Başkanlara ‘vaat’ takibi

Belediye başkanları 31 Mart’ta vatandaşa vaat ettikleri projeleri konusunda yakından takip edilecek.

15 Nisan 2019 Pazartesi 09:56
Başkanlara ‘vaat’ takibi

Seçilen belediye başkanları 31 Mart’ta vatandaşa vaat ettikleri projeleri konusunda yakından takip edilecek. Başkanların, sözlerini tutup tutmadığı izlenecek. AK Parti’nin manifestosunda yer alan başlıklara başkanların uygun davranıp davranmadığına da bakılacak.

Seçimler öncesinde vatandaşa verilen vaatler ve AK Parti’nin manifestosundaki başlıklar yakından takip edilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda, belediye başkanlarının attığı her adım AK Parti tarafından takip edilecek. Belediye başkanlarının seçim öncesinde halka verdiği sözleri gerçekleştirip gerçekleştirmedikleri kontrol edilecek.

8 AYRI BAŞLIKTA İNCELENECEK

AK Partili olsun veya olmasın bütün belediye başkanlarının çalışmalarının mercek altına alınacağı başlıklar şunlar olacak: “Parsel bazlı yoğunluk artışlarının önüne geçilmesi. Kamu yararı gözetmeyen parsel bazlı olan değişikliklere izin verilmemesi. Yapılaşma ve imar durumu değişikliklerinin şeffaflaşması.

İçme suyu, yağmur suyu, doğal gaz, kanalizasyon, temel altyapı sorunlarının tamamen çözüme kavuşturulması. Şehirleri çarpık yapılaşma ve deprem riskinden arındırmaya yönelik adımlar. Her şehrin tarihini, hikayesini ve dokusunu koruyamaya yönelik önlemler. Çevreye duyarlı, geri dönüşümü önceleyen, doğaya ve kentte yaşayan tüm canlılara saygılı, tabiata duyarlı şehirler. Sosyal belediyecilik anlayışı, kadın, genç, yaşlı ve engellilere hizmet verecek şekilde geliştirilmesi.”

HİZMETLER RAPORA DÖNÜŞECEK

Bu takip sonucunda belli aralıklarla, belediyelerin hizmetleri hakkından raporlar oluşturulacak. Başarılı belediye başkanlarının yapmış olduğu hizmetler diğer belediyelere de örnek gösterilecek. Diğer belediyelerin de çalışmalarındaki eksiklikleri tamamlaması sağlanacak.

Yeni Şafak

Son Güncelleme: 15.04.2019 16:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.