30 Mart seçimlerin anası

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, yerel seçimlerde kimin seçimi kazandığından öte AK Parti’nin...

28 Ocak 2014 Salı 17:37
 30 Mart seçimlerin anası


AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, yerel seçimlerde kimin seçimi kazandığından öte AK Parti’nin kazanmasının önemli olduğunu belirterek, “Bu basit bir yerel seçim değildir. İsrail de ABD başkanı da Türkiye’deki seçim sonuçlarıyla, AK Parti’nin oy oranıyla yakından ilgilenmektedir. Bu seçimler bir anlamda seçimlerin anasıdır. Bunca hengameden, operasyondan, kurulan tuzaktan sonra bu seçimlerde AK Parti’nin ne kadar oy aldığı önemlidir” dedi. 

Alaca Belediyesi'ni ziyaretinde konuşan AK parti Çorum milletvekili Salim Uslu, partililere birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Dünyanın gözünün Türkiye’de olduğuna dikkat çeken Uslu, Gezi olaylarında Türkiye ile yakından ilgilenen yabancı ülkelerin seçim sonuçlarıyla da aynı şekilde ilgilenmeye devam edeceğinin altını çizdi.

Almanya’nın Hamburg kentinde yaşanan olaylar nedeniyle sıkıyönetim ilan edildiğini hatırlatan Uslu, “Gaz bombaları da kullanıldı. Biber gazı da kullanıldı. Alman basınından bir tanesi şikayet etmedi. 'Türkiye’deki olayları kaygıyla izliyorum' diyen Merkel, Hamburg’taki olayları görmezden geldi dünyaya duyurmadılar. Bence milliyetçilik bu. Varsa sorunun kendi içinde çözersin bunu davul çalarak dünyaya duyurmanın bir alemi yok. Gezi olaylarına burnunu sokan Almanya Hamburg olaylarına kimseyi karıştırmadı. Belediye’nin AK Partili olması önemlidir. Sen ben yok. Yorulmak, usanmak yok. Bütün gücümüzle koşmak durumundayız” diye konuştu.

Geçmişte yapılanların bazen insanların hafızasında flulaştığını veya unutulduğunu dile getiren Uslu, yapılması gereken çalışmaların göz önünde daha diri durduğuna işaret etti.

Çalışan bir iktidar olduğunda beklentilerinde yükseldiğine dikkat çeken Uslu, “10 yıl önce ‘bu memleket adam olmaz’ denilen noktadan bugün ‘bu niye yapılmıyor’ noktasına geldi. Toplum beceri yeteneğimizi gördü. Geçmişte, para yok diyorlardı. Devlet borç batağında diyorlardı. Dünyanın yardım yapan üçüncü ülkesiyiz diyoruz. 17 Aralık operasyonu oldu. Bütün parasal değerler, ekonomik göstereler alt üst oldu. Türk lirasının hız kaybetmesi doların değerlenmesiyle nedeniyle borç stokları arttı. Borsa düştü. Borsanın düşmesi Türkiye’ye sıcak para girmiyor demektir. Sıcak para girmeyince daha yüksek fazla borçlanacağız demektir. Borçlanma maliyetlerinin iki kat artması demektir. Bu şartlarda seçime gireceğiz. Bir kısım yaftalarla, suçlamalar, imaj yaralamasıyla seçime bizi sokarak mağlubiyetimizi görüp sevinmek istiyorlar. Bunlara fırsat vermeyelim. Kimin belediye başkanı olacağı değil dünya lideri olan Başbakanımıza destek vererek dünyaya ‘biz yıkılmadık, ayaktayız ve biz Türk milletinin sağlam iradesini temsil ediyoruz’ diyebilmeliyiz” ifadelerini kullandı.








İHA

Son Güncelleme: 28.01.2014 18:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165