Belediye son 5 yıl içerisinde kimlere ne ödedi?

31 Mart yerel seçimlerinde MHP için yarışan Kenan Şahin 5 Soru 5 Cevap'ta Elvan Yılmaz'ın sorularını cevapladı

11 Nisan 2019 Perşembe 15:31
Belediye son 5 yıl içerisinde kimlere ne ödedi?

ELVAN YILMAZ

31 Mart yerel seçim çalışmaları sürecinde her ne kadar il merkezinde oy oranını yükseltemez ise de Çorum genelinde oylarını artıran; İskilip, Osmancık ve Boğazkale ilçelerini AK Parti belediyelerden devralan MHP  oldu.

Bugün ki,  ‘5 soru 5 cevapsöyleyişimizin konuğu, seçimlere taraflı tarafsız birçoklarının renk getirdiğine inandığım MHP’nin Çorum adayı Kenan Şahin.

Bu söyleyişimizde bir sorduk bin ah işittik desek yeridir.Sorduğumuz sorulara aldığımız cevapların ötesinde çok fazla cevaplar aldık. Bizimle konuşurken protest ve çok rahattı. Konuşurken hiç tereddüt etmedi.  Bu nedenle bizim için de çok kolay ve panoramik bir söyleyişi oldu.

Kenan Şahin, 1973 yılında Çorum’da doğru. İlkokulu Tanyeri, Ortaokulu Atatürk Ortaokulu, liseyi ise Çorum Lisesi’nde okudu. Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi Mezunu. Serbest olarak çalışıyor. Evli ve 3 çocuk babası.

31 Mart seçimlerinde sizin adınıza iyi bir gelişme yaşanmadı, daha fazla oy alacağınıza inanılıyordu. Siz sonuç olarak 31 Mart’ın değerlendirmesini yapar mısınız?

Yerel seçimi kazanmanın zor olduğunun bilincindeydim. Karşınızda yüzde 50 oy oranına sahip bir siyasi partiyle mücadele etmek güç. Mevcut iktidar partisinin belediyesi ve mücadele etmek bir sorun. Seçmende CHP tedirginliği var. Hedefimiz seçimi kazanmaktı, ama zordu. Yerel seçimde başarı çıtasını 24 Haziran genel seçimlerinde 25 bin oy oranına göre belirledim. 25 bin oyun altı başarısızlık olurdu. 31 Mart seçimlerinde buna yakın oy aldık. Ama kendi adıma neticeyi başarısız buluyorum. Demek ki halka kendimizi yeterince anlatamadık. ‘CHP belediyeyi kazanacak’ endişesini yenemedik. AK Parti seçim propaganda sürecinde hep CHP’yi öne sürse de, il genelinde MHP’nin aldığı oy oranı başarılı, Çorum merkezde başarılı olarak gösterilemez.

Rakiplerinizden AK Partinin zaman zaman ‘CHP kazanacak ‘ algısını dillendirmesinin sizin oylarınızı azalttığını düşünüyor musunuz?

Yerel seçim propaganda döneminde ülkeyi ve Çorum’u 17 yıldır yönetenlerin CHP söylemleri çaresizliktir. 17 senedir halka anlatacakları bir şeyleri yok. AK Parti aday tespit süreci, teşkilatların yılgınlığı, CHP üzerine yaptıkları siyasetle kazançlı çıktı. Çorumlular galiba CHP ile bir dönem yaşamaktan tedirgin oldular. Tecrübeli bir siyasetçi değilim. AK Parti açısından seçim kampanya dönemi güçlü bir iktidar desteği ile yapılırken, biz dar bir bütçeyle çalıştık. Medyadan yeterli desteği göremedik. Kendimizin bazı hataları olmuştur. Söylem ve duruşumuzda hatalıysak oturup yeniden düşüneceğiz.

Medyadan yeterli desteği göremedik dediniz. Yerel basının 31 Mart sürecindeki tavrı sizi rahatsız mı etti?

Yerelde basını suçlama niyetinde değilim. Ama büyük bölümü ekonomik olarak bağımlılar. Bu nedenle özgürlüklerini ve objektifliklerini yansıtamıyorlar. AK Parti güçlü reklam çalışması yapıyor. Algı yönetiminde etkili oluyor. Çorumluların bağımsız medyaya sahip çıkması gerekiyor. Medya ekonomik olarak bir yere bağımlıysa ona göre hareket ediyor. Çorumlular bağımsız ve objektif basının yanında durmalı. Ben bu duruma kırılıyorum ama kızmıyorum. Bu, Çorum’un kendi problemi.

Yerel seçimlerle siyasete adım attınız. Siyasete faal olarak bundan sonra da devam edecek misiniz?

Aldığım oyu başında söyleselerdi yine bu seçime girerdim. Propaganda döneminde yaşadıklarım bir tecrübedir. İnsanların oyunu kazanmak yerine gönüllerini kazanmak tatmin duygularının üst seviyesi. Çorum’da tüm siyasi görüşe mensup insanlar tarafından takdir edildik. Siyasette bağımlı, filtreleri olan birisi değilim. Uzunca bir dönem siyaset düşünmüyorum. İşimle ilgileneceğim. Bu dönemde farklı siyasi düşünceye sahip, cemaat ve STK’larda bulunmuş hemşehrilerimizden oluşan bir ‘Kadeş Kardeşlik Platformu’ adında yeni bir oluşum başlatıyoruz. Çorumlular adına bu platform konuşacak.

Bitirirken, ekleyeceğiniz başka bir şey var mı?

Sayın Halil İbrahim Aşgın seçimde başarılı oldu, seçimi kazandı. Çorumlunun teveccühünü kazandı. Omuzlarındaki yük, emanet büyük. Başarılı olması Çorum’a katkı sağlar. İnşallah başarılı olur. Seçim döneminde bir vaadim vardı. Çorum Belediyesi’nin geçmişe dönük tüm hesaplarını denetim ekibi davet ederek incelettirecektim. Çorum Belediyesi son 5 yılda kimlere ne ödemiş? Bu konuda şeffaf olunması lazım. Örneğin geçtiğimiz dönem TV 19’a veya buna benzer şirketlere ne miktarlarda ödeme yapılmış? Sayın Aşgın bunları açıklarsa liyakat, istişare ve adalet söylemlerine daha fazla inanacağız. Kendisi de vicdanen rahat eder. Devraldığı belediyenin mali tablosunu şeffaflık ilkesi gereği ilan ederse, vatandaşa böyle devraldım, durum böyle diyebilir. Türkiye Komünist Partisi’nin başkanı hesapları belediye duvarına asıp ilan ettiğine göre, AK Parti haydi haydi bunu yapar. Sayın Aşgın’ın işi ehline vereceğinden şüphem yok. Her ne kadar meclis komisyonlarına partimizden üye alınmasa da kendi partisinden liyakatli insanları işbaşına getirecektir. Şehrimize de iyi hizmet edeceğini temenni ediyorum.

Son Güncelleme: 11.04.2019 20:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Netttt 2019-04-11 16:31:02

Reisin hatrı olmasaydı kesinlikle Kenan Şahin alırdı seçimi. Başarılarının devamını gelecek yıllarda göreceğimize inanıyorum.

Misafir Avatar
Doğru 2019-04-11 21:49:15 @Netttt

Evet KÜlcü dönemindeki bütün ödemeler tek tek incelensin. Bir sıkıntı yoktu da neden görevden alındı. Özellikle Kültür ve Sosyal İşler müdürlüğünün ödemeleri incelenmeli.

Beğenmedim! (3)
Avatar
Karşı Köyün Delisi 2019-04-12 00:06:41

Kadeş Kardeşlik Platformunu destekliyorum, lâkin İnsani Değerler Platformu gibi olacaksa, hiç kurulmasın daha iyi. Bu arada Çorum sizin gibi sağlam bir siyasetçi kazandı, Rabbim şımartmasın.

Avatar
dürüst 2019-04-12 08:29:38

belediyenin hiçbir zaman ciddi bir muhalefeti olmadı.Belediyelerin işlerini ciddi yapması için bu şart.Kenan Şahin'in hem meclis üyeleri üzerinden hem de kendi sosyal medyası üzerinden yanlış yapılanları söylemesi ve doğruyu göstermesi gerekir.

Avatar
Gerçekçi OL! 2019-04-12 13:35:22

Savunduğunuz sayın kenan şahin i tanımadğınız aşağıdaki yorumlarınızdan belli...Proje üzerinde oynamalar yaparak zamanında nasıl insanları mağdur ettiğini çok iyi biliyoruz..İsterse inkar etsin.

Avatar
Vaziyet 2019-04-18 12:11:58

AKP ye kazandıran MHP yi dışarıdan yönetmeye çalışan,yüzü gülmez,selam vermez,siyaset bilmez şahıstır.Artık partiye de giremez hale geldi.Lakin seçim bitti.Beş yıla kadar kim ne vaziyette ola?...