32 projesine Hafif Raylı Sistemi aldı

AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, 8 Mart’ta açıkladığı 32 projesi arasında yer almayan Hafif Raylı Sistemi yeniden gündemine aldı.

22 Mart 2019 Cuma 21:00
32 projesine Hafif Raylı Sistemi aldı

AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, 8 Mart’ta açıkladığı 32 projesi arasında yer almayan Hafif Raylı Sistemi yeniden gündemine aldı.

32 PROJE ARASINDA YOKTU, ŞİMDA AJANDASINDA

Sosyal medya üzerinden yayın yapan Seçim 19’un canlı yayın konuğu olan Aşgın, ulaşım projeleri arasında Hafif Raylı Sistem’in de yer aldığını, Akkent’ten Kuzey Kampüsü’ne kadar bir hat düşündüklerini, ancak 4-5 kilometrelik bir hafif raylı sistem için 200 milyon lira maliyet çıktığını ifade etti.

Çorum Belediyesi’nin yıllık bütçesinin 360 milyon lira olduğunu belirten Aşgın, 200 milyonluk bir hafif raylı sistem projesinin kaynak sorununa neden olabileceğini hesap ederek söz konusu projeyi geri çektiklerini dile getirdi. Aşgın, maliyetlerin yüksek olmasına rağmen Çorum’da Hafif Raylı Sistem yapacakları sözünü verdi

TELEFERİK YERİNE SEYİR KULESİ

Projeleri arasında teleferik hattının da bulunduğunu açıklayan Aşgın, baraj çevresini rekreasyon alanı yaparak eğlence merkezine dönüştürmeyi planladıklarını, teleferik projesini de Bayraktepe’de düşündüklerini ifade etti. Aşgın, Ordu Boztepe’de teleferiği hayata geçiren teknik elemanlarla istişare ettiklerini, ancak teleferik projesinin maliyetinin 100 milyon lira olarak çıktığını kaydetti. Aşgın, teleferik projesinden vazgeçerek Seyir Kulesi projesini devreye aldıklarını sözlerine ekledi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

32 projesi arasında başlık halinde yer almayan Kentsel Dönüşüm Projesi’ni de ajandasına sonradan dahil eden Aşgın, bu konuda bazı bölgelerde ve eski dokuda dönüşüm yapılacağı mesajı verdi. Aşgın 15 mahalleyi takip edecek daha önce kuruluşu ihdas edilen Muhtarlıklar Müdürlüğü'nü aktif hale getireceklerini ifade etti. Ayrıca her ay bir mahallede halk günü yapıcaklarını kaydetti.

Aşgın, Aşağı Sanayi’de mevcut imar planı ile ilgili tereddütleri olan mülk sahipleri ile yeniden görüşebileceklerini kaydetti.

KENAN ŞAHİN’E CEVAP

MHP Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin’in, Çorum Belediyesi’ne ait Saat Kulesi Sağlamlaştırma Projesi’ni izin almadan birebir paylaşmasının uygun olmadığını iddia eden Aşgın, kendisine ait bazı projelerin önceki dönem belediyelerin projeleri olmasının doğal olduğunu, çünkü Çorum’un AK Parti Belediyeciliği ile yönetildiğini söyledi.

Son Güncelleme: 22.03.2019 21:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
meydan boşya salla salla 2019-03-22 23:39:11

valla saat kulesini ters dikecem diye vaat versen bile sana oy yok

Avatar
MİLLİ GÖRÜŞ Belediyeciliği 2019-03-23 09:51:32

Bu vizyonla giden bir başkan, hesap bilmezliğiyle iş bilmezliğiyle Milli Görüş belediyeciliğine ihanet etmektedir. Tüketim hedefli proje üretmeyi bırak başkan, üret üret.. Üretirsen halkını refaha kavuşturursun... Tüketirken halkını sömürürsün. Tramvay hattı çok maliyetliymiş, seyir terası yapacakmış mış mış... Kuzey kampüsle Akkent arasına yapılacak Tramvay hattında günde kaç kişi yararlanır, belediye döngüsü nolur hesapladım mı? Bilmiyorsan git Konya ya da öğren. Öyle ya vatandaş o kadar iyi durumdaki hergün seyir terasında çıkacak... Bu işler Milli Görüş hakkında tez yazmakla değil, Milli Görüş davasını özümlemekle yürütülür... Gerçi gelinen şu noktada Davadan söz etmenin yerinde olmadığı etrafındaki ve parti teşkilatından belli... O yüzden yetr artık... Ak Parti'nin menfaat ve çıkar şebekesşnden kurtulmasının zamanı geldi... Bu seçim inşAllah yeniden bir besmeleye vesile olacak...

Avatar
Hahaha 2019-03-22 23:11:57

Neden aldı yaaa??? Canlı yayında şey demiyor muydu biz yapamayacağımız projeyi sunmayiz çok pahalı diye. Noldu birden ??? Hayırdır tutuştun mu ? O kadar para hesabı yaptık hesaplama yaptık bunu kaldiramayiz diye konuşan baskasimiydi yoksa

Avatar
Akp yapınca olur tabi 2019-03-22 23:14:22

Neden sizde hukuka ve Adana uygun oluyor fakat MHP alınca mı problem oluyor. Gerçi sen alışkınsın.

Avatar
Adi̇l 2019-03-23 21:51:39

Vatandaşları ekonomik olarak rahatlatacak projeler duymak istiyoruz.Su ücretleri Çorum da çok pahalı, su da indirim yapmayı düşünüyormusunuz ?

Avatar
Çorumlu 2019-03-23 02:05:04

Çorum’un tek projesi havaalanıdır, ötesi rutin projeler....

Avatar
ahmet 2019-03-23 22:26:56

Bence yeni çevre yoluna hiç gerek yok.Fuzuli.Şehrimizin tanıtımına da katkı sağlamayacağı kesin.

Avatar
Önerim 2019-03-22 22:12:39

Konya belediyeleri incelenmeli örneğin Konya Karatay belediyesi faizsiz taksitli konut üdetimi yaptı 30a yakın toplu konut projesi bitirildi tıkır tıkır hemde çevre düzenlemeli spor ve park alanlı bu projelerde site şeklinde olup siüe temizlik bakımı siteler yapıyor belediye de temizlik vs den sorumlu olmuyor kalıp projeler neden Çorumda uygulanmasın neden