BBP iddialı, Çorum da var

Büyük Birlik Partisi’nin Türkiye genelinde 30 ilde milletvekili çıkarma hedefinde olduğu belirtilirken, o iller arasında Çorum da var.

16 Mart 2023 Perşembe 11:27
BBP iddialı, Çorum da var

Büyük Birlik Partisi’nin Türkiye genelinde 30 ilde milletvekili çıkarma hedefinde olduğu belirtilerek, söz konusu iller arasında Çorum’un da yer aldığı belirtildi.

Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi, seçimlerde 30 ilde vekil çıkarmayı hedefliyor. BBP’nin öncelikli hedefinin Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak olduğunu bildiren kaynaklar; “Şu anki kararınız 81 ilde kendi adaylarımızla girmek. AK Parti listesine girmeyeceğiz ama bazı bölgelerde aday göstermeyerek katkı sağlayabiliriz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Başkan Mustafa Destici’ye “AK Parti listesinden seçime girme” teklifinde bulunduğunu kaydeden BBP kaynakları “Bu kez kendi listemizle seçime girmek istediğimizi Sayın Cumhurbaşkanına ifade etti.

‘BBP’nin oy potansiyeli yüzde 33’tür’ sözleri yanlış anlaşıldı. Bu potansiyelimizin ne kadarını sandığa getiririz bilemeyiz ama bizim kendi hedefimiz yüzde 5’tir. Biz aday göstermediğimiz halde yüzde 2 oy aldık” dedi.

BBP’nin öncelikli hedefinin Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak olduğunu bildiren kaynaklar; “Şu anki kararınız 81 ilde kendi adaylarımızla girmek. AK Parti listesine girmeyeceğiz ama bazı bölgelerde aday göstermeyerek katkı sağlayabiliriz” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynaklar şunları dile getirdi: “Sahada ve ankette gördüğümüz bir şey var: Cumhur İttifakı ilk turda kazanıyor. Meclis çoğunluğunu elde etmesi de kuvvetle muhtemel. Karşı ittifakta gönülsüzlük olduğunu görüyoruz kendi içlerinde. 30 ilde milletvekili çıkarmaya yakınız: İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Balıkesir, Manisa, Kütahya, Denizli, Antalya, Adana, Mersin, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Erzurum, Malatya, Ordu, Samsun, Çorum, Sivas, Kayseri, Konya, Eskişehir, Yozgat, Aksaray, Ankara’da milletvekili çıkarmaya çok yakınız.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gören gozler 2023-03-16 13:54:21

Alakası yok maalesef..

Avatar
Vatandaş 2023-03-16 18:37:19

Ziyaaaaa

Avatar
Çorum 19 2023-03-17 02:39:59

%2 kendi oyu yok