AK Parti 2023 için harekete geçti! Yeni sistem geliyor

İl seçim işleri başkanlarına üç günlük eğitim veren AK Parti, K Seçim uygulamasına eski YSK kararlarını yükleyecek.

27 Aralık 2021 Pazartesi 10:42
AK Parti 2023 için harekete geçti! Yeni sistem geliyor

İl seçim işleri başkanlarına üç günlük eğitim veren AK Parti, sandıkta olabilecek hile ve hukuksuzluğa anında müdahale edebilmek için AK Seçim uygulamasına eski YSK kararlarını yükleyecek.

AK Parti, 2023 seçim hazırlıkları kapsamında önemli çalışmalar başlattı. Seçim İşleri Başkanlığı koordinesinde, Ankara’da İl Seçim İşleri Başkanları İstişare toplantıları gerçekleştirildi. 23 Aralık’ta başlayan ve dün tamamlanan toplantıda, İl Seçim İşleri Başkanlarına ‘sandık kurulları ve görevleri’, ‘seçim işleri başkanlığının görev ve yetkileri’, ‘seçim kurulları’, ‘seçim koordinasyon merkezlerinin kuruluş ve çalışma esasları’ başlıkları başta olmak üzere birçok konuda eğitimler verildi.

SANDIK GÖREVLİSİ SAYISI ARTIRILACAK

Toplantılarda, 2018 seçimlerinde görev alan sandık görevlilerinin oranı da masaya yatırıldı. AK Parti kurmayları, 2018 yılında yapılan seçimlerde Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) verilen listelerde sandıkta görev yapanların oranının yüzde 98,02 olduğunu, parti olarak bu rakamı yüzde 99’un üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

YSK’NIN ESKİ KARARLARI UYGULAMAYA YÜKLENECEK

Bunların yanı sıra, AK Parti, AK Seçim uygulamasına yeni bir boyut kazandırmaya hazırlanıyor. Bu konuda özellikle ‘geleneksel yöntemlerden vazgeçmeden, dijitale oturtarak’ hareket etmek isteyen AK Parti, sandıkta olabilecek hile ve hukuksuzluğa karşı anında müdahale edebilecek bir sistem getirecek.

AK Parti’nin tüm bu şikâyet ve itirazları bir ‘AK Seçim’ uygulamasına eklenen yazılım ile yapacak. Bu sisteme YSK’nın bütün kararları yüklenecek. Herhangi bir itiraz ya da şikâyetin olması durumunda sandık görevlileri, konuyla ilgili tüm YSK kararlarını en yenisinden başlayarak en eskisine kadar görebilecek. Bu kararlar doğrultusunda gerekli yerlere itirazlar yapılabilecek. Ayrıca, Genel Merkez’deki sistem üzerinden de söz konusu itirazlar takip edilecek.

AK Parti kurmayları, söz konusu sistemle ilgili “Bütün süreçlerin yönetimini bizim kendi sistemimiz üzerinden geleneksel yöntemlerden de vazgeçmeden dijital olarak gerçekleştireceğiz. Hile yapmaya kalkışan olursa, yanlış yapmaya kalkışan olursa hukuki gerekçelerle bunu tamamen halledecek bir süreç hazırlamak istiyoruz” dedi.

Haber7

Son Güncelleme: 27.12.2021 14:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ati alan Üskudar'i gecerken , trafoya kedi girmişti 2021-12-27 15:34:40

Hile ve hukuksuzlukmus. Guldurmeyin milleti Allah askina. Trafoya kedi girdi, ati alan Üskudar'i gecti ve Melih Gokcek'in Ankara buyuksehir belediye baskani secildigi son secimde yapilan hileleri , muhursuz oy pusulalari gibi usulsuzlukleri kim yapti aceba. Ins yaptiginiz degisiklikler bu tur uckagitlara hukuki zemin hazirlamak icin olmaz.

Avatar
Mesut Koca 2021-12-27 19:18:08

Asıl o milletin namusu olan sandıkları sizden kim koruyacak !!

Avatar
Çok ilginç 2021-12-27 19:29:09

Sandıkta hile yapanlar rüşvetle oy alanlar. Oy vermezseniz köyünüzün yolunu yapmayız diyenler hangi partiden acaba :)

banner165