Aşgın hayal ettiği projeyi açıkladı

Belediye Başkanı Aşgın, Meltem Danışman Çınar'ın sunduğu Beyaz Mikrofona'da en çok hayal ettiği projesini açıkladı.

13 Mayıs 2019 Pazartesi 15:50
Aşgın hayal ettiği projeyi açıkladı

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın Umut Radyo’da Meltem Danışman Çınar’ın hazırlayıp sunduğu Beyaz Mikrofon’a konuştu. Aşgın, projeleri arasında en büyük hayalinin Kültür ve Kongre Merkezi olduğunu açıkladı.

Aşgın, daha önce kamuoyuna açıkladığı projelerinden bahsederken, Erzurum Dede merkezli kurulacak Yenişehir Projesi için yeni bir gelişmeyi aktararak, “Bölgede imar uygulaması yapılıyor. Yüklenici firma tarafından dağıtım cetvelleri hazırlandı. Konu encümene gelecek, daha sonra 1 ay askıda kalacak ve kadastro kontrolü yapılacak ve hak sahiplerine tapular dağıtılacak. 2019 yılı sonunda bölgedeki arsaların yeni tapularını dağıtmayı planlıyoruz.”dedi.

Mahalle iftarlarının o günün şartlarında doğru görülerek yapıldığını vurgulayan Aşgın, bugün ise daha fazla Çorumlu’ya yardım yapılabilmesi için iptal edildiğini ifade etti.

Ramazan etkinlikleri, suda indirim, Mor Taksi, Halk Günü, haziran ayında Akkent’te ilki başlayacak olan mahalle istişare toplantılarına değinen Aşgun, en büyük projelerinin Çorum’u sevgi ve kardeşlik şehri haline getirmek olduğunu tekrarladı.

Agşın, projeleri içinde en çok hayalini kurduğu eserin Kongre ve Kültür Merkezi olacağını belirterek, “Projeler içerisinde benim en çok hayalini kurduğum gerçekleştirmeyi en çok arzuladığım proje Kongre ve Kültür Merkezi. Yıllardır bu şehirde eksikliği hissedildi. İçerisinde 24 saat açık kütüphanenin, resim sanat galerisinin olduğu, Farklı büyüklüklerde salonların olduğu, aynı anda birkaç programın yapılacağı bir kongre ve kültür merkezinin bir an evvel açılması noktasında çok istekliyim.”diye konuştu.

‘ARASTA’YI NEDEN YIKMIYORSUNUZ?’ ELEŞTİRİLERİNE CEVAP

Başkan Aşgın, Arasta ile ilgili eleştirilere de cevap vererek şöyle dedi;

Tarihi Çöplük Arastası Proje çizim ihalesini 16 Nisan’da gerçekleştirdik. İhaleyi kazanan firmaya tebligatları yaparak süreci başlatıyoruz. Firma projeyi bize 450 gün içerisinde teslim etmek zorunda. 478 parselle ilgili ayrı ayrı nereye ne yapılacak. Tarihi dokusunun ötesinde nereye ne ilave edilmiş durumlar tespit edilecek. Proje tamamlandıktan sonra uygulama ihalesine geçilecek ve dönüşüm başlayacak. Ben bu projeyi çok önemsiyorum. Buranın Farabi Caddesi’ne katılmaması, yıkılmaması ile ilgili eleştiriler alıyorum. Bununla ilgili geçmişte de çalışmalar olmuş. Burası sadece 3-5 duvardan ibaret bir yer değil. Biz yıkmaya değil yapmaya geldik. Tarihi bir doku var, maneviyat var, ticaret kültürümüz, ahilik kültürümüz var orada. Biz orayı ihya etmek istiyoruz. Burası bittikten sonra ileride bizlere dua edecekler. Mahkeme kararını vermiş karar kesinleşmiş zaten isteseniz de yıkmanız mümkün değil.

KİLİSE VE TAŞHAN

Tarihi arastamızın içerisinde bir kilise ve Taşhan var. Bu ikisi de oldukça önemli projeler. Tarih içerisinde önemli bir yere sahip olan Taş Han’ın restorasyonunu da arasta projesi kapsamı içerisinde yapacağız. Kilise de Taş Han da özel mülkiyet. Bu mülkiyet sahipleri ile görüşerek şehrimizin tarihini yansıtacak şekilde restore etmek istiyoruz.”

Son Güncelleme: 13.05.2019 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2019-05-13 16:54:37

Sayın başkan madem tanıtım diyorsunuz Çorumun uydudan yayın yapan kanalı yok.Yıl 2019 Ya belediye ya Ahlatcı bir el atsanız diyom artık.