Bağcı, Rektör’le yeniden çalışmak istiyor

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Çorum Milletvekili Cahit Bağcı...

17 Mart 2015 Salı 17:09
 Bağcı, Rektör’le yeniden çalışmak istiyor


AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Hitit Üniversitesi’nin 9. kuruluş yıldönümü nedeniyle gönderdiği mesajında, Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı kutladı.


Mesajında, Rektör Alkan’la daha uzun yıllar çalışma arzusunda olduğunu belirten Bağcı, şunları söyledi; “Marka Şehir, Dünya Üniversitesi’ sloganıyla 2006 yılında yola çıkan ve İsmini Anadolu toprakları üzerinde binlerce yıllık tarihi geçmişi olan Hitit medeniyetinden alan; kısa tarihine rağmen büyük başarılar elde eden Hitit Üniversitemizin 9. kuruluş yıldönümünü tüm kalbi duygularımla kutluyorum. Sizlerin de büyük katkısıyla, bugün üniversitemiz 7 Fakülte, 3 Enstitü, 2 Yüksekokul ve 7 Meslek Yüksekokulu ve 11 Araştırma Merkezi ile 15.000’e yakın öğrencisi ve istihdam odaklı, 170’e yakın bölüm ve programı ile büyük bir eğitim kurumu olmuştur. Her geçen gün yıldızı parlayan ve bütün kontenjanları dolan Türkiye ortalamasının üzerindeki 20 üniversiteden birisi olarak, öncelikli tercih edilen üniversiteler arasına girmiştir. Üniversitemiz son yıllarda vizyonuna uygun geliştirilen projeler ile de çevre illerdeki üniversite bütçeleri ile kıyaslandığında önemli oranda fark ve büyüme sağlayarak, Merkezi Yönetim Bütçesinden şimdiye kadar alınan 94,5 Milyar TL ile en büyük desteği almıştır.


Göreve geldiğiniz günden beri Üniversitemize hatırı sayılır bir ivme kazandıran ve kuruluşundan itibaren yaşanan Kampüs sorununu da çözmeye yönelik plan ve projelerinizle biz siyasetçilerle her zaman yakın bir diyalog içinde olarak; Çorum’a yön veren, Çorum’un potansiyellerini harekete geçirebilen çalışmalarınızdan dolayı sizi tebrik ediyor, önümüzdeki yıldönümlerinde de birlikte çalışmayı can-ı gönülden diliyorum. Üniversitemiz Çorum’un aynasıdır. Çorum’u kalkındırmak için önceliğimiz; ilimiz iş gücü planlamasında eğitilmiş ve nitelikli işgücünü sağlayacak olan Üniversitemizin gelişmesi ve alanında uzman gençler yetiştirmesidir. Hitit Üniversitemiz İlimizin taleplerini önemli ölçüde karşılamakta ve Çorum’un marka değerini yükseltmektedir. Çorum ve Çorumlu sizin katkılarınızı ve değerinizi çok iyi biliyor ve size minnet sunuyor.


Üniversitemizin 9. kuruluş yıldönümü vesilesi ile Hitit Üniversitesi’nin performansının ve değerinin artmasında başta zat-ı âliniz olmak üzere tüm akademik camiayı kutluyorum. Üniversitemizin eğitim kalitesi ve yükselen başarı grafiği ile öncelikli olarak Türkiye’nin, sonra da dünyanın hatırı sayılır üniversitelerinden birisi olarak, hak ettiği yere ulaşacağına olan inancımla hizmetlerinizden dolayı şükranlarımı sunuyor, üstün başarılarınızın devamını diliyorum.”  



Son Güncelleme: 17.03.2015 17:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.