AK Parti için çarpıcı kulis!

Türkiye gazetesi, Kabine'de değişiklik olacağını ve 'siyasi kökenli' siyasetçilerin bakanlık koltuğuna oturacağını yazdı.

26 Haziran 2022 Pazar 13:10
AK Parti için çarpıcı kulis!

Türkiye gazetesi, Kabine'de değişiklik olacağını ve 'siyasi kökenli' siyasetçilerin bakanlık koltuğuna oturacağını yazdı.

Türkiye gazetesinde, "2023 seçimleri için hazırlıkların sürdüğü AK Parti’de sonbahar aylarında kapsamlı bir kabine ve parti yönetimi değişikliğine gidilebileceği konuşuluyor.  Seçim kampanyası sürecinde Cumhurbaşkanı’nın yeni bir vitrinle vatandaşın karşısına çıkmak istediği yönünde değerlendirmeler yapılıyor." kulisi paylaşıldı.

PARTİ VİTRİNİNDE DEĞİŞİKLİKLER YAPILACAK!

Yücel Kayaoğlu imzalı haberde "Parti vitrininde yapılacak değişiklikler için ihtiyaç olması hâlinde olağanüstü kongre seçeneğinin de tartışıldığı belirtiliyor. AK Parti kulislerinde sonbahar aylarında bir olağanüstü kongre yapılabileceği, bu kongrede 75 üyeden oluşan MKYK’nın yenileneceği ve beraberinde MYK’da da değişikliğe gidileceği konuşuluyor.

AK PARTİ’YE YENİ KATILIMLAR OLACAK

Kulislerdeki bu senaryolar, AK Parti’ye önümüzdeki süreçte bazı yeni katılımların olacağı, partiye gelecek isimlerin ‘yönetim kadrosuna taşınabilmesi için olağanüstü kongreye ihtiyaç duyulacağı’ iddialarından da kaynaklanıyor. Mevcut parti yönetiminden isimler ise, olağanüstü kongre seçeneğinin zayıf bir ihtimal olduğunu, ancak MYK’da bir değişiklik yapılabileceğini ifade ediyor.

SEÇİM KAMPANYASI BAŞLAMADAN ÖNCE…

MYK'da değişiklik yapılacaksa, bu değişikliğin seçim kampanyası başlamadan önce gerçekleşmesinin beklendiğini dile getiriyor. AK Parti’nin 7’inci olağan kongresi Mart 2021’de yapılmıştı. AK Parti’nin tüzüğüne göre büyük kongre, önceki kongrenin üzerinden iki yıl geçmeden yeniden yapılamıyor. Ancak Genel Başkanının veya MKYK’nın talebi ile olağanüstü kongreye gidilebiliyor.

SİYASETÇİ VE BAKANLAR VE İKİNCİ CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI GELİYOR

Haberde şu ifadelere yer verildi: "Öte yandan, kabine değişiminin de sonbaharda gündeme geleceği, yeni kabinede ‘Siyasi kökenli’ isimlere yer verileceği, ikinci bir Cumhurbaşkanı yardımcısının atanabileceği, konuşulan iddialar arasında."

Son Güncelleme: 26.06.2022 23:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cekilin artik kenara 2022-06-26 14:27:29

Hayat pahaliligi , enflasyon , yolsuzluk ve liyakatsizligin onune gececek bir adim atmadigi surece hic sanslari olmayacak. Istedikleri kadar bakan , parti yoneticisi degistirsinler. Kararlari hep tek adam verdigi surece hicbir faydasi olmayacak girisimlerdir bunlar. 100 yillik cumhuriyetin 21 yilini akp ve RTE yonetmis , artik yetmez mi ? Adamlarin etrafindaki herkes isadami oldu, milyon dolarlar ile oynuyorlar. Saraylarda yasiyorlar , Amerika ve Ingiltere'de malikaneleri var. Bir yuzuk ile yola cikip dunyanin en zengin siyasetcisi arasinda ilk 10'da oldular. Yeter cekilin kenara artik. Ulke bi nefes alsin, insanlarin birbirine guveni kalmadi.

Avatar
Ali 2022-06-26 15:15:05

İzmir e İstanbul a Başkan olamayan Binali in Ali mi gelecek .

Avatar
Emekli 2022-06-26 21:54:02

Hükümet,Devletin tekelindeki mazota, yağa,çaya, şekere,gübreye elektriğe,doğal gaza vs gibi her şeye son 1 yılda 4 kat zam yap,
sonra çık suçu,siftah edemeyen esnafa,cefakar çiftciye, kendini geçindiremeyen üçretliye at. Milletimize DERİN YOKSULLUK yaşat. Sebeb dış güçler, bayrak düşmanları,ezanı susturmaya çalışanlardır de..Vatantaş yemiyor gayri bunları.Bu lafları söyleyince millete çeşitli yaftaları yapıştırıyorlar. Bizler vatanımızı, milletimizi,bayrağımızı,ezanlarımızı seven ve yücelmesini istiyenleri. O yaftalar sizin olsun,size yakışır

Avatar
Batandaş 2022-06-27 07:59:58

Artık çok zor. Emeklileri 2500 liraya mahkum eden iktidarın bundan sonra ne yapsa işi çok zor. Ayrıca ilimizdeki hiçbir iş yapmayan sadece kendi reklamını düşünen vekil ve il ynetimi de ayrı sıkıntı.

Avatar
Gariban vatandaş 2022-06-26 16:19:34

Gökten ecdat inse daha size oy yokkkkkkk. Yaptığınız haksızlıklar elbet bir yerlerinizden çıkacak. Hele hi aşkın'a aslaaa

Avatar
NAFİLE 2022-06-27 10:26:33

Sn. Cumhurbaşkanın yapacağı tek şey var. Yolsuzluk ve hırsızlık yapanların elinden bütün mallarını alıp birde yargılarsa TÜRKİYE de sorun kalmaz. Bu ekonomi ve siyaset yanlış kişiye mükafat gibi birileri hala tvlerde gazetelerde ekonomide boy gösteriyorsa zaten sizinde bizim de yapacak bir şeyimiz kalmamış demektir.

Misafir Avatar
Emekli Çorumlu 2022-06-27 15:14:09 @NAFİLE

Önce kendisinden çocuklarından en yakın partilerinden mesela binaliden ve oğlundan başlaması gerekmezmi zaten böyle bir şey yapmaya kalksa bi adliyenin sadece bu mahkemelere bakmadı gerekir

Beğenmedim! (0)
Avatar
Anlaşılan CHP dönemi özlenmiş 2022-06-28 14:32:05

Yorumlara bakıyorumda nankörlük hat safhada ! ulan 20 yıldır ek bütçe bile ilk defa isteniyorsa biraz düşünün ve ona göre konuşun. Yazıklar olsun size. Zamanında moğoltay denen bir bakan vardı bayram öncesi maaşları erken vermezdi sebebi ise "kurban bayramında hayvan kesceksiniz" diye derdi. ama nerede nerelere geldik şuan edilen laflara da bak hele.

Avatar
Vatandaş19 2022-06-28 15:17:26

CHDPKK ve yancılarına oy yok