Ahlatcı'dan demiryolu ve havaalanı cevabı

AK Parti İl Başkanı Ahlatcı demiryolu ve havaalanı konusunda partisine yüklenen muhalefete cevap verdi

02 Şubat 2020 Pazar 12:01
Ahlatcı'dan demiryolu ve havaalanı cevabı

AK Parti  teşkilat yöneticileri bugün kahvaltılı basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. AK Parti MKYK Üyesi Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın da katıldığı toplantıda, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasında gecikmeli de olsa havaalanı ve demiryolu üzerinden partisine yönelik yapılan eleştirilere cevap veren AK Parti İl Başkanı Ahlatcı, siyasi hayatlarında ülkeye bir çivi çakarak dahi hizmet vermeyenlerin sözlerini ciddiye almadığını söyledi.

KONGRE SÜRECİ BAŞLIYOR

Ahlatcı konuşmasında öncelikle partisinin olağan kongre süreci hakkında bilgi verdi.  22 Şubat’ta Merkez İlçe, 28 Şubat’ta Mecitözü, 29 Şubat’ta Alaca, 1 Mart’ta Boğazkale ilçelerinin kongresini yapacaklarını aktaran Ahlatcı, “Adaylar hususunda bazı isimleri duyuyoruz. Genel Merkezimizin kontrolünde adaylar konusunda çalışmalar tamamlanmış oluyor. Merkez İlçemizin adayların isimlerin açıklanması yönünde Genel Merkezimiz’den talimat geldiğinde isimleri açıklayacağız. Burda herhangi bir polemiğe gerek yok. Çok ince ayrıntıları gözeterek, birlik beraberlik ortamımızı, Çorum’da huzur ortamını bozmayacak şekilde kongrelerimizi yapacağız. Kongreler partimizin adına yakışır şekilde geçecek. Bu arada 17 Ocak’ta il başkanlığında bir yılı doldurdum. Başkan Vekilimiz Ahmet Sami Ceylan olmak üzere tüm vekillerimizin verdiği destekle şevkle çalışıyoruz.” dedi.

HAVAALANI, DEMİRYOLU….

Havalimanı, demiryolu, acemi birliği, eski hastane binasının açılması, Adliye ek binası konularında da açıklama yapan Ahlatcı, şöyle devam etti: “En son Sağlık Bakan yardımcımızla ilgili görüşmemizde hastanemizle ilgili son raporu beklediklerini söyledi. Buraya 200 veya 250 yataklı bir devlet hastanesini Çorum’a kazandıracağız. Adliye binasının mevcut Adliye’nin yanına yapılması konusunda imar planlaması yapıldı, onaylandı. Adliyemizin yanına daha güzel, modern bir Adliye Binası yapılacak. Önümüzdeki hafta hemen tip projeleri belirleyip,  bu dönem inşallah kazmayı vurmaya çalışacağız. Acemi Birliği’ne gelince, Çorum kamuoyunun beklentisi olduğunu Cumhurbaşkanımıza ilettik. Hulusi Paşamızla Hasan Doğan aracılığıyla görüşerek yine önümüzdeki hafta sayın Savunma Bakanımızla nihai görüşme yaparak Çorum’a Acemi Birliğini getireceğiz.”

2021’DE DEMİRYOLU YAPIM ÇALIŞMASI BAŞLIYOR

Geçtiğimiz haftalarda demiryolu ve havaalanı konusunda Çorum’da bir çalışma yapılmadığı yönündeki siyasilerin eleştirilerine de değinen Ahlatcı, “Demiryolu konusunda Bakanımızın notunu aktarıyorum: 292 km. uzunluğunda Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale arasında çift hatlı, elektrikli, sinyalli, hızlı demiryolu hattının yapılması planlanmıştır. Çorum-Kırıkkale-Delice arasındaki 100 km’lik kısmın proje çalışmaları tamamlanmıştır. Samsun-Merzifon ve 93 km.lik Çorum-Merzifon arasında çalışmalar sürüyor. Bu kısım da hızlı tren ve yük taşımacılığına yönelik olarak bu senenin sonunda tamamlanacak. Cumhurbaşkanımızın talimatı ile hemen ihale ve yapım aşamasına geçilecek. 2021 yılı itibariyle inşallah demiryolu yapım çalışmalarına başlanacak.” bilgisini verdi.

CİDDİYE ALMIYORUM

Konuşmasında en son havaalanı konusundaki eleştirilere cevap veren Ahlatcı, “Bir kısım siyasi parti temsilcileri geçtiğimiz günlerde Çorum’da havaalanı ve demiryolu çalışmasına olmadığına dair açıklamalar yaptılar. Çorum’la ilgili havalimanı çalışması 1990’lı yıllarda yapılmaya başlanmıştır. Yüzde 24’lük kısmı tamamlanmıştır. Bu çalışmalar durdurulmuştu. Biz de diğer illerde başlayıp bitirilen çalışmaların Çorum’da niye durdurulduğunu vurguluyoruz. Çorum’da havaalanı çalışması var mı dedik de böyle sözler söyleniyor. Siyasi jargonlarında hizmet olmayan, Türkiye’ye çakılmış çivileri bile olmayan, temel atmama törenlerini övünerek düzenleyen bazı siyasi partilerin il temsilcilerinin Çorum’da bu şekilde konuşmaları hepimizi şaşırtmıştır. Yaklaşmakta olan kongre süreçlerine veriyorum. Çok da ciddiye almıyorum. Biz burada canı gönülden memleketimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Kongrelerini dahi tiyatro salonlarında yapan bazı partilerin AK Parti’ye, milletvekillerimize bu şekilde dil uzatmalarına il başkanı olarak müsaade etmeyeceğim. Havalimanı Çorum’a yapılacak. Cumhurbaşkanımız Çorum’a geldiğinde yaparsa AK Parti yapar diyerek Çorum’un beklentilerini karşılayacak açıklamayı yapacak. Biz bunu kendimiz için istemiyoruz. Çorum için istiyoruz. 3 tünel için 450 milyon TL kaynak ayıran, Çorum-Osmancık yolunu yapan bir hükumeti 150-200 milyon TL maliyeti  olan havaalanını yapmayacak değil. Ahmet Sami Ceylan vekilimiz başta olmak üzere tüm vekillerimize gösterdikleri çaba ve bana verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Vekilimiz Ceylan AK Parti’nin ilk 50 kişisinden biri. Bakanlarımıza ve Cumhurbaşkanımıza gittiğimizde bize destek veriyor. Daha iyi yerlere gelmesini istiyoruz. Biz başka illerde olan hizmetlerin Çorum’da neden olmadığını sorguluyoruz. Bu kolay olmuyor. Konunun bütün muhataplarına iletiyoruz ısrarla. Havaalanının Çorum’a geldiğini göreceğiz. Çorum’un ihracatı 1 milyar 500 milyon doları buldu. Cumhurbaşkanımız 1 milyarı geçin benden ne isterseniz isteyin demişti. Biz de Cumhurbaşkanımızdan isteyeceğiz.” dedi.


 

Son Güncelleme: 03.02.2020 18:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
corumsever 2020-02-02 12:50:09

Görünen oki ne sayın başkanın nede sayın vekilin siyasi kariyeri havaalanı ve demir yolunu görmeye yetmeyecek

Avatar
Reşit 2020-02-02 14:41:36

İlçe başkanı atama ile gelsin ki Ak partinin nin çöküşü hızlansın . A Sami nin tercihleri hep boş çıktı . İskilip kaybedildi , Sungurlu onun inadı sayedinde gitti . Osmancık kaybetmenin sebebi Karadağ un ataması Oğuzhan oldu . Bunlar da adamım diye dolaşıyor.

Misafir Avatar
Tabanın sesi 2020-02-03 11:55:56 @Reşit

MHP ye de operasyon çekildi.MHP Çorum da çöktü.Çöktüğünü fotoğraf sever fark edemiyor.Ama yakın dönemde yaşadıkça öğrenecek.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Osmancıklı 2020-02-02 14:44:08

Osmancık belediyesini MHP ye verdiniz . Yolunun 5 yılda yarısı bitmedi . il başkanıda ilçelerle ilgilenmiyor.

Avatar
Kral Faruk 2020-02-02 12:39:14

Çorum havaalanında gecikti

Avatar
Çorumlu seçmen 2020-02-02 12:36:29

Sayın Başkan ben şahsen artık bu havaalanından ötürü partinize oy vermiyorum, Yozgat'a, Yüksekova, Bayburt'a yaptığını Çorum'a çok gördü Tayyip Bey ve aynı sepepten ne partiye ne Tayyip Erdoğan'a - önceden oy vermiş olup da- şimdi oy vermeme yemini etmiş Çorumlu arkadaşlar tanıyorum.
Bu arada bu hususta en samimi çabayı sizin gösterdiğinizi de belirteyim teşekkürlerimle.

Avatar
Çorumlu sağlıkçı 2020-02-02 14:03:31

Birilerinin gerçek gündemi eşi dostu işe sokma tayin yapma :))Çoruma da böylesi yakışır zaten.

Avatar
Öz çorumlu 2020-02-02 16:04:26

Bugüne kadar ben ve çevremdekiler AKP ye oy vermiş insanlar olarak havaalanı ve tren yolu bu memlekete gelmediği müddetçe Reiste dahil AKP ye en az 25 e yakın oy verilmeyecek asc ye duyurulur. Biz uçağı havada trenide öküzler gibi başka memleketlere giderken arabadan görürüz

Avatar
İskilipli 2020-02-02 12:26:36

İsteğimiz Meslek Yüksek Okulunun bitmasi, İlçemize yurtkur bünyesinde yurt açılması, dışı biten kuran kursu nun açılması, GÖÇÜP ESKİ YOLDAN ULAŞIM SAĞLANAN YENİ YAPILAN BAYAT İSKİLİP yolunda gelişme saılanması, Kapalı spor salonu tiyatro salonu sinema salonu kültür merkezi ihtiyar konağı hanımlar lokali yoktur İHTİYAÇMIDIR.EVET. SON OLARAK TOSYA İSKİLİP YOLU PROJESİ hazır söylenmişti seçimde NEDER BEKLENİYOR HAREKET YOK. BİRDE BELEDİYEYE DESDEK OLUNUP İSKİLİP MERKEZDE KAPALI OTOPARK yapımı sağlanmalı. Ayda bir gündemle ilğili açıklama yapılmalı siyasilerden melar yapılıyor bilelim.