Babacan’ın partisinde yeni gelişme

AK Parti’den istifa eden eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, yeni partiyi çarşamba günü kuracağı belirtiliyor.

08 Mart 2020 Pazar 15:21
Babacan’ın partisinde yeni gelişme

AK Parti’den istifa eden eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, uzun süredir çalışmalarını yürüttüğü partiyi önümüzdeki Çarşamba günü kuruyor. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de ‘destekliyorum’ dediği yeni partide halen görevde olan 4 milletvekilinin Kurucular Kurulu'nda yer alacağı iddia edildi. Kulislere sızan bilgilere göre logosu da hazır olan Ali Babacan'ın partisinin adı da DEVA Partisi olacak.
YENİ PARTİ ÇARŞAMBA GÜNÜ KURULUYOR
Ali Babacan'la birlikte Sadullah Ergin, Nihat Ergün ve Beşir Atalay gibi isimlerin de kurucuları arasında yer alacağı yeni partinin kuruluş dilekçesi Çarşamba günü İçişleri Bakanlığı'na verilecek.
İSMİ VE LOGOYU BABACAN AÇIKLAYACAK
Bakanlığa dilekçe verilmeden önce Ali Babacan’ın bir açıklama yaparak, partinin ismini ve logosunu açıklayıp ve genel çerçeveyle programını kamuoyuna açıklayacağı belirtiliyor. 
DEVA PARTİSİ
Parti programı ve tüzüğü üzerindeki son çalışmalar, Ali Babacan’ın liderliğinde yapılan toplantılarda tamamlandı. Logo, isim ve kurucular kurulu ile ilgili çalışmalar da büyük ölçüde tamamlandı. Kulislere sızan bilgilere göre, Ali Babacan'ın yeni kuracağı partinin ismi DEVA Partisi olacak. 
KURUCULAR ARASINDA KİM VAR
Babacan'ın Deva Partisi'nin kurucular kurulunda halen Meclis'te görev yapan bazı milletvekillerinin de yer alacağı öğrenildi. Kurucular arasında daha önce farklı partilerde siyaset yapan, liberal-demokrat çizgiye yakın bazı isimlerin de olacağı belirtildi.
Kaynak: İnternethaber

Son Güncelleme: 08.03.2020 20:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bu partiler tutar 2020-03-08 20:00:30

Akp den ayrılan ve ismi ne olursa olsun her parti tutar. Çünkü akp nin yaktığı canlar az değil

Misafir Avatar
crm 2020-03-09 08:01:21 @Bu partiler tutar

ben ak partinin "yakmış olabileceği"...? canlardan çok yaptıkları ile ilgileniyorum...ak partiye neler yapmadı "bunlar"...?

Beğenmedim! (0)
Avatar
Feylosof 2020-03-09 00:28:51

Hiçbir varlık gösteremez sadece birkaç puan oy alır ama iktidara darbesi olur mu? Elbette evet virgüllü oyun bile önemli olduğu yerde gerek davutoğlu gerekse babacan birkaç puanlık oy alır ama iktidar olamazlar

Avatar
Ahmet paşa 2020-03-08 19:51:43

Bence TABELA PARTİSİ deseler daha uygun olurdu.

Avatar
Mustafa 2020-03-08 21:56:48

Bence iyi bir alternatif.. ali Babacan saygın dürüst şaibesiz bir isim , ben iyi bir organizasyonla memlekete hizmet edebileceğini düşünüyorum

Avatar
Turan 2020-03-08 22:08:31

Yalan rüzgarı dizisi bitmek üzere.