11 yıldır Çorum’un eli boş

MHP İl Başkanı Ercan Daşdan, AK Parti iktidarının milleti aldattığını, 11 yıldır Çorum’un eline hiçbir şey geçmediğini söyledi.

02 Ekim 2013 Çarşamba 16:13
 11 yıldır Çorum’un eli boş

MHP İl Başkanı Ercan Daşdan, AK Parti iktidarının milleti aldattığını, 11 yıldır Çorum’un eline hiçbir şey geçmediğini söyledi. Daşdan düzenlediği basın toplantısında, tren yolu, polis okulu ve çağrı merkezi gibi sözlerden umutlarının kesildiğini, 11 yıldır yapıldı yapılacak denen hastanenin temelini bile göremediğini ifade etti.

Gündemdeki konuları değerlendirmek üzere parti merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen MHP İl Başkanı Ercan Daşdan, AK Parti yöneticilerinin milleti saf yerine koyduğunu iddia ederek, “İMF borcunun bitirildiğini söylüyorlar. Rakamlara bakılınca, bu söylemlerle vatandaşı aldattıkları  ortaya çıkıyor. Hükümet sadece özelleştirmelerden 39,3 milyar dolar aldı. Bunun 23 milyar dolarını IMF’ye verdiniz de geri kalan 16,3 milyar doları ne yaptınız? Artan para nerede? Ekonomiyi özetlerken IMF’ye ödenen paradan bahsediyorsunuz da, 2002 yılında 129,6 milyar dolar olan dış borcu 336,9 milyar dolara artırdığınızı neden söylemiyorsunuz? Çıkıp bunları anlatsınlar, vatandaşı aldatarak siyaset yapmaktan vazgeçsinler." dedi.

Hükümetin icra dairelerini törenle açtıklarını haber küpürleriyle gösteren Daşdan, “Yakında Çorum’da da yeni bir icra dairesi açarlar” dediği milletvekillerinin, gazetelere yaptıkları müjdeli haberlerin hiç birisinin gerçekleşmediğini iddia etti.

‘11 yıldır Çorum bu yatırımın temelini bile göremedi’

Hastane yatırımı konusundaki basın açıklamalarının fotokopilerini göstererek, “Hani hastane, 11 yıldır sözünü ediyorlar fakat temelini bile göremedik.” sözleriyle hastane yatırımını hatırlattı.

‘Tren yolu umudumuz yok’

Ercan Daşdan, hastane yatırımını hatırlattıktan sonra, AK Parti Çorum Milletvekilleri’nin tren yolu, havaalanı ve çağrı merkezine dair açıklamalarını da gözler önüne sererek, “Vekillerin ortak açıklamaları var, Çağrı Merkezi’nin Çorum’a kazandırılacağı yönünde müjdeler verip, takipçi olduklarını kamuoyuna duyuruyorlar. Aradan 14 ay geçti. Diğer illerde bulunan çağrı merkezlerinde binlerce insan istihdam edilirken, bu iş Çorumlu’ya layık görülmedi.” dedi.

‘Polis Okulu hâlâ şaibeli’

Polis Okulu ile ilgili ciddi çekinceleri bulunduğunu dile getiren Daşdan, bu konu hakkında milletvekillerinin yanısıra bizzat İçişleri Bakanı’nın açılacağı yönünde sözlerinin bulunduğunu hatırlatarak, “İçişleri Bakanı’nın bile açılıyor dediği polis okulu ile ilgili şaibeler ve umutsuzluklar yine devam ediyor.” diye konuştu.

’11 yılda Çorum’un eline hiçbir şey geçmedi’

AK Parti iktidarı döneminde Çorum’un eline hiçbir şeye geçmediğinin altını çizen Daşdan, yerel seçimlerde Çorumlu’nun AK Parti’ye gereken cezayı vereceğini sözlerine ekledi.

‘Dürüst adaylarla Çorumlu’nun karşısına çıkacağız’

Daşdan basın toplantısında, yerel seçimlere dair de değerlendirmelerde bulunarak, dürüst, güvenilir ve çalışkan adaylarla Çorumlular’ın karşısına çıkacaklarını kaydetti.

‘Hükümet samimiyetsiz’

Demokratik Paket’le ilgili de değrelendirme yapan MHP İl Başkanı hükümeti samimiyetsizlikle suçladı. Paketin içinde tek olumlu konunun başörtüsü meselesi olduğunu ifade eden Daşdan, “Hükümet burada da samimiyetsizliğini ortaya serdi. Paketin içindeki tüm olumsuzlukları kamufle etmek için, başörtüsü meselesi paketin içine sokulmuş ve bu çaba paketin içindekileri gizlemek için yapılmıştır. Salim Uslu açıklama yapıyor ve Çorumlu’nun paketten memnun olduğunu söylüyor. Öyle bir memnuniyet yok, bunu söylemesi için Çorum’un tüm kesimlerinin görüşünü alması gerekir. Bizler, onların kaldırdığı andımızı söylemeye devam edeceğiz.” diye konuştu. 





Son Güncelleme: 02.10.2013 16:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.