Bağcı gündem yaptı, pirinçte KDV % 1 oldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun pirinçte KDV’nin yüzde 1’e indirileceği müjdesi Çorum bölgesi...

19 Ocak 2015 Pazartesi 14:20
 Bağcı gündem yaptı, pirinçte KDV % 1 oldu


Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun pirinçte KDV’nin yüzde 1’e indirileceği müjdesi Çorum bölgesi üreticilerinde büyük sevince neden oldu.


Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Tekirdağ’da pirinçte KDV %8 den % 1 e inecek müjdesini verdikten sonra AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı, Çorum milletvekili ve TBMM Bütçe ve Plan Komisyonu Üyesi Cahit Bağcı’nın telefonları kilitlendiği bildirildi. Pirinçte KDV nin %1 e inmesi gerektiğini 2012 yılında gündeme getiren ve üyesi bulunduğu bütçe ve plan komisyonunda, bütçe görüşmelerinde ve TBMM’de vergi düzenlemelerinde sürekli konuyu gündeme getirerek gerekçeleri ile savunan ve yine 17 Nisan 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a konunun önemini anlatan bir mektubu  AK Parti Grup Toplantısı öncesi veren  Bağcı’ya pirinç üreticilerinden tebrik ve teşekkür mesajları ve telefonları geldi.


Keşan’dan Terme’ye Bafra’dan Osmancık’a, Gönen’den İpsala’ya ve Tosya’dan İskilip’e kadar ülkemizde pirinç üretimi yapılan bölgeler için son derece önemli bir ürün olan çeltikte KDV indirimi büyük bir sevince neden oldu. Milletvekili Bağcı, Çorumlu  çiftçilerden yoğun teşekkür iletileri aldığını belirtirken, Türkiye’de pirincin mücadelesini yapan milletvekili olarak gündem oluşturan Bağcı, çeltiğin dünyanın yarısından fazlası için besin değeri açısından büyük önem taşıdığını dile getirmiş ve Çorum ekonomisi açısından da pirinç tarımının önemine değinerek Osmancık, Kargı, Oğuzlar, Dodurga, İskilip, Bayat, laçin ve Uğurludağ olmak üzere Çorum’un 8 ilçesinde pirinç tarımının yapıldığını hatırlatmıştı. Pirinçte KDV nin %1 e indirilmesi için verilen mücadelede ülkemizde pirinç tarımı yapılan bütün bölge çiftçilerinin umudu  ve beklentisi Bağcı’nın mücadelesi ile bugün neticesini verdi. Sodyum, Potasyum, Kalsiyum, Magnezyum, Demir, Fosfor, E Vitamini, B1 vitamini (Tiyamin),B2 vitamini (Riboflavin) mineral ve vitamin zengini olan ve bu sebeple yüksek besin değeri taşıyan pirinçte KDV’nin % 8 den % 1 e inmesi gerek pirinç üreticisi ve gerekse tüketici açısından büyük anlam taşıyor. Kızılırmak Havzası’nın hassasiyetlerini çok iyi analiz eden Bağcı'nın çeltikte KDV’nin indirilmesi mücadelesi de önümüzdeki günlerde yapılacak olan Bakanlar kurulu kararı ile sonuçlanacak. Bu arada Çorum’da çeltik ekili alanların yüzde 10  daha artması bekleniyor.



Son Güncelleme: 19.01.2015 14:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.