AK Parti'nin son anketinde büyük sürpriz

Yerel seçimler için yapılan ankette Fatma Şahin dahil bir çok bakan ismi çıkması AK Parti'yi şaşırttı.

29 Eylül 2013 Pazar 15:16
 AK Parti'nin son anketinde büyük sürpriz


Yerel seçimler için yapılan ankette Fatma Şahin dahil bir çok bakan ismi çıkması AK Parti'yi şaşırttı. 

Parti kulislerinde Erdoğan'ın "aday adaylık başvurularının" sona ereceği 1 Kasım'dan önce kabine revizyonunun gerçekleştirebileceği konuşuluyor

Vatan gazetesinin haberine göre, AK Parti MYK'nın adaylık başvurularının kabulü için belirlediği 1 Ekim-1 Kasım takviminin bakanlar için de geçerli olup olmayacağı, aday gösterilecek bakanların ne zamana kadar görevlerini sürdürecekleri tartışma konusuydu. AK Parti içinde bir grup bakanların istifa etmesine gerek olmadığını savunurken, bir grup ise istifanın şart olduğu tezini dile getirdi. Seçim işlerinden sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop ise Vatan Gazetesi'ne bakanlar için istifa şartı olmadığını ancak Erdoğan'ın hem adaylık hem bakanlık olmaması için ilkesel olarak görevlerinden ayrılmaları gerektiğine işaret ettiğini belirterek, aday gösterilecek bakanların bu çerçevede görevlerinden ayrılacaklarını söyledi.

İstifa değil revizyon

Şentop bunun da istifa değil, kabine revizyonu şeklinde olacağını, zamanlamasının da Başbakan'ın takdirinde olduğunu kaydetti. Adaylık başvuruları için son tarih olarak belirlenen 1 Kasım tarihinin bakanlar için de geçerli olduğu öğrenilirken, parti kulislerinde Erdoğan'ın "ilkesel hassasiyeti" çerçevesinde, aday göstermeyi düşündüğü bakanlarla ilgili siyasi ve hukuki tartışmalara meydan vermemek adına beklenen kabine revizyonunu bu tarihten önce Ekim ayı içinde gerçekleştirebileceği konuşuluyor.

Kulislerde revizyonun kapsamının sadece belediye başkanlığına kaydırılacak isimlerle sınırlı kalmayabileceği, Erdoğan'ın 3 dönemi tamamlayacak bazı milletvekillerine "kabine üyesi" olarak parlamentoya veda etme şansını verebileceği ifade ediliyor.

Parti kurmayları hükümet ve parlamentodan yerel yönetimlere kaydırılacak bakan ve milletvekili sayısının 10'u geçmeyeceğini ifade ederken, kulislerde kabineden "aday" yapılacak isimler arasında ismi öne çıkanlar Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin.

Parti kulislerinde Erdoğan'ın İzmir için düşündüğü Binali Yıldırım'ın İzmir'den adaylığa sıcak bakmadığı, ancak milletvekili seçimlerinde olduğu gibi Başbakan'ın bu konuda "ısarcı" olması halinde yine itiraz edemeyeceği konuşuluyor.

Anketler yapılıyor

Kamuoyu anketlerinde seçim bölgelerinde belediye başkan adaylığı için vatandaşın ismini verdiği vekiller arasında İdris Naim Şahin ve son seçimlerde bu ilden İstanbul'a kaydırılan Enver Yılmaz, TBMM Dilekçe Komiyonu Başkanı Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş de bulunuyor. Ordu'ya yönelik anketlerde "Kimi aday görmek istersiniz?" sorusuna verilen yanıtlarda en çok tercih edilen iki ismi Şahin ve Yılmaz olduğu öğrenildi. Çanakkale anketlerinde ismi ön planda çıkan Daniş'in de parti yönetimine "Eğer aday olmam talep edilirse, göreve hazırım" mesajını verdiği belirtildi. Aday olmak istemediğini Erdoğan'a ilettiği belirtilen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in ikna edilememesi halinde anketlerde vatandaşın ismini özellikle telaffuz ettiği Fatma Şahin'in bu ilden aday gösterilebileceği ifade ediliyor.

(
Tımetürk)




Son Güncelleme: 29.09.2013 15:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.