Ağbaba söz verdi: 'KPSS ile alacağız, mülakat kalkacak'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, iktidara geldiklerinde “Liyakata dayalı bir sistem kuracağız. KPSS dışında işe yerleştirme olmayacak." dedi.

29 Ekim 2021 Cuma 17:21
Ağbaba söz verdi: 'KPSS ile alacağız, mülakat kalkacak'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, iktidara geldiklerinde ilk yapacakları şeyin siyasi etik yasasını çıkarmak olacağını belirterek, “Liyakata dayalı bir sistem kuracağız. KPSS dışında işe yerleştirme olmayacak. Bunu inşallah yerel yönetimlere de yayacağız. Mülakat sistemini kaldıracağız” dedi.

CHP İl Başkanlığının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Çorum’a gelen CHP’li Veli Ağbaba, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanı ve illi Savunma Bakanı’nı eleştiren Ağbaba, “İktidarda kalmak için her yolu mübah sayan siyasetle karşı karşıya olduklarını iddia ederek, “Bu ülkede Türkeş, Erbakan, Demirel, Menderes, İnönü, Mesut Yılmaz, Çiller geldi ama bu kadar seviyesiz, kendi iktidarı için ülkeyi yakmaktan dahi çekinmeyen bir siyasetle ilk kez karşılaşıyoruz. Resmen bir iç savaş, Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırı çağrısı var. Buradan söyleyelim, Çubuk'taki saldırının azmettiricisi belli. Çubuk'taki saldırıyı azmettiren Recep Tayyip Erdoğan'dır. Kemal Kılıçdaroğlu'nun linç girişiminde bulunulmasının azmettiricisi Recep Tayyip Erdoğan'dır. Düşünün ki bir siyasi partinin genel başkanının canına kasteden bir saldırı sonucu kayıp yaşansa, dünyada sokağa çıkamayız. Yazık bu ülkeye, bu ülkenin 100 yıllık demokrasi birikimine, barışına, kardeşliğine. İktidarda kalmak için her yolu mübah sayan siyasetle karşı karşıyayız. Bir çatışma çıkararak, kaos yaratarak bir seçim hesabı var. Ona da alet olmayacağımızı söylemek istiyoruz ama ondan da korkmuyoruz. Biz Kuvay-i Milliye geleneğinden gelen, padişahın karşısında diz çökmemiş, yedi düvele meydan okumuş bir partinin mensuplarıyız” dedi.
Ağbaba, iktidara geldiklerinde sorunlara çözüm üreteceklerini ve ilk yapacakları şeyin siyasi etik yasasını çıkarmak olacağını savunarak, “Liyakata dayalı bir sistem kuracağız. KPSS dışında işe yerleştirme olmayacak. Bunu inşallah yerel yönetimlere de yayacağız. Mülakat sistemini kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

Toplantıya CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Çorum Milletvekili Tufan Köse, önceki dönem Çorum Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz ile partililer de katıldı.

Son Güncelleme: 29.10.2021 21:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2021-10-29 18:35:50

Helal olsun.. Torpilci rüşvetçiler rahatsız olmuştur olsunlar da.. Onların devri bitti.. Eşe dosta cemaate tarikata hizmet devri bitecek..

Avatar
Hekim 2021-10-30 07:41:37

En yakın hastaneye gidin Diş hekimiyim ilkokul mezunu akpli Temizlikçinin telefonunu elinize alın ve maaşlarına kim daha çok maaş alıyor buraya yazın.. ÇİFTLİKLİ ARKADAŞ senin partin tüm ülkede organize bir şekilde torpil yapıyor.. Önce kendi partine bir bak

Misafir Avatar
hoca 2021-10-30 10:21:44 @Hekim

senin gibi hekimlere vatandaş gelmiyor,yalan konuşuyorsun.devlet diş hastanesi açmayacak özele gideiyor herkes

Beğenmedim! (6)
Avatar
Ramiz Dayı 2021-10-29 23:50:30

Yeğen, CHP'li belediyelerde liyakate göre işe alım yapıyorsun dimi?

Avatar
Çorum'lu 2021-10-29 21:11:49

Tufan Köse çık ulusal kanallarda Çorumun yapılmayan HAVAALANINI VE POLİS MESLEK OKULUNU yerinde göstere göstere anlat. Çorumun yapılmayan yarım bırakılan yatırımlarını anlat. Muhalefet dediğin böyle olmalıdır. Tufan Köse Çorum için bu zamana kadar ne yaptın. Aldığın oyların hakkını ver. Muhalefet partisi milletvekili olarak görevini yap. Çorumun reçetesi, Çoruma 4 Tane Bağımsız Milletvekilleri ve Çorum Bağımsız Belediye Başkanı seçilmelidir. Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Uyumaya devam Çorum.....

Avatar
Çiftlikli 2021-10-29 23:08:57

Yahu bu adam ne kadar basit, dhkpcl mi pkk lı mı tikkocu nedir belli değil ama kesinlikle Atatürkümüz chp si gibi birisi değil valla...iftiracı .. yereldede iktidara gelince mülakat olmayacakmış. Olmaz tabi direk alırsınız kendi adamlarınızı, istanbuldaki gibi

Avatar
Corum 19 2021-10-30 17:14:38

Çiftlik 'li torpille çiftlikte büyük küçük baş a devam ediniz ve amigoluktan vazgeçip çözüm sürecini kimin başlattığını hatirlayiniz

Avatar
Aga 2021-10-31 00:44:05

Çok güldüm en çok kadrolaşma sizin zamanınızda yapılmadığı. Adliyelere belediyelere şimdide kpss ile alım yapacaz diyon çok güldüm sayın ağababa

Avatar
Vatandaş 2021-10-31 14:34:50

HDPKK lı ortağınız mı verdi bu aklı