Başbakan’ın Çorum ilgisi

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, TBMM’ye sürpriz bir ziyaret yaptı.

13 Mart 2015 Cuma 16:00
 Başbakan’ın Çorum ilgisi


Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, TBMM’ye sürpriz bir ziyaret yaptı.


AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu’nun verdiği bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu,  TBMM Genel Kurulu'nda uzun süredir görüşülen Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Öngören Tasarı'nın görüşmelerinin son gününde Meclis'e sürpriz bir ziyaret yaptı. Saat 21.55 sıralarında TBMM'ye gelen Davutoğlu, iktidar kulisine geçerek milletvekilleriyle sohbet etti. AK Parti Grup Başkanvekilleri tarafından karşılanan Başbakan Davutoğlu'na Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Leblebi ikram etti.


Davutoğlu sohbet sırasında Uslu’ya Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader’in eşi Anita Herczegh’in Boğazkale Hattuşa’yı ziyaret ettiğini söyledi.


Başbakan Davutoğlu’nu Çorum’a davet eden Uslu da, Çorum’un turizm potansiyelini açığa çıkartacak olan, literatürde Boğazkale’nin başkent ismi Hattuşa, Ortaköy’ün ise Şapinuva olduğunu, isim değişikliği için fikirlerinin tartıştırıldığını, olgunlaştığında teklif vereceklerini söyledi. Başbakan Davutoğlu ise, isim değişikliğine sıcak bakarak ‘olabilir’ karşılığını verdi.


Davutoğlu, daha sonra milletvekillerine hal hatır sordu. 




Son Güncelleme: 13.03.2015 16:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.