Alaca'nın seçim tahmini

Alaca esnafı kendilerini ziyaret eden Belediye Başkanı Zeki Gül'e 24 Haziran için seçim tahmininde bulundu

09 Haziran 2018 Cumartesi 16:50
Alaca'nın seçim tahmini

Belediye Başkanı Zeki Gül, Alaca’da partisinin seçim bürosunu açtı, iftar öncesi esnaf ziyaretleri yaptı.

Alaca programına AK Parti Alaca İlçe Başkanı Halil İbrahim Şaltu, AK Parti Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Levent Batman, AK Parti Alaca Gençlik Kolları Başkanı Kerem Yundam, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ile SKM üyeleri eşlik etti.

ESNAFIN SEÇİM TAHMİNİ

Gül’ün ziyaretinde Alaca esnafı seçim tahminde bulundu. 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın %53,5’la seçimi alacağını tahmin ederken, Başkan Gül, Alaca’nın %76, Çorum’un ise %75 oranında Recep Tayyip Erdoğan’a destek vereceğini iddia etti. Gül, Türkiye’nin bugün ayakta durabilmesinin Recep Tayyip Erdoğan sayesinde olduğunu kaydetti.

Başkan Gül daha sonra, birliğin, beraberliğin ve paylaşımın en güzel örneği olarak nitelendirdiği iftar sofrasında Alacalı hemşehrileri ile birlikte iftarını açtı.

ALACA İLÇE SEÇİM BÜROSU AÇILDI

Belediye Başkanı Zeki Gül, esnaf ziyaretinden sonra AK Parti Alaca İlçe Seçim Bürosu’nun açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa Belediye Başkanı Zeki Gül’ün yanı sıra AK Parti Milletvekili Adayı Erol Kavuncu, Alaca Belediye Başkanı Muhammed Eyvaz, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, AK Parti Alaca İlçe Başkanı Halil İbrahim Şaltu ve yönetimi ile AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi üyeleri, Alaca Ticaret Sanayi Odası Başkanı Günser Şirin, AK Parti Alaca Gençlik Kolları Başkanı Kerem Yundam katıldı.

GÜCÜNÜ MİLLETTEN ALAN LİDER

Belediye Başkanı Zeki Gül açılışta yaptığı konuşmada, Recep Tayyip Erdoğan’ı yıkmaya çalışanların emellerine ulaşamayacağını söyledi.

‘Barışta ter dökmeyen savaşta kan döker’ diyen Gül, meclise daha çok milletvekili sokabilmek adına Alacalılardan destek istedi. Meclisin kuvvetli olması halinde kendilerinin ve Alaca’nın daha güçlü olacağını belirten Gül, “Ülkemiz tarihi bir seçime yaklaşıyor. Çevremizde ve dünyada olan olaylar öylesine hızla gelişiyor ki bizlerde yetişmekte zorluk çekiyoruz. Türkiye 16 yıl önce yeni bir siyasi kadroyla kendisine yeni bir yol haritası çizdi. Bu yol haritasıyla birlikte adeta Türkiye’nin makası değişti. Devlet aşama aşama dizayn edildi. Cumhurbaşkanımız, liderimiz sırtını lobilere değil halka dayayan bir lider olduğunu her seferinde gösterdi. 17-25 gibi, 15 Temmuz gibi kumpaslarla yenilemeyeceğini anlayanlar başka tuzaklar kurdular. Milletimiz de bu tuzakların hepsini gördü ve dünya liderine destek verdi.

Ortadoğu’da sınırlar yeniden dizayn ediliyor. Saflar netleşiyor. Amerika ne diyorsa onu kabul eden bir Ortadoğu var. Amerika’nın politikasını sürdüren liderler var. Amerika ve Avrupa ‘Güney sınırında bir PKK devleti kuralım’ diyor, ‘sizi güneyden kuşatacağım’ diyor. Ancak ‘ben bunları yaparken sen liderlik yap, sesini çıkarma’ diyor. ‘Nükleer Santral yapma’ diyor, ‘dünyanın ikinci Avrupa’nın en büyük havalimanını’ yapma, ‘Kanal İstanbul’u açma, yoksa senin borsanı çökertirim, dolara öyle bir müdahale ederim ki feleğin şaşar” diyor. Ama karşılarında 100 yıl öncesinin zayıf Türkiye’si yok. Yine karşılarında 16 yıl öncesinin zayıf liderleri yok. Gücünü milletinden alan ve zulüm karşısında dimdik duran, dünya 5’ten büyük diyen bir lider var, Recep Tayyip Erdoğan var.” dedi.

VURDUKÇA SES CHP’DEN GELİYOR

Terör örgütleriyle mücadelenin aralıksız sürdüğüne dikkat çeken Gül, şöyle dedi; “Başkomutanımızın emriyle askerler PYD’ye vuruyor CHP’den ses geliyor. Kandil’de PKK’ya vuruyor, CHP’den ses geliyor. FETÖ’ye dokunuyor yine CHP’den ses geliyor. Demek ki burada sadece mesele sağ sol meselesi değil. Mesele siyasi bir mesele değil. Mesele bir nevi ülkemizin kurtuluş savaşı meselesidir. Mesele ya olmaktır, ya ölmektir. Bizler olmayı tercih ediyoruz. Recep Tayyip Erdoğan düşsün ülke düşsün istiyorlar. Recep Tayyip Erdoğan düştükten sonra; İmam Hatipler kapanacak, yerli otomobil rafa kalkacak, yerli uçak yapılamayacak, İHA kalkacak, SİHA kalkacak, KHK ile FETÖ’cüler serbest bırakılacak, Kandil’de PKK’lılara dokunulmayacak ve Afrin fatihi Metin paşanın da apoletleri sökülecek. Bu söylemlerde hiç yapım yok; hep söküm var. Tahrip etmek kolaydır ancak tamir etmek zordur. Biz tamir etmeye geliyoruz. Tayyip Erdoğan düşmanlığından hiçbir araya gelemeyecek sağcı-solcular bir araya geliyorlar. Seçim bittikten sonra bunlar paramparça olacaklar. Alaca yıllardır kendisine yakın ve ülkesini seven insanlara nasıl hizmet ettiğini çok iyi bilir. Alaca kendisiyle ilgili ülkesiyle ilgili dostunu ve düşmanını çok iyi bilir. Tüm ilçelerimizle birlikte Alaca’da da oy patlaması yapmak istiyoruz. 1 Kasım seçimlerinde Alaca %63 oy çıkarttı. Bu oy oranını daha yukarılara çıkartmak için çaba sarf etmemiz gerekiyor. ‘Barışta ter dökmeyen savaşta kan döker’ diye bir söz vardır. Bizlerde şimdi ter dökmemiz gerekiyor. Çorum’dan bir fazla vekil gönderebilmek için gece gündüz çalışacağız”

KAVUNCU’DAN SEÇMENE HATIRLATMA

Türkiye’nin tüm Müslüman ülkelerinin umudu olduğunun altını çizen AK Parti Milletvekili Adayı Erol Kavuncu da, “Önümüzdeki hafta yaşayacağımız Ramazan bayramı sevincinin ardından 24 Haziran seçimlerinde de millet sevinci yaşamayı rabbim bizlere nasip etsin. 24 Haziran elbette ki önemli bunu hepimiz biliyoruz. Son 200 yıldır İslam dünyası kan ağlıyor. Özellikle son 15 yıldır adına Arap Baharı dedikleri bir sistem uygulamaya çalıştılar. Türkiye’ye kadar dayandı bu sistem. Milletimiz 24 Haziran’da Müslüman ülkelerinin umudu olarak yoluna devam edecek. Alacalı kardeşlerimiz de her defasında sandıkta gereğini yapmıştır. Ancak bu seçim başka bir seçim. Seçimlerde Cumhurbaşkanlığı için Recep Tayyip Erdoğan’a milletvekilliği için başka partiye oy vermek demek, ordunun komutanını silahsız, cephanesiz, askersiz cepheye sürmek demektir. Bizler kefenimizi giydik, ona nefer olmaya, asker olmaya yemin ettik” dedi.

Son Güncelleme: 09.06.2018 19:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165