‘AK Parti halktan kopuk yaşıyor’

Saadet Partisi Milletvekili Aday Adayı Sedat Aksungur, Türkiye’de yasal boşluklar nedeniyle...

23 Mart 2015 Pazartesi 12:17
 ‘AK Parti halktan kopuk yaşıyor’


Saadet Partisi Milletvekili Aday Adayı Sedat Aksungur, Türkiye’de yasal boşluklar nedeniyle sayıları hızla artan yabancı marketlerin Perakende Yasası’nın çıkmaması sonucu yaygınlaştığını belirterek, Çorum’da sattıkları ürün yelpazeleri çoğalmaya başlayan bu tür marketlerin sayılarının 100’e yaklaştığını bildirdi.


Aksungur, yabancı marketlerin yerel ekonomiye katkılarının olmadığını, bu nedenle çeşitli sorunlar yaşandığını belirterek, şöyle dedi: “Yabancı perakende sektöründe gıda ve temizlik maddelerinin yanı sıra giyim, mefruşat züccaciye, tuhafiye, ayakkabı, hırdavat, beyaz eşya, halı, mobilya, kozmetik ürünleri ve daha sayamadığımız 7’den 77’ye her türlü ürünü bulmak mümkün. Hal böyle olunca marketlerinin bulunduğu yerlerde yerli ve küçük esnafımız iş yapamaz hale gelmiş. Kiralarını ve diğer masraflarını çıkartamayan küçük esnaflarımız gün geçtikçe bir bir iş yerlerini kapatmak zorunda kalıyorlar. İş yerini kapatan esnaflarımız daha sonra başka şehirlerde çalışmak zorunda kalıyorlar. Yabancı marketlerinin şube sayısının çoğalmasına müsaade eden Çorum’un önde gelen siyasilerin çözüm bulacağız vaatlerinde bulunurken, bir yandan da çoğalmalarına sesiz kalıyorlar. Bugün itibarı ile Çorum’da çoğalmakta olan yabancı marketlerin sayısı nüfusumuzun sayısı 2007 yılında 549 bin iken bu gün bu sayı 527bine düşmüştür. Günlük sıcak paranın ilimiz dışına çıkmasına sebep olmaktadır. Böylece ilimizin ekonomimize de zarar vermekteler. Günlük sıcak para il dışına çıkınca, esnaflarımız da iş yapamaz duruma gelmekte ve dolayısıyla işyerlerini kapatıp başka şehirlere işçi olarak çalışmaya gitmektedirler. İşte tam burada niçin yıllarca milli görüş dediğimiz, niçin milli sermaye dediğimiz ortaya çıkmakta. Eğer biz siyasetçiler seçilip meclise girdiğimizde insanlarımızın, esnafımızın sıkıntısını, derdini gideremedikten sonra o koltuklarda oturmamız vebalden başka bir şey olmaz. Bu sadece perakende sektöründe olan bir yok oluş değildir. Çorum OSB’de ve şehir merkezinde gıda üretimi yapan firmaların işçi çalıştırma sayısında da düşüş vardır. Bu tür yabancı marketlerde satılan ürünler kentin yerli ürünleri değildir. Sorun sadece Perakende Yasası’nın çıkmamasında değildir. Sorun yerel yönetimlerin bulundukları yerlerde esnafı koruyucu önlemleri almamasıdır. Özellikle bu tip marketlerin ruhsatlandırma aşamasında küçük esnafı koruyucu kriterlerin oluşturulmaması ve sürdürülebilirliğini engelleyecek onayların verilmemesi ile küçük esnafımıza destek olabiliriz. Aksi takdirde memleketimizde işsizlik sorunu gün geçtikçe artmaya devam edecektir. Çorum kendi yağıyla kavrulan bir ilimiz. Sanayisi, küçük esnafı ve halk seçip yolladığı siyasetçilerden Çorum ve ilçeleri için hiç bir yatırım görmemiştir. Bütün saymış olduğumuz. bu olumsuz sebeplerin yegane temeli siyasetçilerimiz halktan kopuk olarak yaşamalarıdır, şehrimiz için acil ihtiyaçlar spor merkezi yüzme havuzları degildir. Şehrimizde hizmeti insana yapmaksa amaç bütün olarak düşünmektir, Esnafıyla, sanayicisiyle, halkıyla, bizler Saadet kadroları olarak meclise girdiğimizde kentleşmeyi yeniden inşa edip esnaf kardeşlerimizin, sanayicimizin, üretim yapan bir topluluğun sahipçisi, destekçisi olacağız. Bunu Ankara’da oturarak seçim zamanı gelip vaadlerle insanımızı aldatarak değil, yapmış olduğumuz hizmetlerimizle göstereceğiz.”


Son Güncelleme: 23.03.2015 12:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.