Baro’dan ek bina talebi

Çorum Barosu Yönetim Kurulu Başkanı Av. Altan Akpınar, Başkan Yardımcısı Ercan Daşdan ve...

24 Aralık 2014 Çarşamba 17:56
 Baro’dan ek bina talebi


Çorum Barosu Yönetim Kurulu Başkanı Av. Altan Akpınar, Başkan Yardımcısı Ercan Daşdan ve Sayman Mehmet Altunkeser, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu'yu ziyaret etti. Görüşmede ayrıca AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç ta hazır bulundu.


Ziyarette Baro Başkanı Akpınar, "Yeni yönetimimizle ziyaret ederek, adliyemizle ilgili istişarelerde bulunmak istedik. Vergi Mahkemesinin girişimleriniz sonucu Çorum'a kazandırılmasından dolayı teşekkür ederiz. Yeni kurulacak mahkemelerle birlikte mevcut bina ihtiyaca cevap veremez hale gelecektir. Bu nedenle Adliye binamızın açık otopark alanına inşa edilecek bir ek binanın yapılması, Adalet hizmetlerinin daha etkin yürütülmesi bakımından faydalı olacağına inanıyoruz. Bu konuda destek ve katkılarınız bekliyoruz" dedi.


Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, “Yeni yönetiminiz hayırlı uğurlu olsun. AK Parti hükümetimiz döneminde Çorum'a yeni modern günün şartlarına uygun Adliye binamıza kavuşturmuştuk. Belediye Başkanımız da adliye binamızın yanına nezih bir park yaparak halkımızın hizmetine sundu. 2014 Yılı itibariyle 1. Bölge olarak sınıflandırılan Çorum Adliyesine Vergi mahkemesi kuruyoruz. Bir yıldır takip ettiğimiz, nitekim geçtiğimiz haftalarda Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ'ın Çorum'a geldiğinde Vergi Mahkemesinin müjdesini vermişti. Dönemin Çorum Valisi Sabri Başköy ile bir çalışma yaparak Vergi Mahkemesinin ilimize kazandırılmasında yer sıkıntısı yaşanmaması için eski rektörlük binasında Seçim Kurulunun üst katı uzun süredir boş tutmuştuk. Müjdeyi vermeyi de Sayın Bakanımızın Çorum ziyaretine bırakmıştık. Sayın Bakanımız da Çorum'a bu müjdeyi verdi kendisine teşekkür ediyoruz.


Yeni kurulacak mahkemelerle birlikte yeni bir bina arayışımız devam ediyor. Yer konusunda başka alternatifler çıkabilir ama mevcut Adliye Binasının yanında, derli toplu olması konusundaki yaklaşımı doğru buluyorum. Bu konuda Belediye Başkanımızla yakın bir çalışma içerisinde olmanızı salık veririz. Çünkü belediye imar planında eğer değişiklikler icap ediyorsa belediye mevzuatı açısından Belediye Başkanı ile yakın çalışmanın gereği ortadadır. Zaten meslektaşınız olan Belediye Başkanımız sizi bu konuda en iyi anlayacak birisidir. Birlikte bu çalışmayı sürdürmeniz daha pratik sonuçları olacağını düşünüyorum. Elbette bu konuda girişimlerimiz sürecektir.  Yerel düzenlemeleri yapmak öncelikle sizin, bakanlıktan takip yapmakta bizim görevimizdir.” diye konuştu. 




Son Güncelleme: 24.12.2014 17:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.