'AKP sebep, enflasyon sonuç’

CHP Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, elektrik ve doğalgaz zammına dikkat çekerek, "AKP sebep, enflasyon sonuç." dedi.

02 Ocak 2022 Pazar 19:06
'AKP sebep, enflasyon sonuç’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, yeni yılla birlikte gelen zamları eleştirerek, “Bu yapılan zam değil adeta zulümdür” yorumunda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde asgari ücretliye yaptıkları zammı bir gece yarısında geri aldıklarını savunan Tokgöz, milletin alın terine ve emeğine göz dikenlerin yapılacak olan ilk seçimde cezalandırılmalarını istediklerini ifade etti.

Vatandaşın yeni yılı karşılamaya hazırlanırken, AK Parti’nin zamlarıyla karşılaştığını vurgulayan Tokgöz, “31 Aralık gecesi, vatandaşlar yeni yıla girmeye hazırlanırken, yeni yıl sürprizi ise AKP’den geldi. Sadece elektriğe yüzde 50, doğalgaza ise yüzde 25 zam yapıldı. Onlarca kalemde fiyatlar değişti.

Marketlerde fahiş fiyat denetimi yapıp, zabıtaları gönderiyorlardı. Buyursunlar zabıtaları enerji şirketlerine göndersinler. Bu zammı 1 gün önce yapsalar enflasyon farkı maaşlara yansıyacaktı. Ama yine vatandaşı kandırıp mağdur ettiler.
Yapılan bu zam, 2021 enflasyonuna etki etmeyecek. Faiz sebep enflasyon sonuç diyorlardı. Bunun bir balon olduğu ortaya çıktı. Gerçekte ise AKP’nin sebep enflasyon sonuç olduğu görülmüştür”dedi.

Açıklanan elektrik zammına göre kademeli tarifeye geçileceğini hatırlatan Tokgöz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Yani hanelerde belirli bir kilowatt tüketimin üstüne farklı tarife uygulanacak. Bu zamların derhal geri alınması gerekiyor. Sosyal devleti zalim devlete çeviren AKP’nin vatandaşları daha fazla mağdur etmemesi ve derhal seçim sandığını halkın önüne getirmesi artık bir zorunluluktur.

Hane tüketimine yapılan bu elektrik zammı sadece hanede yaşayanları değil, çiftçiyi de sanayiciyi de etkileyecek.

Aylardır destek bekleyen çiftçi, bu sefer de istediği desteği alamamış bu yetmezmiş gibi yeni üretim maliyetleri ile karşı karşıya kalmıştır. Tarlalar kıraç topraklara dönüşme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Yine üretimin lokomotifi sanayicilerimiz de bu artıştan dolaylı olarak etkilenecektir. Sanayi tesislerine iş yapan onlarca küçük atölyede etkilenecektir. AKP’nin yeni yıl sürprizi, bütün ülkenin ocağına ateş düşürmüştür.

Elektrik ve doğalgaz zammı iğneden ipliğe tüm ürünlere de yansıyacak ve enflasyon daha da artacak. Erken değil, hemen seçim”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HAS ÇORUMLU 2022-01-02 20:53:28

Chp ve çapulcu zihniyeti bu ülkenin bu halde olmasının ana sebebidir. Her zaman darbecileri desteklemiş, halktan yana asla olmamış yabancı elçilerin maskarası olmuş,ülkeye faydalı olan her şeye karşı çıkmış,her daim teröristleri desteklemiş bir partidir. Nokta....

Avatar
Vatandaş 2022-01-02 23:11:28

Boyundan büyük laf etmiş.Siz HDPKK lı dostlarinızla halaya devam edin

Avatar
Çorumlu 2022-01-03 11:34:45

Faiz sebep enflasyon sonuçtu faiz düşürüldü enflasyon neden yükseldi?? 1 ayda çöktü TEZİNİZ

Avatar
hoca 2022-01-03 14:38:55

CHP demek zam zulüm işkemnce demektir

Avatar
Öz corumlu 2022-01-03 17:48:00

Bir diyelimki sizin dediginiz doğru Ak Parti iyi yönetemiyor. Sizin planiniz programiniz nedir. Rahmetli Erbakan gibi tane tane care diyor musunuz. Yapariz ederiz kaldiririz felan bos laflar. Kavalayi demirtasi serbest birakarak, batili kail somurgecileri kilavuz alarak mi çozeceksiniz. Yoksa kuran kurslarini kapatinca mi cözulecek proplem. Allah bu millete sizin yönetiminizi göstermesin.

Avatar
çorumlu 2022-01-02 21:44:34

akp den sizden bi çaçik olmaz

Misafir Avatar
hoca 2022-01-04 11:59:01 @çorumlu

çorumlu sendende bi cacık olmaz herşeye maydanoz olma efsdane ol isminle yorum yap

Beğenmedim! (0)
Avatar
Olmuyor beyler 2022-01-02 22:32:43

Zamanında Karadeniz bölgesinde kılıçdaroğlina pkklılar suikast girişiminde bulunulmuştu failler bulunmamıştı
Akp zillet diyor sürekli bölücü fetocu vs ithamyar
Chp 'den biz bölücü değiliz vs sözü dile gatiriliyordu fetiye faal dönemde karşı çıkılıyordu kapanma dönemi sanki desdek olundu
vatandaş yılmaz çiller gibi didişme istemiyor. geçim derdi var pandemi döviz artışları bunaldı insanlar.
Bu vatandan başka vatan yok bir düşsek tepemize biner param parça ederler. Vatandaş düzgün yönetim refah huzur istiyor azıcık aşım ağrısı başım yakışmıyor didişmelerden vatandaş bunaldı tepede kavga ederse ne olucak yakışır almıyor derdimize dertlenmek gerek. çözüm?

Avatar
1453 2022-01-03 23:01:32

chp Akp sizden bi şey olmaz ????