‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’

AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, İstiklal Marşı’nın kahramanlık destanı olduğunu bildirdi.

11 Mart 2015 Çarşamba 12:56
 ‘Allah bu millete bir daha  İstiklal Marşı yazdırmasın’


AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, İstiklal Marşı’nın kahramanlık destanı olduğunu bildirdi.


İstiklâl Marşı’nın Kabulü’nün 94. Yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, ülkemizin içinde bulunduğu o çok zor dönemde, milletimizin kahramanca yürüttüğü bağımsızlık mücadelesinin bir ürünü olan ve 12 Mart 1921’de TBMM tarafından kabul edilen İstiklâl Marı’nın toplumumuzun en önemli kimlik yapıcı unsuru, gerçek bir milli mutabakat metni olduğunu ifade etti.


Bekiroğlu, mesajında “Marşlar bir milletin duygu ve heyelanını yansıtır. Ülkemizin bağımsızlığını bayrağını simgeler. Bunun yanında vatana duyulan sevgi ve bağlılığı ifade eder. Devletlerin bayraklarının yanında bağımsızlık simgesi olan bir milli marşları da vardır. Milletlerin hayatında geleneklerine yön veren önemli olaylar kilometre taşı niteliğinde abidevi şahsiyetler vardır. Genç nesillerin iyi yetişmeleri geleceğe güvenle bakabilmeleri millet hayatında yeni değerlerin ortaya çıkabilmesi ve milli şuuru ayakta tutabilmek için olayları ve şahsiyetleri hatırlamak gerekir.


İstiklal Marşımızı anlamak için onun hangi şartlarda yazıldığını bilmemiz ve bu çerçevede değerlendirmemiz gerekir. İstiklal Savaşının buhranlı günlerinde düşman orduları yurdumuzun her yanına sokulmuş Türk Milleti tarihinin en karanlık günlerini yaşamaktadır Anadolu iç isyanlarla karşı karşıyadır. Mehmet Akif Ersoy kurtuluş savaşının kazanılacağına olan inancını Türk askerinin yürekliliğine ve özverisine güvenini Türk ulusunun bağımsızlığa hakka yurduna ve dinine bağlılığını yazdığı bu şiirinde dile getirmiştir. Bu şiir kahramanlık destanımız, heybetli kimliğimiz, yurt severlik ve özgürlük aşkımız İstiklal Marşımızdır. Mehmet Akif Ersoy milletimizin sinesinden çıkmış onun acılarını umutlarını kararlılığını abideleştiren milli kahramanımızdır.


Bu duygu ve düşüncelerle ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın’ diyor bu destanı yazan ustayı hem de yazdıran sayısız kahramanı rahmetle, minnetle anıyorum.” ifadelerine yer verdi.




Son Güncelleme: 11.03.2015 14:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.