AK Parti iktidarına sert çıktı

Saadet Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, Çanakkale Zaferi’nin...

18 Mart 2015 Çarşamba 10:43
 AK Parti iktidarına sert çıktı


Saadet Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, Çanakkale Zaferi’nin, aziz milletimizin tüm imkansızlıklara rağmen, inanç, azim ve kararlılıkla vatanımızı düşman işgaline karşı korumak için tarihimizin altın sayfalarına yazdığı bir destanın adı olduğunu bildirdi.


Türk, Kürt, Arnavut, Çerkez Çanakkale'de vatan elden gitmesin diye omuz omuzu vuruşurken, şimdilerde  '’çözüm süreci'’ adı altında çözülüp bölünme aşamasına gelindiğini savunan Sakınmaz, iktidadır politikalarını sert bir dille eleştirdiği  açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “100 yıl evvel, Sevr emellerini gerçekleştirmek isteyen ve sahip oldukları büyük askeri ve teknolojik güçle Çanakkale önlerine gelen emperyalist güçlerin, milletimizin iman gücü karşısında asla unutamayacakları bir ders aldıklarını, vatanın dört bir yanından gelerek, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle savaşan ve bu uğurda can veren ecdadımız, milli birlik ve beraberliğimizin ne kadar güçlü temellere sahip olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Milletimizin sahip olduğu bu üstün kardeşlik ve iman gücünü daha Çanakkale’de gören aynı emperyalist güçler şimdi bu yüksek manevi kardeşliği hedef almaktadır. Bu yüzden kardeşliğimizi bozmaya, ahlaki ve manevi değerlerimizi tahrip etmeye yönelik çalışma ve gayreti içindedir.


Türk, Kürt, Arnavut, Çerkez  Çanakkale'de vatan elden gitmesin diye omuz omuza vuruşurken, şimdilerde  '’çözüm süreci'’ adı altında çözülüp, bölünüyor.


Tankıyla, topuyla, döneminin en yüksek teknolojisiyle donatılmış silahlarıyla Çanakkale’yi geçemeyenlerin, bugün  misyonerlerle, Avrupa Birliği kriterleri adı altında dayatılan düzenlemelerle Sevr emellerine ulaşmaya çalışmakta, gençliğimizin ahlaki ve manevi değerlerini tahrip etmek için her türlü hile ve desiseye başvurmaktadır. Maalesef hakkı değil gücü üstün gören işbirlikçi anlayışların yaklaşımları bu emperyalist güçleri daha da cesaretlendirmektedir.


Bugünler AB Uyum yasaları adı altında çıkartılan yasalar ile ahlak ve maneviyatımız tahrip olurken, bu değerlerimiz önemini yitirmektedir.


Çanakkale’de vatan için can veren 250 bin şehit, AKP hükumetleri tarafından çıkartılan ‘Toprak Satış Kanunu’ ile vatan topraklarının satışını 25 hektardan 600 hektarı kadar çıkartsın için mi şehit oldu? Eski bakanımız içimize su serpmek için her ne kadar toprakları sırtlarında götürmeyecekler diye bir savunma yapmış ise de, hükumetten biri çıkıp sırtlarında götürmeyecekler bizzat gelip yeniden işgal edebilecekler demeli idi kanımca.


Daha 15’inde toprağın bağrına giren genç yiğitler, bilselerdi ki bugün yine bu topraklarda genç delikanlılar 15’inde sentetik uyuşturucudan ölecekler, yine de tatlı canlarını verirler miydi?


12 yaşında babası ile cepheye giden ve Onbaşı rütbesi alan Nezahat, bugün 12 yaşındaki kızların değil cepheye bakkala bile gönderilemediğini duysa ne düşünürdü diye düşündük mü hiç?


Namus için can veren kınalı kuzularımız, can verdiği ülkede zinanın suç olmaktan çıkartıldığını öğrense ne düşünürlerdi acaba?


Bir Anzak askeri 20 yaşında bir Türk kızı öldürdüğünü annesine yazarken, aynı ülkede yirmisinde kızlara tecavüz edilip öldürüldüğünü bilse kendinden utanır mıydı, 'ben sadece öldürmüşüm' diye?


Hatice Hanımlar cepheden cepheye koşarken, şimdilerde her Allah'ın günü işlenen kadın cinayetlerini duysa ne hissederdi ki?


Galatasaray, Konya, İzmir Liseleri o yıl hiç mezun veremedi. Tüm öğrencileri Çanakkale'de şehit oldu. Bilseler ki bugün uğruna can verdikleri bu memleketin  okullarında ki ahlaki çöküntüyü görselerdi.


Vatan savunmasında her gence bir vazife düşmektedir. 1915’te genç olanlara bu vatan için ‘ölmek’ vazifesi düşerken, 2013’te genç olanlara ise, ‘Çanakkale şuuru ile şuurlanmak ve hayatını o şekilde biçimlendirmek’ vazifesi düşüyor. 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Çanakkale’de can veren 250 bin şehidimiz olmak üzere, bu vatanı bize emanet eden tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Bütün milletimizin Çanakkale Zaferi’ni kutlarım.”



Son Güncelleme: 18.03.2015 11:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.