‘Ampulü söndürün, güneşin tadını çıkarın’

İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, gündemi değerlendirdi, partisine yeni katılanların rozetlerini taktı.

18 Haziran 2022 Cumartesi 12:51
‘Ampulü söndürün, güneşin tadını çıkarın’

İYİ Parti İl Başkanlığı tarafından partiye yeni katılan üyeler için rozet takma töreni gerçekleştirildi. Törende genel ve yerel gündemi değerlendiren İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, vatandaşın her yeni güne zam haberiyle uyandığını belirterek, “Uçacak dediğiniz Türkiye, böyle mi uçacak? Yazıklar olsun” dedi.

İYİ VE KÖTÜ HÜKÜMET YORUMU

Dün parti merkezinde açıklamalarda bulunan Özsaçmacı, ekonomi üzerinden iktidara yüklendi. Hükümetlerin iki hedefinin olduğunu, birisinin milleti korumak, diğerinin ise milletin refahını temin etmek olduğunun altını çizen Bekir Özsaçmacı, bu iki şeyi temin eden hükümetin iyi, edemeyenin ise kötü olduğunu savundu.

'HER YENİ GÜNE ZAMLA UYANIYORUZ'

AK Parti sayesinde vatandaşın artık her yeni güne yeni bir zam haberiyle uyandığını vurgulayan Özsaçmacı, “Artık zamla yatıyor, zamla kalkıyoruz… 2500 lira reva görülen emeklilerimiz; Halk Ekmek kuyruklarında sıra bekliyor. Okula gidecek otobüs parası bulamayan gençlerimiz; umutsuzluk içerisinde gün geçiriyor. Akşam evde ne pişireceğini bilemeyen anneler; Evine, et, süt, yağ, un, hatta çocuğuna bez bile alamadığı için, feryat ediyor. Milletimiz güvensizlik içinde yaşarken, saray şürekasına göre her şey yolunda” dedi.
Milletin yoksullukla boğuştuğunu ifade eden Özsaçmacı, şöyle devam etti:

'DAR GELİRLİLER İKİNCİ SINIF VATANDAŞ OLDU'

“5 maaşlı, 10 maaşlı, saray danışmanlarının keyifleri, her zamanki gibi yerinde. Ülkede enflasyon, makyajlı hâliyle bile, yüzde 73 buçuk olarak açıklanırken, beceriksizliğiyle göz kamaştıranlar çıkıp; 'Biz bir yol ayrımına gittik. Enflasyonla büyümeyi tercih ettik. Bu sistemden dar gelirliler hariç, Üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyor' diyor. Böyle bir rezalet olabilir mi? Böyle bir pişkinlik olabilir mi?  Yokluğa, yoksulluğa mahkûm ettiğiniz insanlarımızla, bir de utanmadan dalga mı geçiyorsunuz? “Dar gelirli hariç, diğerlerinin işleri yolunda” ne demek? Dar gelirli vatandaşlarımızı, vatandaştan saymayan, böyle bir umursamazlık olabilir mi? Siz nesiniz o zaman? Bostan korkuluğu mu? Bu sistem, sizin tercihiniz değil mi? Uçacak dediğiniz Türkiye, böyle mi uçacak? Yazıklar olsun.

'GELİR ENDEKSLİ SENET VAR, GELİR YOK'

AK Parti 20 yıl önce ‘yolsuzlukla, yoksullukla ve yasaklarla mücade edeceğiz’ diyerek yola çıktı. Bugün ise, bu arkadaşlar, siyasi yolculuklarının son durağında, artık; dar gelirliyi ikinci sınıf vatandaş, memurları ise bütçeye yük olarak görüyorlar. Milletimizi, akaryakıt için, duaya davet ediyorlar. Bizzat sebep oldukları ekonomik sıkıntılara, çözüm olarak da, milletimize şükretmeyi öğütlüyorlar. Nereden, nereye değil mi? Zihniyet böyle olunca da; Çare olarak sundukları, sözde kurtuluş reçeteleri, sadece vatandaştan yandaşa servet aktarımına yol açıyor. Nitekim, Nebati Bakan’ın ışıltılı zihninin, son mucizesi de; biliyorsunuz, Gelire Endeksli Senet oldu. Bu öyle bir mucize ki; Gelire Endeksli Senet açıkladılar, ama ortada gelir yok.

'LÜZUMSUZ AMPULÜ SÖNDÜRÜN, GÜNEŞİN TADINI ÇIKARIN'

Projeleri ve çözümleri ile güçlü, zengin ve mutlu bir Türkiye’yi inşa etmek için hazırız. Milletimizin çalınan ve yağmalanan her bir karış toprağının, kopartılan her bir çiçeğinin, ağacının hesabını soracağız. Talana yol verenden de, altına imza atandan da, çanta taşıyandan da, hesap soracağız. İhaleyi alandan da, şantiye kurandan da, ranttan beslenip semirenden de, hesap soracağız. Vatandaşa iyi partiliysen efendim falanca partiliysen işin olmaz diyerek mağduriyetlerinden faydalanan yöneticiler sizi son kez uyarıyorum arkadaşlarımız tüm kurumların inceleme ve taramasını yapmaya başladı. Şimdiden tüm ilgilileri, il müdürlerini, yöneticilerini uyarıyorum. Herkes ayağını denk alsın. Bunun şakası yok. O sandık, elbet milletimizin önüne gelecek. Biz de milletimizden yetkiyi alınca, göz göre göre bu ihanete paydaş olanlardan, milletimiz adına hesap soracağız. Büyük sorunlarımız var. Zor günlerden geçiyoruz ama Türkiye, büyük bir ülke. Türkiye potansiyeli olan bir ülke. İnanın, Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Tek yapmamız gereken, Artık iyice lüzumsuz hale gelen ampulü söndürüp, İYİ Parti güneşinin tadını çıkartmak."

Konuşmasının ardından partiye yeni katılan üyelere rozetlerini taktı. Törende İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Erkan Yıldız ile bazı parti yöneticileri de hazır bulundu. (Çorum Hakimiyet)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Trolgiller 2022-06-19 08:26:44

Troller işbaşında menfaatçi arkadaşlar vazifesini yapmışlar koro halinde.

Avatar
Adem 2022-06-18 13:48:41

Ülkemizi parçalamak için elinizden geleni yapıyorsunuz zilletin peşinde lokomotif olmuşsunuz.

Avatar
Sn özsaçmacı 2022-06-18 16:01:15

Başka söze gerek yok
Googl da HDP li Fatma Kurtulan ın videosunu izleyin
Googl a Fatma Kurtula iyi parti yazın videoyu izleyin
Başka söze gerek yok anlayana yalan yok hilaf yok hadi bakalım
Bak yorumda küfür yok hakaret yok hadi cevap verin

Avatar
Emekli Çorumlu 2022-06-18 16:16:34

Biz vatandaş olarak yılbaşından beri ampulu bırakın söndürmeyi patlattık peki siz ülkede bu kadar yoksulluğa yolsuzluğa rağmen kendilerine millet diyen ama milleti bitirmek için elinden geleni yapan ülkeyi mülteciyle dolduran iktidarın hala ülkeyi yönetmesine bi şey yapabiliyormusunuz bir yazar kasayla hükümet düştü insanlar intihar ediyor ekmek teknelerini yakıyor kimsede tık yok

Avatar
Vatandaş 2022-06-18 13:42:55

Güneşte fazla durmayın yanarsınız

Avatar
Hedef 2071 2022-06-18 16:41:31

Özsaçmacı yine saçmalamışın boş konuşmakta üstüne yok aferim sana bu kafayla devam et.

Avatar
HAS ÇORUMLU 2022-06-18 19:03:29

Güneş olmak kim siz kim.Hdpkk ile aynı yatağa girenler,fetönün sözcülüğünü yapanlar bu ülkeye ve millete asla hizmet edemezler.

Avatar
Laf 2022-06-18 21:01:23

Meseleyi tespit etmek bekara karı boşamak gibidir meseleleri nasıl çözeceğinizi bir kez olsun açıklayın mesela enerji en büyük dış gider nasıl azaltacaksınız petrol mü bulacaksın gaz mı bulacaksın Libya suriye Irak adalar denizi mavi vatan hakkında be yapacaksınız patronunuz CHP ye göre hepsinden çekiliyorsunuz Karabağ a yapılan yardıma dahi itiraz etti Ünal çeviköz siz ne diyorsunuz hdp ile başlattığınız anayasa çalışması devam edecek mi hdp ye bakanlık vermeye CHP itiraz etmiyor diz ediyor musunuz bunlara cevap ver sonra düşünürüz