Başkan o haberi yalanladı

İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, belediyenin 5 sokak köpeğini yok ettiğine dair sosyal medya haberini yalanladı.

09 Nisan 2019 Salı 19:52
Başkan o haberi yalanladı

İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük,  İskilip Belediyesi’nin 5 Nisan'da  5 sokak köpeğini yok ettiğine dair Karadeniz Hayvan Hakları Federasyonu kaynaklı sosyal medyada yer alan haberin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

İşte Başkan Sülük’ün o açıklaması:

“5 Nisan tarihinde İskilip Açık Cezaevi çevresinde 3 köpeğin salyalı ve ağzında kanlı olarak dolaştığına dair ihbar alınmış ve Belediyemiz Zabıta ekipleri ile veteriner hekimi İ.Burak Kaya sokak hayvanların olduğu bölgeye gitmişlerdir.

Göreve geldiğim günün hemen ertesi günü son derece hassas olduğumuz bu olayın sosyal medyada gündeme gelmesi üzücü olmuştur. Bu konuda yazılı tutanakla bana verilen bilgi şu şekildedir;

“Burada 3 adet hastalıklı olduğundan şüphelenilen köpek bulunmuş, hayvanlar tedavi edilmek üzere getirilirken İskilip Hayvan Pazarı civarında aracın arıza yaptığı sırada araçtan kaçmışlar, tekrar uyuşturucu yapmanın hayati risk doğuracağından kaçmalarına müsaade edilmiştir. Başkaca bir zarar verilmemiştir”

Göreve geldiğim gün Belediye Birimleri ile yaptığım toplantıda ilgili birimlere sokak hayvanlarını uyuşturmayı, ölümlerine sebep olmayı, her hangi bir sebepten ölümlerine göz yummayı kesin bir dille yasak etmiş olmama rağmen hemen ertesi günü bu olayın gerçekleşmesi üzücü olmuştur. Hayvanları uyuşturan kişiler tarafımdan uyarılmış, hayvan haklarına dair uygulayacağımız davranışlar kendilerine tekrar hatırlatılmıştır.

Yine göreve geldiğimizde ilk yaptığımız iş itlaf ekibinin feshedilmesi ve ilgili personelin başka birimlerde görevlendirilmesi olmuştur.

İskilip Belediye Başkanı olarak sokak hayvanlarının yaşam haklarına yönelik seçim beyannamemizde de taahhüdümüz bulunmaktadır.

Bu konuda son derece hassas olduğumuzu tekrar beyan eder, önümüzdeki süreçte hayvan hakları dernek ve federasyonları ile işbirliği içinde projeler üreteceğimizi ve kısa sürede uygulayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyurum.”

Son Güncelleme: 09.04.2019 22:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165