ADD protesto etti

Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kolları Üyeleri, kamu kurumlarının tabelalarından T.C. ibaresinin kaldırıldığını iddia ederek, Ziraat Bankası'na T.C. ibaresi yerleştirdi.

29 Eylül 2013 Pazar 18:42
 ADD protesto etti


Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kolları Üyeleri, kamu kurumlarının tabelalarından T.C. ibaresinin kaldırıldığını iddia ederek, Ziraat Bankası'na T.C. ibaresi yerleştirdi.

ADD'den yapılan açıklamaya göre, dün öğle saatlerinde  Bahabey Caddesi'nde bulunan Ziraat Bankası tabelasına ADD Gençlik Kolları Üyeleri tarafından T.C ibaresi yapıştırıldı. ADD'li gençlerin düzenlediği eyleme ADD Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer ile CHP İl Başkanı Cengiz Atlas da katıldı.

Cilalı sözler


ADD Gençlik Kolları Başkanı Melih Boran, yaptığı değerlendirmede şu görüşlere yer verdi; “Atatürk Cumhuriyetinin değerlerinin tartışılır hale geldiği getirildiği günlerde yaşıyoruz. Çözüm süreci ya da çözülme süreci demokratikleşme paketi gibi cilalı sözler bölücü oluşumları cesaretlendirmekte bizi ulus yapan değerleri ve sembolleri tartışılmaya açmakta. Türk bağımsızlık savaşı ve modernleşme atılımları ders kitaplarından başlayıp kamu kurum ve kuruluşlarından silinmeye çalışılmaktadır. Çorum kamuoyunun geçtiğimiz günlerde dikkatine sunulduğu gibi Kız Meslek Lisesinin cephesinde daha önce yazılı olan ‘Uygarlık doruğunun merdiveni sanattır’ M. Kemal Atatürk yazısı tamirat bahanesi ile silinmiş bir daha yerine koyulmamıştır. Valilik tabelalarında sığmadığı için TC sembolünün konulmadığı ders kitaplarından Atatürk resminin bulunması zorunluluğun olmadığı yolunda yapılan açıklamalar ancak çocukları kandırabilir. Bunlardan da anlaşıldığı üzere Ziraat bankasının Bahabey Caddesi üzerinde açılan şubesinin tabelasında TC harflerinin kaldırılması rastlantı değildir. Bu topraklar Türkiye cumhuriyeti topraklarıdır. Osmanlı özlemcileri, Bölücüler ve Türk kurtuluş savaşının sonuçlarından memnun olmayan emperyalistler ne denli uğraşırlarsa uğraşsınlar bu gerçekliliği değiştirmeye asla güçleri yetmeyecektir. Çünkü biz ‘Ya bağımsızlık Ya ölüm’ diyenlerin torunlarıyız yaşadığımız ve soluk aldığımız sürece Cumhuriyet ve Onun temsil ettiği değerlere yönelen saldırılara karşı koyacağız"

Demirer'in yorumu

ADD Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer, T.C ibarelerinin kaldırılmasının rastlantı olmadığını belirterek,  şu yorumu yaptı; “Ziraat Bankası Bahabey Şubesi'nin  'TC' ibaresinin bulunmaması rastlantı değildir. 2008 yılında İngiliz dışişleri Bakanı'nın Kamu kurum ve kuruluşlarında bulundan Atatürk posterlerinin ve gençliğe hitabelerin kaldırılması önerisinin karşılığıdır. Avrupa Birliğine böylece girileceği sanılmaktadır. Valilik tabelalarında T.C. İbaresinin sığmadığı gibi gerekçelerle dayatılması gülünç ve inandırıcılıktan uzaktır. Kız Meslek Lisesinin cephesinde bulunan "Uygarlık Doruğunun Merdiveni Sanattır " M. Kemal Atatürk yazısı tamirat gerekçesiyle kaldırılmış ve bir daha da yerine konulmamıştır. Bu gibi girişimler gericilere ve bölücülere şirin gözükmeye yöneliktir. Lozan'ı hükümsüzleştirmeyi, Sevr'i hortlatmayı hedeflemektedir”

Psikolojik harp iddiası

CHP İl Başkanı Cengiz Atlas ise, Türkiye bölmek isteyenlerin T.C ibaresini kaldırarak psikolojik savaş yaptığını ileri sürerek, iddialarını şöyle sürdürdü; “T.C. ibareleri, önce bakanlıklardan, sonra valiliklerden, sonra müdürlüklerden, sonra da kamu kurumlarından yavaş yavaş kaldırılıyor. Halkımızın gözünü açıp bu olanları iyi yorumlaması gerekiyor. Zira bu yapılanlar, Türkiye 'nin bir Cumhuriyet Devleti olduğunu hazmedemeyenlerin girişimidir. T.C'yi tabelalardan silenler bu ülkeyi bölmek ve yıkmak isteyenlerin psikolojik savaşıdır. Binlerce Şehidimizin kanlarıyla sulanan bu devlet Yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni korumak bizlerin en önemli vazifesidir. Bu ülkeyi yok etmek isteyen bölücü zihniyetlerin Türkiye Cumhuriyeti ibaresini önce tabelalardan sonra gönüllerden çıkarmaya karşı girişimidir. Biz CHP olarak, ADD olarak Mustafa Kemal Atatürk ile Silah arkadaşlarının kanlarıyla sulanan bu devletimizi, bölmek, yıkmak ve parçalamak için uğraşan mihraplara karşı dimdik ayaktayız. T.C. ibaresinin silindiği her tabelaya T.C ibaresini yazmakla kalmayıp, gönüllerdeki T.C. ibaresini pekiştirmek için ömrümüzün sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz”





Son Güncelleme: 29.09.2013 18:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.