Bağcı’dan İskilip açıklaması

AK Parti Çorum Milletvekili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cahit Bağcı, bazı internet haber siteleri ve...

03 Kasım 2014 Pazartesi 19:56
 Bağcı’dan İskilip açıklaması


AK Parti Çorum Milletvekili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cahit Bağcı, bazı internet haber siteleri ve sosyal medyada İskilip’i konu edinen olumsuz haberlerin yayınlandığını, bu nedenle de sorumlu bir siyasetçi olarak açıklama yapma gereği duyduğunu söyledi.


Bağcı’nın açıklaması şöyle;


“AK Parti iktidarlarının 13. yıldönümünde büyük bir gurur, övünç ve sevinçle ifade emek isterim ki, ilimiz Çorum İskilip dahil bütün ilçelerimiz kamu yatırımlarından, hizmetlerden ve desteklerden alması gerekenden fazlasını almıştır. Bu yolda 12 yıldır AK Parti amblemi altında seçilen başta Milletvekillerimiz, İl ve İlçe Başkanlarımız, Belediye Başkanlarımız İl Genel ve Belediye Meclis Üyelerimiz azami gayret sarf etmişler, büyük emek ve çaba harcamışlardır. Türkiye 2002'den bu yana değişim ve dönüşüm geçirmiş, pek çok temel ve kronik sorunlarımız çözülerek halkımızın yaşam kalitesi ve refah seviyesi artmış, GSYİH'dan ve Milli Gelirden alınan pay İl, İlçe ve birey düzeyinde artmıştır. Dünü ve bugünü iyi bir şekilde ortaya koymak, durum analizi yapmak, gelecek hedeflerimizi sağlıklı bir şekilde planlayabilmek ve gerçekleştirmek açısından elzemdir.


Unutulmamalıdır ki, Çorum'da AK Parti amblemi altında seçilen bizler Çorum'un temsilcileri olarak Parlamentoda Yasama Süreçlerine katkı sunmakta, Partimizde ilimizi temsil etmekteyiz. Hiçbirimiz bir bölgenin ya da ilçenin temsilcisi değiliz. Çalışmalarımızı tüm Çorum'u kapsayacak şekilde yapmaktayız. İlçelerimizin her birisi için; ilçemizin kendi öz, özgün, dinamikleri, potansiyelleri, talepleri ve ihtiyaçları dikkate alınarak çalışılmakta, projelerimiz hizmet ve yatırım planlamalarında kamunun ve bürokrasinin kuralları ve ilkeleri, göstergeleri ve parametreleri çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.


Son günlerde İskilip ilçemizde yapılan akademik çalışmalarda ilçenin geleceğine katkı sunabilmek için ortaya konulması amaçlanan eylem planlarının belirlenebilmesi için; mevcut durumun iyi ortaya konulması gereği ortadadır. 12 yıllık AK Parti iktidarlarında İskilip ilçemizde yapılan yatırımların görmezden gelinmesi, küçümsenmesi, yok sayılması ne akademik, ne siyasi, ne de ahlakidir. Bizzat kendim tarafımdan ürettiğim ve bilgisayarımda tutarak güncellediğim her ilçemiz için ayrı ayrı yapılan tabloların İskilip ilçemize ait olanı ektedir. Tablo; İskilip ilçemize yapılan yatırımlar, devam edenler ve planlananalar hakkında fikir vermesi açısından önemlidir. Diğer taraftan; her ilçe ziyaretimizde gerek ilçe başkanlarımızla, gerekse Belediye'de yapılan istişare, değerlendirme ve açıklamalarımızda da ifade edildiği gibi İlçemiz asla ihmal edilmemiş, bilakis gerek ilimiz, gerekse ülkemizin manevi önderleri arasında yer alan şahsiyetleri yetiştiren topraklar olması nedeniyle pozitif ayrımcılık yapılmış ilçelerimizden birisi olmuştur. İskilip İlçemiz hem hükümeti, hem de Partimizi temsil eden ziyaretçiler tarafından en çok ziyaret edilen ilçemiz olmuştur. Bu ziyaretler vesilesiyle istek, talep ve önerilerin ilgili muhataplara birinci elden sunulması imkânı bulunmuştur.


‘İskilip AK Parti'yi, AK Parti de İskilip'i iyi anlamıştır’


Bütün bunların ötesinde yaklaşık iki hafta önce İlçe Başkanımız Ali Koçkaya ve Belediye Başkanımız Recep Çatma'nın TBMM'de bizleri ziyaretinde konu edilen hususları ve bu konuda yapılan işlemler ekteki bilgi notunda gösterilmiştir. Bu bilgi notunun bir kopyası da aynı gün Belediye Başkanımıza takdim edilmiştir. Bütün bu çalışma, çaba, emek ve gayretlere rağmen internet sitelerinde yayınlanan ve Belediye Başkanı'nın "Böyle bir açıklamam yok" mahiyetindeki beyanına rağmen bu tarz değerlendirme ve yorumların kasıtlı, maksatlı, siyasetçiyi yıpratma ve siyasete olan güveni zedeleme amaçlı olduğu değerlendirilmektedir. Bu mahiyette bir değerlendirme ve açıklama yapılmışsa da bunu bir sorumsuzluk olarak gördüğümü de belirtmek istiyorum. Şu iyi bilinmelidir ki İskilip AK Parti'yi, AK Parti de İskilip'i iyi anlamıştır. Vatandaşımızın partimize ve siyasetimize olan güveni asla zedelenemeyecektir. Kongre ve seçim önceleri yapılan ve yayılan ve bundan sonra da yapılması muhtemel benzer haberlerin hiç kimseye faydası yoktur. Siyasete giriş de, çıkış da kişinin kendi öz iradesinin ürünüdür.


Türkiye'nin huzur ve güvenini bozma yönündeki bütün çabalar boşa çıkacağı gibi ilimizde ve ilçelerimizde Partimize olan inanç, güven ve destek artarak devam etmiştir, etmeye de devam edeceğine inancım tamdır. AK Parti Türkiye'nin bir partisi olarak istişare ve değerlendirmeyi her seviyede yapmıştır, yapmaya da devam edecektir. Bizler AK Parti ailesinin mensupları olarak sorunlarımızı ortaya koyarken doğru değerlendirmeler yapmak durumundayız. Sorunlarımızın bittiğini tabi ki iddia etmiyoruz. Ancak hem ülkemizin, hem ilimizin, hem de İskilip'imizin geldiği noktayı da küçümsememeliyiz. İhtiyaçların kaynaklar ölçüsünde çözüme kavuşturulduğu da unutulmamalıdır. İskilip'imizin yurtiçi turizmde önemli destinasyonlardan birisi olduğu görmezden gelinmemelidir. Ben inanıyorum ki, çalışma ve çabalarımızla ihale aşamasına getirilen Ankara yolu da ihale edilecek, Tosya yolu da tamamlanacaktır. Hiç kimsenin bizleri sorumluluklarını yerine getirmeyen siyasetçiler olarak göstermeye hakkı yoktur. Bu yolla sonuç alınacağına da ancak kendilerini inandırabilirler. Biz İskilip ve Çorum'un tamamı için çalışmaya devam edeceğiz.


Bu vesileyle; AK Parti’nin İktidara gelişinin 13. yılını büyük bir coşkuyla kutladığımı belirtiyor, daha müreffeh ve daha demokratik YENİ TÜRKİYE'nin inşasında emek harcamaya ve terlemeye hazır ve kararlı olduğumuzu belirtiyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

İSKİLİP İLÇESİ YATIRIMLARI TAKİP ÇİZELGESİ-                                         Bedel

TAMAMLANAN PROJELER

ADALET SARAYI AÇILDI (2011)

 

SGK MERKEZ BİNASI AÇILDI (ŞUBAT 2013)

1 Milyon TL

METİN ALKAN HALK EĞİTİM MERKEZİ YENİ BİNASI AÇILDI (18 EYLÜK 2013)

5,4 Milyon TL

BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ AÇILDI (2011)

400 Bin TL

ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ AÇILDI

1 Milyon TL

İSKİLİP YERALTI GÖLETİ TAMAMLANDI (1,1 hm3, 2010)

285 Bin TL

İSKİLİP ÇAYI ISLAHI (2008)

1 Milyon TL

İÇMESUYU HATTININ YENİLENMESİ TAMAMLANDI (2011)

3 Milyon TL

MODERN SEBZE PAZARI AÇILDI (2013)

1 Milyon TL

ÇEŞİTLİ TARİHİ ESERLERİN RESTORASYONU YAPILDI (2007-2013)

500 Bin TL

TARİHİ EVLİK KÖYÜ RESTORASYONU TAMAMLANDI

300 Bin TL

TARİHİ DİKİCİLER VE SANDIKÇILAR SOKAĞI RESTROSAYONU TAMAMLANDI (2012)

500 Bin TL

 

METEOROLOJİ GÖZLEM İSTASYONU AÇILDI (2012)

100 Bin TL

 

YEDAŞ YATIRIMLARI (2007-2014)

7,4 Milyon TL

 

İSKİLİP ŞEHİR GİRİŞİ

4 Milyon TL

DEVAM EDEN PROJELER

100 YATAKLI İSKİLİPLİ ATIF HOCA DEVELT HASTANESİ AÇILIŞI ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA PLANLANIYOR (İhale Tarihi 10 Ekim 2011)

20,5 Milyon TL

ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ EK BİNASI

 

SAĞLIK MESLEK LİSESİ BİNASI

 

100 YATAKLI İMAM HATİP LİSESİ YURDU İHALE EDİLDİ. (16 Ocak 2014)

3 Milyon TL

200 YATAKLI ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİ PANSİYONU

3,4 Milyon TL

DOĞALGAZ PROJESİ (İHALESİ YAPILDI 23 Ocak 2014)

440 Bin TL

İSKİLİP KALESİNİN VE KALE İÇİ EVLERİN RESTORASYONU DEVAM EDİYOR.

2,5 Milyon TL

TARİHİ SOKAKLARI SAĞLIKLAŞTIRMA VE RESTORASYON DEVAM EDİYOR

2,5 Milyon TL

TIMARLI (KIZILIRMAK) SULAMA PROJESİ (10.950 ha)  ( 2014 EK YATIRIM PROGRAMINA TEKLİF EDİLECEK)

 

İSKİLP- TOSYA YOLU (38km) YAPIMI DEVAM EDİYOR

31 Milyon TL

İSKİLİP-TOSYA YOLU (iskilip-7.Bl.Hd. Arası) (YHGP) 26 km Duble Yol (2012-2015, 2014 yatırım programıdna)

1 Milyon TL

İSKİLP-ÇANKIRI YOLU PROJESİ YAPILDI. İHALE AŞAMASINDA

 

İSKİLP- ÇORUM YOLU (54 km 1A Statüsünde) İHALE EDİLDİ (2012-2017)

14,3 Milyon TL

ÇORUM-İSKİLİP YENİKANAT KÖPRÜSÜ YAPIMI (2013-2016)

1,2 Milyon TL

ÇORUM-İSKİLİP HARAMİDERE GRUBU KÖPRÜLERİ (YHGP)

1,2 Milyon TL

DEREKARGIN GÖLETİ (3690 da) PROJE AŞAMASINDA. (2015 Yatırım Programında İhale Kapsamında Değerlendirilecek)

375 Bin TL

ATIKSU ARITMA TESİSİ YER TESLİMİ YAPILDI (8 Ekim 2013)

6,7 Milyon TL

KANALİZASYON VE YAĞMURSUYU İHALE EDİLDİ (Mart 2013)

5 Milyon TL

ŞEYH YAVSİ CAMİİ RESTORASYONU (mart 2015 sonu)

790 bin tl

AFET ÖNLEYİCİ ISLAH ÇALIŞMALARI (2014 Yatırım programında)

457.000,00 TL

 

 

ŞEHİRİÇİ İÇMESUYU İSALE HASTTININ YENİLENMESİ İHALE EDİLDİ (8 Ocak 2014)

5 Milyon TL

YARI AÇIK YENİ CEZAEVİ TEKLİF EDİLDİ

 

PLANLANAN PROJELER

TOKİ KONUTLARI TALEP ÖRGÜTLENMESİ DEVAM EDİYOR

 

 

 

 



Son Güncelleme: 03.11.2014 19:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Türk 2014-11-03 20:38:23

Vekilim gazı nezaman yakıcaz yılan hikayesine döndü.

banner165