12 Eylül kara bir leke

Akar darbelere teki gösterdi

11 Eylül 2017 Pazartesi 12:38
12 Eylül kara bir leke

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorum Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, 12 Eylül'ün Türkiye tarihi açısından kara bir leke olduğunu söyledi.

12 Eylül 1980 darbesinin yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Akar, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin üçüncü askeri darbesi olan 12 Eylül 1980 darbesinin Türkiye tarihi açısından kara bir leke olduğunu, darbeyle birlikte farklı siyasi görüşlerden binlerce insanın hapishanelerden ve işkencelerden geçtiğini ve demokrasinin hiçe sayılarak askıya alındığını dile getirdi.

12 Eylül darbesiyle ülkenin ilerleyişinin durduğunun ve geriye gittiğinin altını çizen Akar, "Allah 12 Eylül gibi bir hadiseyi ülkemize tekrardan yaşatmasın. Darbelerin Türkiye tarihinden tamamen silinmesi için en büyük mücadeleyi AK Parti ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan vermiştir.

TSK İç Hizmet 35. Madde'nin değiştirilmesi, 12 Eylül referandumu sonucunda 12 Eylül'ün generallerinin yargılanması ve 12 Eylül Anayasa’sının değiştirilmesi çalışmalarının tümü bizim dönemimizde atılan önemli adımlardır. Türkiye; demokrasi, insan hakları konularında bugüne kadar hiçbir iktidarın başaramadığı bir ilerleme kaydetmiştir. Halkımızdan aldığımız güçle ileri demokrasiye kavuşmuş müreffeh bir Türkiye hayalimizi gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız." dedi.







Son Güncelleme: 11.09.2017 12:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165