Yakınları apar topar hastaneye yetiştiriyor. Pratisyen hekim uzman doktoru cagirmamakta ısrar edince yakınları siyasi olan kişiyi arıyorlar neyse telefon ediliyor bir şekilde uzman geliyor hastaneye yatış veriliyor. Bu arada yakınları mikrop kapmasin diye tek kişilik oda isteyince uykudan gözlerini ovalayan hemşire burası otel mi tek kişilik oda istiyorsun deyince ortalık karışıyor. Hasta yakını hanım efendi burası otel değil se sen neden uyuyorsun diye cevap veriyor. Tabi hemşire kamu gücünü kullanarak hasta yakınlarını darp etmeye çalışıyorlar. Daha sonra siyasi yakını hastaneye geliyor durumu dinliyor sonuç hastane yönetiminin sempati ve empati yoksunlugundan kaynaklı iletişim sizlik. Bunu neden anlattım hastaneye müracaat edip gerekli hizmeti alamadığı için siyasileri arayan her gün 10 larca hasta var. Peki birileri ulaşıp azda olsa derdine çare buluyor ulaşamayanlar ne yapacak. İnsanlar her ay sgk primlerini yıllarca ödüyor ve sağlık çalışanları bu primler sayesinde maaş alıyorlar. Yaşlandığında 3-5 yıl rahat ediyorum derken hastalaniyorlar.Lütfen saglik calisanlari hastalarımıza gerekli hassasiyeti gösterelim unutmayalım ki sizde bir gün o hastaneye hasta olarak geleceksiniz.

Avatar
Geçici işçiler 2020-07-20 13:16:30

Alın şu başhekimi görevden... Hastane siyasiden geçilmiyor. Yazık bu hastaneye

Avatar
Sn.Demirer 2020-07-15 19:31:00

Sn. Demirer Gazeteciliginize sözüm yok insaliginiz kosunda da bir o kadar. Geçenlerde bir kanser hastası yakını olarak hastaneye gittim.Sabah, Aksam acililk olan hastam için Adının ve soyadının başında Doç Dr.Yazan Ancak bana göre bırakın Dr. İnsan diyemiyecegim bu şahıs hasta muayenesi ve tedavisini kabul etmeyerek bizleri Red etti. Aynı günün Akşamı yeniden aciĺlik olunca bizaat polikliniği ne giderek durumunuzu arz etmemize rağmen ne geldi nede bir tedavi, ilaç yazdı. Ertesi gün tekrar aciĺlik olduk. Daha sonra ki gece tekrar etti. Ve bir tane Dr.Acilde bir uzmanı ne çağırdı neden bizim israrlamiza rağmen Dr. Geldi. Şimdi Ömer Sobacinin 2 ay görevinin uzamasinin yada hastane bashekiminin orda yönetici olmasının kime faydası var. Yıl 2020 Siyasiler ve Yöneticilere bakarsanız çağ atladılar.Hastanede kanser hastalarinin neden öldüklerine yada iyilesemediklerine gelince sebebi hastalık değil.Bazı kendini bilmez Dr. Geçinen Ahlak yoksunu kişiler yüzünden insanları zorunan Ankara ve Özel hastanelere mecbur bırakıyorlar.İnsan hakları ve hasta hakları hukukuna baktığımız zaman hiç bir hekim hasta Red etme bakmama gibi bir hakkı var mı. Sn Demirer sizden ricam bu konuyu mansetinizden verirseniz en azından imkanı olmayan garip guruba vatandaşların sesi olursunuz

Avatar
ÇORUMLU 2020-07-16 17:13:30

o zaman seçimleri iptal edelim askerler,yargıçlar ,öğretim görevlileri ve iş adamları yönetsin.teknokrat,bürokrat ve paralılar devleti olsun .20 yılda tüm yıkılan tabuları tekrar yeşertin bu milletin boğazını tekrar sıkın öyle mi.ALLAH akıl fikir versin

Avatar
PAN DE Mİ 2020-07-16 17:18:56

Değerli çorumlular devlette devamlılık esastır. kimin geldiği ,kimin gittiği çok önemli değil. siyaset bu devletin hem değişen yüzü hemde değişmez gerçeğidir. vatandaş hayallerini,beklentilerini siyaset eliyle devlete yaptırır. devlet ile çalışmak isteyenlerde bunu bilerek işe girer yada siyaset eliyle yönetici yapılır. kimse hikaye anlatmasın adam gibi işini yapsın. biz istesekte istemesekde vekilleri seçtik atananlarda ona göre işene baksın.bakmayınca siyaset müdehale ediyor demesin.

Avatar
hastasıyım 2020-07-16 17:25:15

Doktoruna,çalışanına Sözünü geçiremeyenler seçilmişlere karışmayın diyor. komiksiniz çok komik.Sn.Cumhurbaşkanımız demiyormuy du bu düzen değişecek yada değişecek

Avatar
Garip 2020-07-16 18:24:40

Garip vatandaşın çilesi her yerde aynı.Parası ve makamı olanlar yaşasın garipler ölsün.Garip vatandaşın sırtından ölene kadar inmeyen bir anlayış var.Son nefesinde bile sırtına binmek isteyen konfor düşkünü kendine aşık şahsiyasetsizler zümresi dilerim ALLAH'TAN diğer dünyada bizde sizlerin sırtına bineriz.

Avatar
Ne de çabuk 2020-07-19 09:38:18

Her gün şifa bulan, tedavi olup evine dönen binlerce insan var. Bir-iki münferit olay nedeni ile linç geleneğini hortlatmayalım. Sizin sgk primleriniz var da onca sağlık çalışanın ödediği vergi nereye gidiyor. Bir zamanlar! balkonlardan alkışladığımız sağlık çalışanlarını ne de çabuk yuhlamaya başladık. Olsun onlar yine de sizi iyileştirmek için gece gündüz çalışmaya devam edecekler.

banner165