Ayhan Şamlı istifa etti

Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Ayhan Şamlı, Belediye Meclis üyeliğinden istifa etti.

02 Şubat 2015 Pazartesi 16:06
 Ayhan Şamlı istifa etti


CHP Belediye Meclisi Gurup Başkanvekili Ayhan Şamlı, belediye meclis üyeliğinden istifa etti. Meclis toplantısının sonunda söz isteyerek kürsüye gelen Şamlı, gerekçe olarak AK Partili meclis üyelerinin mecliste konuşmamasını ve CHP gurubunun verdiği önergelerin dikkate alınmaması olarak gösterdi.

AK Partili meclis üyelerine hitaben, “Sizin hiç mi fikriniz yok? Hiç mi düşünceniz yok?” eleştirisinin ardından meclis üyeliğinden istifa ettiğini açıklayan Şamlı, “Ben meclis üyesi olarak seçilirken, Çorum’a dair hizmetler yapacağı diye heyecan duyuyordum. Fakat geldiğimiz bir yıllık süreçte, verdiğimiz önergeler kabul görmedi. Ben vaktimi daha güzel ve yararlı şeylere ayırmak istiyorum.” dedi.

AK Partili bazı meclis üyelerinin tepki gösterdiği açıklamaya cevap Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’den geldi. Külcü konuşmasında şunları söyledi, “Sözleriniz sizin şahsi fikirlerinizdir, çalışıp çalışmamak da sizin düşüncenizdir. Ancak partime mensup meclis üyelerine söylediklerini aynen size iade ediyorum. Sizin hiç fikriniz yok sözü eleştiri değil, hadsiz bir söz olmuştur. Daha fazla gerginlik sebebi olmamak için bunanla ifade etmeyi uygun görüyorum. Buradaki her arkadaşımızın zikri de vardır, fikri de vardır. Konuşulması gereken yerde konuşurlar ve gerekirse beni de en ağır şekilde eleştirirler. Ama eleştirilerini çıkıp ta basın ve kamuoyu önünde horoz döğüşü gibi yapmak yerine, usulü dairesince gurup toplantılarında, özel görüşmelerimizde yaparlar.

İktidarın da muhalefetin de üyelerine haksızlık yapıyorsunuz. Nasıl ki bizim arkadaşlarımız gurup kararına uyuyorsa, CHP’li üyelerimizde gurup kararlarına uyarak hareket ediyor. Ne AK Partili ne de CHP’li arkadaşlarımıza böyle bir ithamı yerinde görmüyorum. Bunun sehven yapılmış bir ifade olarak kabul etmek istiyorum. Sizin de niyetinizin bu olmayacağı düşüncesindeyim.”

Şamlı, istifa dilekçesini başkanlık divanına verdiğini belirmesi üzerine Başkan Külcü, dilekçenin tek başına bir şey ifade etmeyeceğini, isterse geri de verebileceklerini ifade etti.




Son Güncelleme: 02.02.2015 18:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165