Ali Babacan Çorum’da

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Çorum’a geldi.

04 Ekim 2020 Pazar 14:31
Ali Babacan Çorum’da

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Çorum’a geldi.

Partisinin Anitta Otel’de düzenlenen il kongresine katılan Babacan, daha sonra esnaf ziyaretleri yapacak.

Deva Partisi'nin ikinci, Genel Başkan Ali Babacan’ın katıldığı iylk kongre olan Çorum il kongresinde Divan Heyeti oluşturulduktan sonra kongre açılışı yapıldı. Babacan ile birlikte Çorum’a genel merkez yöneticileri de geldi.

Açılış ve gündem maddelerinin oylanmasının ardından siyasi konuşmalara geçildi. Kongreye CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz ve İyi Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Gelecek Partisi İl Başkanı Gakhan Külcü, Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, BBP İl Başkanı Şakir Yıldırım da katıldı.  Siyasi konuşmalarda açılışı Deva Partisi İl Başkanı Orhan Vargeloğlu yaptı.

İKTİDARI ELEŞTİRDİ

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kongrede Türkiye’nin genel gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın “Kur bizi ilgilendirmiyor” sözlerine çeşitli ürünlere gelen zamları örnek göstererek eleştiren Babacan, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın semptom göstermeyenlerin koronavirüs tablosuna yansıtılmadığı şeklindeki açıklamalarına ise halkın sağlığının her şeyden önemli olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.
Anayasa Mahkemis’nin aldığı bir karar üzerine hedef alınmasını eleştiren Babacan, hükümetin kendi işini yapamadığını, çünkü adalete inanmadıklarını savundu.
Ülkede orta direk diye tabir edilen kesimin yıkıldığını iddia eden Babacan, buna gerekçe olarak enflasyon, hayat pahalılığı ve işsizliği örnek gösterdi.
Halkın sağlığı ve eğitim söz konusu olunca iktidarın para bulamadığını vurgulayan Babacan, Kanal İstanbul için ihaleyi yapanların İlaç ve tıbbı malzeme tedarik eden firmalara borçlarını ödenemediğini, hazinede para kalmadığını, devlet bütçesinin iflas ettiğini öne sürdü.
İktidarın Türkiye’de hamaset dışında  hiçbir şey sunamadığını savunan Babacan, uzaktan eğitimin daha becerilemediğini belirterek, “Ülkeden umudunu kesen gençlerimize yeniden burada huzur içinde ve özgürce yaşayacakları bir ortam sunmak zorundayız. DEVA Partisi’nin amacı, Türkiye’ye kaderinin bu olmadığını göstermektir.” dedi.
Babacan, Ermenistan’ın azerbaycan’a yönelik hukuksuz işgaline derhal sona erdirmesi gerektiğini belirterek, Azerbaycan’ın uluslararası hukuktan doğan haklarını sonuna kadar desteklediklerini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 05.10.2020 22:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Feylosof 2020-10-04 19:10:07

Eyt yi Mansur yavaş sorun seçilirsem çözeceğim demişti.(Belediye başkanı nasıl çözer diye bana sormayın kendi öyle demişti)

Avatar
Eyt 2020-10-04 17:44:16

Bu kadar farklı siyasetciler bir araya gelmiş. Eyt ye cözüm yokmu özel sektörün ilten cıkartma ve füşük maaş tehdidinden bıktık cok kazandıkca cimrieşiyorlar işcinin üstüne biniyorlar işci sendikalarındanda ses cıkmıyor lütfen cözün bu işi saygılarımla

Avatar
Emekli 2020-10-04 19:19:42

Hangi amaca hizmet ettikleti apaçık bellidir. Bunu görmemek, bilmemek cehalettir. Birliği bozan vebaldedir. Birlikte rahmet, ayrılıkta delalet ve felaket vardır. Bu tür ayrışmalar için kim ne derse desin, hangi mazret ve gerekçe olursa olsun hiç bir zaman iyi niyetli bir eylem, bir hareket değildir. Buna benzer eylemlere ancak gayrimilliler sevinir ve destek verirler. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın.

Avatar
Haydar 2020-10-05 09:59:39

Hdp il başkanı gelmemiş mi karşılamaya onlar çok üzgün Ali bey orayı mutlaka ziyarey edip üzüntülerini bildirmeliydi ayıp etmiş özgürlükçü Ali bey

Avatar
Ekonomi 2020-10-05 21:45:08

2012 kisi başına milli gelir 12.500 $ 2020 kisi başına milli gelir 7.800 $ nokta

Avatar
Eski Akpartii 2020-10-05 21:50:21

Mesaj net anlaşılmış demek ki bugün Oğuzhan Kaya, deva kongresinde söylenenlere cevap vermeye çalışmış
Hani birşey olmaz idi
Akpartii vekiller bile deva kongresini takip ediyor demek ki

Avatar
Sade vatandaş 2020-10-05 22:16:41

Şimdi bunlar kötü adam idi neden 13 sene bakanlık yaptılar
Kötü idi de neden Tayyip ümmeti bölmeyin gel Cumhurbaşkanı yardımcılığı vereyim dedi geçen sene
Yoksa o kadar kötü değiller de sadece gelmedi diye çamur atılıyor olmasın

Avatar
can 2020-10-05 11:34:34

bunlardan bir halt olmaz. Bunlarin amaci AKP nin oylarini bölmek . Nankör insandan hic bir --ok olmaz.