Bayat Belediye Meclisi'nde gerginlik

Bayat Belediye Meclisi’nde muhalefetin verdiği bir önergenin okunmadan reddedilmesi gerilime neden olurken, Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, 'Kanun ne diyorsa onu uyguladık." dedi.

12 Haziran 2019 Çarşamba 14:31
Bayat Belediye Meclisi'nde gerginlik

Bayat Belediye Meclisi’nde muhalefetin verdiği bir önergenin okunmadan reddedilmesi eleştirilere neden oldu.

Önergede imzaları bulunan İyi Partili Belediye Meclis Üyesi Fehmi Yavuz Altıncı ve Ahmet Ersöz, yaptıkları yazılı açıklamada, Bayat Belediyesi’nin 11 Haziran 2019 tarihli  oturumunda muhalefet meclis üyelerinin verdiği önerge teklifinin Belediye Başkanı’nın tavır koyması neticesinde, içeriğinde ne olduğu bilinmemesine rağmen AK Partili ve MHP’li üyelerin red oyları ile gündeme
alınmadığını bildirdi.

İçeriğinde ne olduğu bilinmeyen bir önergeye neden red oyu verildiğine dair soruya, AK Partili bir üyenin ‘sizin verdiğiniz önergelerde zaten kayda değer bir şey yoktur’ karşılığını verdiği ileri sürülen açıklamada, olup bitenler manidar ve önyargılı bulunurken, ayrıca gerilime neden olduğu ifade edildi. Gelişmeler karşısında Belediye Başkanı Ekrem Ünlü’nün ‘toplantı bitmiştir arkadaşlar’ şeklindeki sözlerinin de muhalefet üyelerinin meclisi terketmesine neden olduğu kaydedildi.

İYİ Parti Bayat Belediye Meclis Üyesi Fehmi Yavuz Altuncu, yaptığı açıklamada, “1994 ve 2004 yılları arasında iki dönem meclis üyeliği yaptım böyle bir şey görmedim. Her dönem demokrasi lafını söylemlerinden eksik etmeyen, seçim boyunca samimiyet ve gönül belediyeciliğinden bahsedenlerin ellerine fırsat geçince savunduğu ancak inanmadığı değerlere sırt çevirmesi oldukça manidar bir durum. Ayrıca Belediye Başkanının hezeyanlarına karşı koyamayıp, onun emir eri gibi sahip çıkan ve aklıyla ideallerini ipotek ettiren meclis üyelerini de kınıyorum. O meclis kimsenin babasının mülkü değildir. Milletin meclisinde partizanlık yapmak hiç kimsenin hakkı olmamalı. Yaşananlar demokrasi ayıbı." ifadelerine yer verdi.

Öte yandan muhalefetin verdiği önergenin içeriğinde, ilçeye zaman zaman gelen ve satış yapmaya çalışan seyyar satıcıların malzemelerinin kalite kontrolünün yapılarak belediyenin belirlediği yerlerde satış izni verilmesi teklif ediliyor.. Mahalle ve ilçe merkezinde yapılan seyyar satışın haksız rekabete yol açtığı savunuluyor.
BAŞKAN EKREM ÜNLÜ: 'BELEDİYE KANUNU NE DİYORSA ONU YAPTIK'

Konuya ilişkin yapılan eleştirilerle ilgili bilgi aldığımız Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, muhalfet meclis üyelerinin verdiği önergeyi Başkanlık Makamı olarak meclise sunduğunu, ancak reddedildiğini hatırlattı. Muhalefet meclis üyelerine yasayı hatırlatan Ünlü, "5393 Sayılı  Belediye Kanunu'nun 21. Maddesi belediye meclisinin gündemini belirleniyor. Gündem üç gün önce belirlenerek meclis üyelerine gönderiliyor.Verilen gündem dışı önergeler de meclise sunuluyor. Meclis önergenin gündemde görüşülmesini kabul ettiği takdirde önerge okunarak mecliste tartışılıyor. Önerge kabul edilirse gündeme alınıyor. Başkanlık Makamı olarak önergenin gündeme alınmasını meclisimize sunduk, ancak reddedildi."dedi.

Son Güncelleme: 13.06.2019 14:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İbrahim Zorlu 2019-06-12 16:58:49

Fehmi bey önergenizin içeriğini kamuoyu ile paylaşabilirsiniz. İleri demokrasilerde böyle saçmalıklar oluyor maalesef.

Avatar
Fehmi Yavuz Altuncu 2019-06-12 16:24:15

Dinleyip anlamadan reddetmek, ne kanuna nede siyasi ahlaka sığar.Bu ayıp karşısında kanun maddelerine sığınmak sizi kamuoyunda haklı çıkarmaz.

Avatar
Ekrem redif 2019-06-13 00:07:14

Fehmi yavuz abi işine gelmez doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar ne yazık ki bayat yandaşlarına 31 mart seçiminde bayat belediyesin anahtarını teslim etiler malesef benim bildiğim oy namustur fehmi yavuz abi bayatının hepsi biliyor neden bu ekrem ünlüyü geri başkan yaptı anlamış değilim

Avatar
Bayat 2019-06-13 14:52:50

İskilip mevcut belediye başkanı istemedi ama ne hikmetse aday gösterdiler kaybetti, osmancıkın vekili vardı ama adayı beğenmediler dur dediler, ama bayatlı mevcutu kimse istemiyordu ama vekilin hatırına verdiler ama yanlış yapıldı, bayatlı olarak 5 sene daha bekleyeceğiz ama çok bekleriz.