‘AK Partili belediyeler destan yazıyor’

AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, bugün 14.’sü gerçekleştirilen Oğuzlar Ceviz Festivali’nin açılış merasiminde bir konuşma yaptı.

27 Eylül 2013 Cuma 16:39
 ‘AK Partili belediyeler destan yazıyor’

AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, dün 14.’sü gerçekleştirilen Oğuzlar Ceviz Festivali’nin açılış merasiminde bir konuşma yaptı. Bağcı, konuşmasında hem ülkemizdeki tarım faaliyetlerine ilişkin bilgiler verdi, hem de gündeme ilişkin değerlendirme yaptı.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, Bağcı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:  “Bu katıldığım 7. Oğuzlar Ceviz Festivalidir. Milletvekili seçildiğim günden bu yana her festivalde aranızda bulunmaktan, kınalı elleri sıkmaktan, coşkunuza ortak olmaktan dolayı çok mutluyum. Oğuzlar’ın ismini dünyaya cevizi ile duyurmasını sağlayan ve aynı zamanda beraberinde fidancılığın da artırmasına vesile olan festivalin ilçe ve ilimiz ekonomisine katkısı büyük olmuştur. Başta Belediye Başkanı Ali Uyanık olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum. Festival vesilesi ile son günlerde muhalefet partilerinin Tarımı bitirdiniz vs. gibi açıklamalarına değinmek istiyorum. Türk tarımının geldiği noktaya baktığımızda muhalefetin ifadelerinin inandırıcı olmadığını çok net bir şekilde görebiliriz. Tarımı bitirdiniz diyenler, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı OECD’nin “Tarım Politikası izleme ve Değerlendirme 2013 Raporu”na bir baksınlar. AK PARTİ Hükümetleri olarak izlediğimiz Tarım ve Destekleme Politikalarının üretim artışında önemli rol oynadığı teyit edilmiştir. Tarımsal üretimde dünyada 7. Sıradayız. Türkiye’yi ekonomik darboğaz ve yüksek enflasyon ortamından çıkarıp tarımda ve sanayide dünyada söz sahibi bir ülke konumuna getirdik. Tarımsal verimliliği artırdık. Bunu da devletimizin ve hükümetimizin üreticilere sağladığı destekler sayesinde yaptık. 2002 den 2012 yılısonuna kadar 870 milyon tarımsal destekleme verdik. Tam 26 kalemde destekleme sunuyoruz. Bugün 188 ülkeye, 1663 çeşit tarımsal ürün ihraç eden bir ülkeyiz. Türkiye Yüksek Faizli Dönemden, Faizsiz Finansman Dönemine girmiştir. 2002 de çiftçi % 59 faizle kredi kullanıyorken bugün % 5 ile kredi kullanmaktadır. Köylerde beldelerde üreticinin ayağına giden, onlarla omuz omuza çalışan Tarım Danışmanları ile çiftçilerimizi bilgiyle buluşturduk. Çorum da 210 Tarım Danışmanı görev yapmaktadır.”

‘SİYASETTE USLUP ÖNEMLİ’

Bağcı konuşmasında gündeme ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu; “Siyasette diyalog ve üslubu önemsiyoruz. Ülkemizin geleceğini taş ve Molotof atanlar değil, oy atanlar belirlediği sürece ülkemizin yarını bugünden iyi olacaktır. Ortak coğrafyayı paylaştığımız komşu ülkelerimize bakın, etrafımız kan gölü. Bağdat, Şam, Halep, Pakistan, Afganistan’da, Lübnan’da, Ürdün’de, Filistin’de ve Mısır’da bombanın patlamadığı, canların yanmadığı bir gün yok. Birliğimizi kardeşliğimizi koruyalım. Çevreyi sandıkta arayalım. Türkiye’yi kaos, kargaşa ve huzursuzlukla istikrarsızlaştırmak isteyenlere fırsat ve prim vermeyelim. Kavganın, Şiddetin, Anarşinin geçmişte bize ödettiği acı bedelleri unutmayalım. Hoşgörü ile sağduyu ile kardeşliğimizi koruyup geliştirebiliriz. Hiç kimse Türkiye’de on yılda yaşanan değişimi, gelişimi, kalkınmayı, büyümeyi, istikrarı, demokratikleşmeyi inkar edemez, küçük göremez. Türkiye istikrarsız ve içine kapanık bir durumdan çıktı, küresel bir aktör G-20 üyesi oldu. İstikrarsız bir coğrafya da istikrar adası bir ülke olduk. Örnek/ model ülke olduk. Reformlarımıza devam edeceğiz. Türkiye’yi daha demokratik bir ülke yapacağız.

ALİ UYANIK’A ÖVGÜ

AK Parti sorunu olan kesimlerin siyasi aidiyetlerine bakmadan sorun çözmeye devam etmektedir. AK Partili belediyelerimiz fark yaratmıştır. İlçelerimiz gelişmiş, güzelleşmiş yaşam memnuniyetimiz artmıştır. 14. Ceviz Festivalini kutladığımız ilçemiz Oğuzlar Çorum’un incisi, bölgemizin cazibe merkezlerinden birisi haline gelmiştir. Bu durum, azmin, çabanın, siyasette uyumlu çalışmanın sonucudur. Ali Uyanık ‘Anadolu’dan bir yıldız doğacak adı Oğuzlar olacak’ sloganıyla çıktığı bu yolda yaptığı hizmetlerle Oğuzlar’a damgasını vurmuştur. Anadolu’da bir yıldız doğmuştur.”

Son Güncelleme: 27.09.2013 16:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.