ASELSAN’a Çorumlu damgası

Çorumlu hemşehrimiz AS İnşaat’ın yapımını üstlendiği Türkiye'nin gururu ASELSAN...

16 Mart 2015 Pazartesi 18:26
 ASELSAN’a Çorumlu damgası


Çorumlu hemşehrimiz AS İnşaat’ın yapımını üstlendiği Türkiye'nin gururu ASELSAN Harp Teknolojisi Merkezi’nin açılışı görkemli bir tören gerçekleştirildi.

ASELSAN Harp Teknolojisi Merkezinin 75 bin m2’lik kapalı alan inşaatı Çorumlu Hemşehrimiz AS İnşaat tarafından yapıldı. Açılışta AS İnşaat adına işadamları Uğur Barlık, Levent Barlık ve Atilla Dikci hazır bulundu.   

Açılış törenine  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl ve çok sayıda davetli katıldı.


ASELSAN’a Çorumlu imzası

Çorumlu hemşehrimiz AS İnşaat’ın yapımını üstlendiği Türkiye'nin gururu ASELSAN Harp Teknolojisi Merkezi’nin açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi.


ASELSAN Harp Teknolojisi Merkezinin 75 bin m2’lik kapalı alan inşaatı Çorumlu Hemşehrimiz AS İnşaat Firması tarafından yapıldı. Açılışta AS İnşaat adına işadamları Uğur Barlık, Levent Barlık ve Atilla Dikci hazır bulundu. 


DEVLETİN ZİRVESİ AÇILIŞA KATILDI


Açılış törenine  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl ve çok sayıda davetli katıldı.


MUAZZAM BİR MERKEZ


Çorum’un öncü kuruluşlarından AS İnşaat’ın  yapımına 2012 yılı Nisan ayında başladığı Aselsan Gölbaşı Yerleşkesi Projesi için 350 dönüm arazi üzerinde toplam 110.000 m2 ’lik yeraltı ve yerüstü imalat yapıldı. Proje kapsamında aselsan bünyesinde bu tesiste 600’ü mühendis toplam 2000 kişiye istihdam sağlanılacaktır. türkiyenin en modern entegre tesisi olan rehis projesinde sadece 1,5 milyon km’lik kablo uygulaması yapılmıştır. Aselsan rehis projesinde uzun menzilli füzelere karşı radar sistemleri üretilecek. Dünyada savunma sanayi kuruluşları içinde ilk yüzde 2 yerli firmamızın olduğu sektörde savunma sanayindeki ithalatı düşürmek adına daha fazla yatırım planlanıyor.


Aselsan Gölbaşı Yerleşkesi yapım işi kapsadığı alan bakımından 300 dönüm olmakla beraber toplam inşaat alanı 77.250 m2. Endüstriyel tesis bünyesinde 4 kule, 10 ana üretim ve mühendislik binası, kuvvet merkezi, yemekhane binası, nizamiye binası ve su depoları bulunuyor. Yerleşkede bulunan yapıların tümü, uluslararası standartta bir çok üst düzey teknik ihtiyaca ve mühendislik gereksinimlerine cevap verecek nitelikte tasarlandı ve bu bağlamda projelendirildi.


Ana üretim ve mühendislik binasında ( alan 71.132.45 m2) kapsamında ısı merkezi, trafo merkezi, pompa odası, pano odası, eld,ambar, entegrasyon alanı, laboratuvarların, atölyeler drtl, temiz oda, yankısız odalar, ofisler ve eğitim odaları v.s. bulunuyor.


Ayrıca endüstriyel tesis cepheleri gizli vidalı mikrohadveli taşyünü dolgulu sandviç panel kaplama, güneş kırıcı ve alüminyum doğrama elemanları, seramik cephe kaplaması, silikon giydirme cephe sistemi ile kaplandı.



Son Güncelleme: 16.03.2015 19:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.