Aşgın’a ‘helal-haram’ uyarısı

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Yakup Taş, Çorum Belediyesi'nin temsil giderlerine dikkat çekerek, isim vermeden Başkan Aşgın'a 'helal-haram' uyarısı yaptı.

01 Aralık 2022 Perşembe 13:26
Aşgın’a ‘helal-haram’ uyarısı

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Yakup Taş, Çorum Belediye Başkanlığı’nın Ankara’da düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında katılımcılara leblebi ikramı üzerinden kurumun temsil harcamalarına dikkat çekerek, helal-haram uyarısı yaptı.

Taş, yaptığı yazılı açıklamada, Çorum Belediyesi’nin temsil giderlerine vurgu yaparak, isim vermeden Aşgın’ı eleştirdi. AK parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında dağıtılan leblebilerin diğer siyasi partilerin organizasyonlarında da dağıtılıp dağıtılmayacağını soran Taş, Bağcılar’da kaderine terkedilen Kuran Kursu, yeni belediye binasının akıbeti ve mevsimlik işçilerin ahvalini özetledi.

'BASIN AÇIKLAMAMIZ HABER SİTESİNDEN SİLİNMEZSE...'

Taş, “Çorum Belediye Başkanlığı da kendi parti mensupları gibi layüs’el olduğu hatasına mı kapılmıştır? Bu hususu, eğer ki basın açıklamamız haber sitelerinden silinmez de kendilerine ulaşırsa, toplumumuzun vicdanına bırakıyoruz. Son olarak kendilerine olan tavsiyelerimize kulak vermelerini ve şu nasihatimizi dinlemelerini tavsiye ediyoruz. ‘Harcadıklarınız helal ise hesabı var, haram ise azabı var!’dedi.

İşte o açıklama:

"Bizler bu kutlu dava yoluna çıktığımız günden bugüne hak ve güzel olanı destekleyeceğimizi, zulmü ve hoş olmayanı engelleyeceğimizi, engelleyemezsek sözümüzle güzele tebdil olana dek yanlışları dile getireceğimizi söylemiştik. Bu sözümüzün arkasında durmak, milli görüşçüler olarak bizlerin topluma karşı sorumluluğudur.

BU TAVIR DİĞER PARTİLER İÇİN DE GEÇERLİ Mİ?

Çorum Belediye Başkanlığı, onca sorun ile şehrimiz boğuşurken tüm bu hususları göz ardı edip kendine ilimizi AK Parti 159. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında tanıtma hususunu görev addetmiştir. Böyle bir görev tanımını diğer partilerin il başkanları toplantısında da acaba kendisine dert edinecek midir? Bilemeyiz.

KURAN KURSUNA ÇİVİ ÇAKILMADI

Çorum Bağcılar’da bulunan Çorum Belediyesi’nin yapmakta olduğu Kur’an Kursuna Belediye tarafından yıllardır bir çivi dahi çakılmamıştır. Atıl bırakılan binanın eskimesinden kaynaklı onarım maliyetleri kime fatura edilecektir? Ak Parti İl Başkanları toplantısındaki tanıtım faaliyetlerinin fatura edildiği kesime sorumluluğun yükleneceği kanaatindeyiz. İlgili kesimin tespiti için tanıtım faaliyetleri kapsamında yapılmış bulunan ödemelerin kimin adına kim tarafından fatura edildiğini gösterir belgeleri sunması Çorum Belediye Başkanlığını açıklamaya davet etmekteyiz.

‘BU GİDİŞLE AŞGIN’IN HALEFİ BİLE YENİ BİNAYA GEÇEMEYECEK’

Çorum Belediye Başkanlığı acaba bizim dert ettiğimiz kadar yeni belediye binasının faal hale gelmesini dert etmekte midir? Zannetmiyoruz. Zira, görülen o ki AK Parti il başkanları toplantısında tanıtım faaliyetlerini dert edinmek ve buraya enerji harcamak daha büyük dertleridir. İlgili binanın çalışmaları bu hızla devam ederse ne yazık ki Belediye Başkanımızın halefi dahi bu binaya geçemeyecektir.

‘MEVSİMLİK İŞÇİLER İŞİNE DEVAM ETSİN’

Çorum Belediye Başkanlığı, işlerine son verilecek olan mevsimlik işçilerin geçim derdini de sıkıntı etmediğini görüyoruz. Öyle ki, belediyede çalışan mevsimlik işçilerin ekonomik dar boğazda iken işlerine son verilmesi bu hususu gözler önüne sermektedir. Buradan Belediye Başkanlığı’na bir çağrıda bulunmuş da olalım, en azından pandeminin ve kötü ekonomi yönetiminin getirdiği yıkımdan ülkemiz kurtulana dek mevsimlik işçilerin çalışma alanlarını değiştirerek çalışmalarına kış aylarında da devam etmelerini sağlayın.

‘AŞGIN DA ‘LAYÜS’EL HATASINA MI KAPILMIŞTIR?’

Çorum Belediye Başkanlığı da kendi parti mensupları gibi layüs’el olduğu hatasına mı kapılmıştır? Bu hususu, eğer ki basın açıklamamız haber sitelerinden silinmez de kendilerine ulaşırsa, toplumumuzun vicdanına bırakıyoruz. Son olarak kendilerine olan tavsiyelerimize kulak vermelerini ve şu nasihatimizi dinlemelerini tavsiye ediyoruz. ‘Harcadıklarınız helal ise hesabı var, haram ise azabı var!’

'SORUMSUZCA YAPILAN HARCAMALARIN HESABI SORULUR, HADDİ AŞANLAR UYARILIR'

Yeniden Refah Partisi olarak sorumsuzca yapılan harcamaların hesabını sormaya, haddi aşanları uyarmaya, halkın mutluluğu ve refahı için çalışanlara destek olmaya devam edeceğiz. Refah gelecek, yüzler gülecek; Refah gelecek, dertler bitecek! Kamuoyuna duyurulur."

Son Güncelleme: 01.12.2022 14:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2022-12-01 15:53:30

Hakikaten AKP'nin toplantısında belediye neden leblebi dağıtır? Belediye halk için var, herhangi bir partiye hizmet için değil. Eğer herhangi bir leblebicinin sponsorluğunda bu iş olduysa bir şey diyemem ama belediyenin kasasından çıktıysa kendi payıma düşen haram zıkkım olsun!

Avatar
Cuma Ali 2022-12-01 16:38:49

HATIRLATAYIM !!!
ÖNCEKİ BAŞKAN ZEKİ KAHVEDEN GİTTİ, HALİL BAŞKANDA LEBLEBİDEN GİDİCİ....

Avatar
Talha 2022-12-01 14:19:29

kamu yönetimi büyük vebal istiyor. DİKKATLİ VE ÖZENLİ DAVRANMAK LAZIM HESABI ZOR VERİLİR.

Avatar
Ali Osman ULUSOY 2022-12-01 14:31:33

AŞGINAN çalışıyo adam yaaa

Avatar
Çadır 2022-12-01 20:04:53

Çadırda dağıtılan kebapları kimler yiyor. Yazık

Avatar
corumlu 19 2022-12-01 14:14:43

amaaaannn canım dert ettiğin şeye bak sayın başkan. çorumlu helal etmiştir. kimin eli kimin cebinde belli değil.

Avatar
Osman 2022-12-01 14:36:30

Aşgın ilk günlerde kendi arabası ile belediyeye geleceğini söylemişti.Bu yıl arabası ile gelmiş misormak gerekir

Avatar
Nuri 2022-12-01 16:11:17

Belediye arsa satıp, leblebi dağıtiyor

banner165