Ahlatcı’dan çok önemli açıklamalar

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, partisinin yerel basınla iftar buluşmasında Çorum'a kazandırılması için çaba mücadele edilen önemli yatırımlara açıklık getirdi.

20 Mayıs 2019 Pazartesi 21:06
Ahlatcı’dan çok önemli açıklamalar

AK Parti İl Teşkilatı’nın yerel ve yaygın basın temsilcilerine yönelik iftar programında konuşan İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Çorum’a kazandırılacak yatırımlarla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

AK PARTİ BAYRAĞI DALGALANIYOR

Yerel seçim kararının alınmasından sonra Cumhurbaşkanı ve bazı bakanların Çorum’u ziyaret ettiklerini hatırlatan Ahlatcı, Çorum’da seçim sonuçlarının hayırlı bir şekilde sonuçlandığını, 17 yıldır devam eden AK Parti bayrağının yine dalgalanmaya devam ettiğini  ifade etti.

ÇORUM HAVAALANI

Şehri ziyaret eden bakanlara Çorum’a özel yapılacak yatırımlarda ısrarcı olduklarını belirten Ahlatcı, bu konuda milletvekillerinin katkılarına teşekkür etti. Çorum’a gelen her bakandanhavaalanı istediklerini açıklayan Ahlatcı, şöyle dedi; “İlk olarak kente gelen spor bakanı ile görüşmemizde havaalanı isteğimizi ilettik. Kendisi spor bakanı olduğunu hatırlattı. Biz de bilgisi dahilinde ileride havaalanı ve hızlı tren hususunda mevzu gündeme geldiğinde desteğini istediğimizi izah ettik. Böylece yolculuğa başladık. Aldığımız gücün asıl kaynağı basınımızın temsilcileridir. Kamuoyunun doğru haber almasında sizin emeğiniz yadsınamaz. Çorum’a tren ve havalimanı neden istiyoruz.? Büyük şehir olmuş üniversiteli öğrenci sayısı 20 bin değil, 100 bine ulaşmış Skoda, Wolksvagen gibi büyük yatırımcılar fabrika açmış, gelişmiş bir sanayi istiyoruz. Ulaşımı olmayan hiçbir yerde şehir gelişemez. Çorum haritasını sürekli yanımda taşıyorum. Haritayı açıp baktığımızda Çorum7da ne havaalanı ne demiryolu var. Samsun’dan çıkan tren yolu Çorum’dan geçmiyor. Çorum’un ihracatı 894 milyon dolar. Örneğin Yozgat’ın ihracatı 10 milyon dolar, Amasya’nın ihracatı 110 milyon dolar. Büyük şehir olan Samsun’un ihracatı 694 milyon dolar, yeni Çorum’dan daha az. Biz kendimizi küçük göremeyiz. Biz ya Anadolu kaplanı olacağız ya da kedi olacağız. Ben AK Parti İl Başkanı olarak Anadolu kedisi olmaya razı değilim. Cumhurbaşkanımız trenin müjdesini verdi. Demiryolu yatırımı elde. İkinci ve daha önemli talebimiz havaalanı. Biz Çorumlular olarak Ankara ve İstanbul’a uçmak için değil, kargo taşımacılığı için havaalanı istiyoruz. Samsun, Amasya, Sinop, Tokat, Kastamonu’ya havaalanı yapılırken Çorum’a neden yapılmadığını sorgulamak hakkımız. Ulaştırma Bakanımızı ziyaret ettik. Havaalanı gündem oldu. Bu konuda inanılmaz mesafe kat ettik. Seçim döneminde bazılarında boş vaat izlenimi uyanmış olabilir. Seçimden önce ne dediysem seçimden sonra hepsini yapmanın peşindeyim. Ama arkamda Çorum’un desteği lazım. Çorum haritasını ulaştırma bakanına açtık. Ulaştırma Bakanımıza Çorum ziyaretinde Şehit Erol Olçok Havalimanı ismiyle maket uçak hediye etmiştim. Sayın Bakanımız o maketi görüp soranlara Çorum’a havaalanı açacaklarını söylüyormuş, Havaalanı birinci ağızdan müjdeyi aldık. Bunu başarabilirsem Çorum’un evladı olarak başka beklentim yok.

İLÇE YOLLARI

Ulaştırma Bakanımızla ikinci mesele karayolu ağımız oldu. Çorum’un çevre ilçeleri ile karayolu ağının durumu iyi değil. Osmancık, İskilip, Ortaköy yolu başta olmak üzere tüm karayolu ağımızda  çalışma başladı.

DEVLET HASTANESİ VE DALMA KAVŞAK

Erol Olçok Eğitim Araştırma Hastanesi önü kazalara davetiye çıkarıyor. Tam bu alanın karşısı sağlık üniversitesi yapılacak. Ankara-Çorum istikametinde dalma kavşak yapılmasını talep ettik, bu konuda Karayolları Genel Müdürü’ne talimatı verdi. Sağlık sektöründe benim anlamakta zorlandığım ama o günün şartlarında bir uygulama var. Devlet Hastanesi kapatıldı. Birinci kademe aile hekimleri, 2. Kademe devlet hastanesi, üçüncü kademe üs düzey bizdeki eğitim araştırma hastanesi. Diğer basamaklar olmayınca vatandaş Erol Olçok Eğitim Araştırma Hastanesi’ne gidiyor. Bir profesör günlük 250 hastaya bakıyor. Sağlık Bakanımızdan özellikle istirham ettik. Bayramdan sonra Sağlık Bakan yardımcımız gelecek. Eski bloklar yıkılacak, yeni C blok 250 yataklı yeni devlet hastanesi olarak hizmet verecek. Sağlık Bakanımızdan sözü aldık. Aksi takdirde araştırma hastanesi sağlık hizmeti veremeyecek hale gelecek. Devlet hastanesi Çorum’a yeniden kazandırılacak. Ayrıca kanser hastalarının tespitinde PT/CT cihazı Çorum’a gönderilecek. Çorum’da ölüm oranlarında birinci sırada kanser hastaları geliyor. Ankara ve Samsun illerine sevk var. Bu cihazla teşhis ve tedavi çözülecek.

SAVUNMA SANAYİSİ

Savunma Bakanımızla görüştük. Askerlik Kanunu bu ay çıkacak. Şeker Fabrikası karşısı Çeşmeören YİBO acemi birliği olacak. En az üç bin kişi kapasiteli olacak. Savunma Sanayi Bakanlığı heyeti gelecek. Ankara’da üretilen bazı savunma sanayi ürünleri Çorum’a gönderilecek. Sanayicilerle yerli ve milli sanayiye üretim konusunda çalışma yapılacak. Yan sanayi ve sanayi açısından önemli olacak. Çünkü Devlet 10 yıl alım garantisi veriyor.

RAMAZAN'DAN SONRA 3 AYRI BAKANLA RANDEVU

Ramazan ayından sonra İçişleri, Adalet ve Çevre ve Şehircilik Bakanı’ndan randevu talep ettik. Köy yolları, adalet yatırımları ele alınacak. Önceliğimiz, hayalimiz ve bütün mesaimi harcayacağım meseleler havaalanı ve devlet hastanesi. Çocuklarımız için, çevre illerde olup biz de olmayan yatırımların kazandırılması için, pastadan payımızı almak için mücadele edeceğiz.”

Son Güncelleme: 22.05.2019 11:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kamil 2019-05-21 00:37:55

Siz önce şu Osmancık yolunu bitirin. Bu gidişle 40 sene sonra bitecek. Çok yazık.

Avatar
Bekir 2019-05-21 05:17:48

Hızlı trenle Samsun uğraşsın, zaten yapılacak o Samsun projesi, Çorum’un projesi HAVALANI’dır, nokta.

Avatar
Tebrikler 2019-05-20 21:32:13

Başkanım, yanındayız. İş yapmak zor, biliyoruz. Boşverin hiç bir sorumluluğu olmayıp da acımasızca eleştirenleri. Allah yardımcınız olsun...

Avatar
sezer 2019-05-20 23:49:02

Bu hafta bütün işleri bırakıp ÇORUMSPORA odaklanalım lütfen.Bundan iyi şehir tanıtımı olur mu?

Avatar
Herhalde Yani 2019-05-21 02:46:58

Yusuf bey teşkilatı dağıtmış belediye başkanı yok Milletvekili yok ilçe başkanı yok kadın başkanı yok gençlik başkanı yok açıklama yapıyor.Diyorki ben tek başıma yapıyorum.Allah sonunu hayır etsin.

Avatar
Sorumlu 2019-05-20 23:08:09

Başkanım niyet hayır, akıbet hayr olur inşAllah, Başarılar.

Avatar
İskilipden 2019-05-20 23:10:57

Helal başkan.
Tosya İskilip YOLU MÜJDESİNİ BEKLİYORUZ.
İstanbul D 100 karayolu önemli Çdruma bu yolin uğraması gerek.
Polis Eğitim merkezi yada Acemi talimgahı Tuğah büyüklüğünde Çoruma yerleştirilmeli..
Yarli otomobil Çoruma neden olmasın.
Torku benzeri bir kooperatif neden Çoruma yapğlmaz.
Irmak Tarım arazimerine daha faydalğ kullanılmelı örn. BAFRA NASIL FAYDALANIYOR. Narenciye sera çiçekçiluği ihraç kiraz kayısı üretimi neler olmazki

Misafir Avatar
ASC-OK-EK-YA 2019-05-22 09:50:40 @İskilipden

Volkswagen fabrikası ne oldu?Almanlar ülkemize fabrika kuracakmış haberleri gündeme gelince,Ahlatçı'yı vekiller yanlarına alsın,Ankara'da girişime başlasın konuşmaları başlıyordu.Hadi bakalım.Çorum'a bir otomobil fabrikası kazandırın.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Hüsamettin 2019-05-21 00:38:04

Mecburen Bekleyip göreceğiz kendisinden önceki başkanlar gibi üfürüp üfürmediğini

banner165