‘Bayat’ın yaşam kalitesi artacak’

Bayat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yıldırım ve Yönetim Kurulu üyeleri, Bayat Esnaf ve...

12 Mart 2015 Perşembe 18:23
 ‘Bayat’ın yaşam kalitesi artacak’


Bayat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yıldırım ve Yönetim Kurulu üyeleri, Bayat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Remzi Dalkılıç ve Bayat’ın köy muhtarları, AK Parti Bayat İlçe Başkanı M. Fatih Balcıoğlu öncülüğünde AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu ve Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.


Ziyarette konuşan AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, demokratik bir yarış sonrasında seçilen Bayat Ziraat Odası yeni yönetimini kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi.


Birlik ve beraberlik içerisinde olduktan sonra her türlü problemin üzerinden gelinebileceğini ve istişareler ile çözülemeyecek bir durumun olmadığını söyleyen Bekiroğlu, 77.500 hektarlık alanın ihtiyacını karşılayan Tımarlı projemiz ile halkımızın sulama ihtiyacı büyük oranda karşılanacak, yöre halkının sıkıntısı büyük oranda ortadan kalkacak, yeni ekmek kapıları açılacaktır. Ayrıca sanayi sektöründe de gelişim sağlanarak bu sektörde de istihdamın artırılmasına yol açacaktır.” dedi.


Yaban armutu yetiştiriciliği artırılacak


Köylerin sorunları hakkında istişare ederek Bayat’ın kalkınması için elinden geleni yapacağını ifade eden Bekiroğlu, “İlçemizde ‘yaban armutu’ yetiştiriciliğinin artırılması için gerekli çalışmaların yapılacağı öngörülmüştür. Çünkü bu meyvenin dünyanın en zararlı ve çözümü zor olan kanseri önlediği bilinmektedir. Ayrıca ilçemizde üretimi sağlanan ‘köknar yağı’ hakkında da gerekli yatırımların yapılması hususunda yardımcı olacağını belirtti. Köknar yağı kozmetik sanayinin önemli bir ham maddesi olarak değer kazanmaktadır. Bu maddenin üretiminin artırılması ilçemizde ayrı bir gelir kaynağı olacaktır. Bu çalışmalar İlçe halkımızın yaşam kalitesini  artırmak için yapılan çalışmalardır.” diye konuştu.



Son Güncelleme: 12.03.2015 18:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.