BBP'ye yeni katılımlar

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Çorum'da yaptığı açıklamada seçim kanununun değişmesini istedi.

17 Temmuz 2021 Cumartesi 13:24
BBP'ye yeni katılımlar

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, sel felaketinin yaşandığı Rize’ye giderken Çorum’a uğradı. BBP İl Teşkilatını ziyaret eden Mustafa Destici, burada partiye yeni katılanların rozetlerini taktı.

Rize’de yaşanan sel felaketinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Destici, hem selden etkilenenlere geçmiş olsun hem de hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilemek amacıyla afet bölgesine gittiklerini söyledi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 5.yıldönümünde tüm darbelere ve muhtıralara karşı olduklarını bir kez daha dile getiren Destici, “1960’tan 15 Temmuz’a kadar olmuş tüm darbeleri, muhtıraları lanetliyoruz. Seçimle gelen iktidarların yine seçimle gitmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu darbeciler silah zoruyla oluşturdukları etkiyi birkaç yıl sonra kaybedince halkın içine çıkamaz hale geldiler. Ülkemizde bir daha darbeler ve 15 Temmuzlar yaşanmasın." dedi.

1980 darbe Anayasası’nın mutlaka değişmesi gerektiğini kaydeden Destici, “Türkiye bu darbe Anayasası’ndan kurtulmalıdır. Seçim kanunu da bir an önce değişmelidir. Seçmen iradesini sandığa en iyi yansıtacak şekilde en doğru düzenleme yapılmalıdır. Seçim barajı kalkmalıdır. Milletvekillerinin yüzde 80’i ön seçimle belirlenmelidir. Partilere Hazine yardımı kaldırılmalıdır. Ayrıca her ilin bir seçim çevresi olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Basın mensuplarının OHAL yetkisinin uzatılması ile ilgili sorusunu cevaplayan Destici, “Son iki seçimde OHAL döneminde yapıldı ve hiçbir sorun yaşanmadı. Yüksek Seçim Kurulu gerekli önlemleri aldı. OHAL süresinin uzatılmasını destekliyoruz. Ancak süresi seçime kadar olmalı ve ondan sonra ki kararı yeni oluşacak Meclis vermelidir. Biz seçimlerin 2023 yılı Haziran ayında yani zamanında yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun yargı kararıyla yeniden milletvekili olarak TBMM’ye dönmesi ile ilgili soruya ise “HDP normal bir siyasi parti değildir. PKK’ın siyasi uzantısıdır. Biz HDP’nin mecliste olmasını istemiyoruz. Avrupa’nın hiçbir ülkesinde böyle bir partiye izin vermezler. HDP’li Başkan Vekili TBMM’de genel kurul yönettiği zaman ben toplantıya katılmıyorum. Ülkemizin ne kadar düşmanı varsa onlarla birlikte hareket ediyorlar. Ömer Faruk Gergerlioğlu ile ilgili kararı doğru bulmasak da yargı kararına saygılıyız” dedi.

Destici konuşmasının ardından partiye yeni katılan üyelere rozetlerini taktı.

Kaynak: Çorum Hakimiyet

Son Güncelleme: 17.07.2021 13:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Desti 2021-07-17 19:55:32

Sayın Destici sen rüştünü ispat ettin, Senden bir cacık olmaz.. Sadece kendini vekil yaptırdın. Ne muhalefet olduğun belli ne İktidar olduğun belli. Rahmetli Muhsin başkanın kemiklerini sızlatıyorsun.
Hadi Vekil olsun İnsan Muhsin başkanın şehadetini araştırmak için uğraş verir onu da yapmıyorsun.

Avatar
Çorumlu 2021-07-18 16:01:58

Çorum ayak üstü uğranılacak yer oldu. Çorumun düştüğü durum, açık ve net.....

banner165