Bağcı, Kargı ve Osmancık için devrede

TBMM'nin tatile girmesi ile çalışmlarına Çorum'da devam eden AK Parti Ekonomi İşleri Başkan...

25 Temmuz 2015 Cumartesi 16:46
 Bağcı, Kargı ve Osmancık için devrede


TBMM'nin tatile girmesi ile çalışmlarına Çorum'da devam eden AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı  Çorum Milletvekili  Cahit Bağcı, Kargı ve Osmancık TOKİ 2. Etabı için girişimde bulunduklarını açıkladı.


Bağcı, açıklamasında şöyle dedi: “Kentsel ve kırsal alanda herkesin yeterli ve yaşanabilir bir konut sahibi olmasında öncü ve destekleyici rol üstlenen TOKİ, AK Parti Hükümetleri dönemlerinde en önemli sosyal politika uygulayıcı kurumlardan birisi haline gelmiştir. Modern yaşamın gerektirdiği sosyal ve teknik özelliklere sahip doğal ve kültürel değerlerle bütünleşmiş alanlarda alternatif modeller üreterek öncelikle konutu olmayan dar gelirli insanların konut sahibi olmalarına imkan sağlamaktadır. Bu çerçvede Kargı (275 konut), Osmancık 2.Etap, Dodurga (98 konut), İskilip, Bayat, Sungurlu 3.Etap, Boğazkale, Alaca 2.Etap, Mecitözü ve Ortaköy ilçelerimizde çalışmalar sürdürülmektedir. Geçtiğimiz günlerde Kargı ve Osmancık ilçeleri TOKİ konut projelerinin uygulanacağı arsalarla ilgili Çorum Defterdarlığımız ve Valiliğimiz ile görüşmeler yapılmıştır.


Osmancık ilçemiz Çay Mahallesinde 2.etap Toplu Konut uygulanacak 20.459 metrekare arsanın Endüstri Meslek Lise yapılmak üzere MEB'na tahsisli olması nedeniyle süreçde yerel yönetimler ve kamu kuruluşlarınca bazı bürokratik işlemlerin yapılması ve TOKİ'ye devri işlemi gerekmektedir. Bu husus Çorum Defterdarımızla konuşularak tahsisin kaldırılması hususunda "uygun görüş" alınmış ve bu husus Çorum Deterdarlığının 15 Temmuz 2015 tarih ve 4621 sayılı yazısı ile Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğüne gönderilmiştir. Taşınmazın Milli Eğitim Bakanlığa tahsisinin kaldırılması işlenminin onaylanması Bakanlık nezdinde takip edilecek ve TOKİ'ye devredilmesi sağlanacakdır. Taşınmazın TOKİ'ye devri ile birlikte hızlı bir şekilde maliyet tespiti ve talep sahiplerinin ilk ödemelerini yapmaları ve uygun projenin ihale sürecine geçilmesi sağlanacaktır. Osmancık TOKİ 2.ETAP İlçemizin Gemici Bölgesinde uygulanması ayrı bir öneme sahiptir. Gemici gölgemiz hem TOKİ hem de ihalesi yapılan pompajlı sulama ile kaybolan cazibesini tekrar kazanacaktır. Hemşehrilerimize verdiğimiz sözlerden birsinin daha gerçekleşmek üzere yoluna girmesinin sevincini yaşadığımı belirterek hayırlı olmasını dilerim"


Bağcı açıklamasında Kargı ve Osmancık TOKİ konutlarına değinerek, şöyle devam etti: "Pirinç, bamya ve tulum peyniri ile adını duyuran marka ilçemiz Kargı'nın gelişmesi büyümesi ve modernleşmesi için büyük çaba sarfedilmektedir. İlçemizde son derece önemli projeler hayata geçirilmiş; hastane, arıtma tesisi, spor alanları, okullar ve yurtlardan oluşan kamu yatırımlarımızla halkımıza kaliteli hizmet verilmektedir. İlçemizin uzun zamandır arzu ettiği ve özlemle beklediği toplu konut projesi ilçemizi ayrı bir güzellik katacakdır. Dar gelirli insanlarımız ile yaşlılarımızın kaloriferli konutlarda oturmalaları önemli bir adım olacakdır. Toplu konut uygulanacak bahçelievler mahallemizdeçevre ve şehircilik bakanlığına tahsisli taşınmazların toplu konut yapılmak üzere TOKİ'ye devri hususunda yereldeki süreç tamamlanarak 15.7.2015 gün ve 4620 sayılı "uygun görüşle"le Maliye Bakanlığı Milli emlak genel müdürğüne bildirlmiştir.Adı geçen taşınmazla 275 konut, cami ve ticari alan yapılacakdır.


Hem Osmancık  hem de Kargı ilçelerimizdeki TOKİ konutlarının yapılması planlanan arsaların Milli Emlak tarafından TOKİ'ye devrinin yapılmasındaki süreç tarafımızdan yakından takip edilecek ve hızlandırılacakdır.


Proje ve ihale çalışmaları devam eden toplam 1255 konut ve sosyal donatı alanları ile birlikte Çorum'umuzda AK Panti’ninsosyal devlet anlayışının gereği olarak yoksullara, kimsesizlere, yaşlılara, engellilere ve ihtiyaç sahiplerine öncelikli olmak kaydıyla üretilen konut sayısı 5000 adete yaklaşmış olacakdır. Kendi evinde oturmanın hayalini sahi kuramayan dar gelirlilerin kendi evlerinde oturmanın mutluluğunu tarif edebilmemiz mümkün değil. Millete hizmet yolunda çalışmalarımız hız kesmeden devam edecekdir. Konuyu yakından takip ettiğimizi hemşehrilerimin bilgisine saygıyla sunar, bu süreçde katkı ve desteklerinden dolayı değerli hemşehrimiz TOKİ Fİnasman Daire Başkanı Ayhan Karaca'ya teşekkür ederiz"




Son Güncelleme: 25.07.2015 16:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gökdere 2015-07-26 08:17:42

Yolunuz hizmetiniz açık olsun hizmetlerinizden dolayı teşekkür edetiz