Belediyelerin karnesi tutulacak

AK Parti belediye başkanlarını eğitime alıyor, ayrıca yılda 2 kez yine belediyeler hakkında genel rapor hazırlanacak.

17 Mayıs 2019 Cuma 16:26
Belediyelerin karnesi tutulacak

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı’nca temmuz ayından itibaren Yerel Yönetimler Bölge Toplantıları düzenlenecek ve yılda 2 kez belediyeler hakkında genel rapor hazırlanacak. Rapor Başkan Erdoğan'a sunulacak.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası, seçilen belediye başkanlarını kampa alan AK Parti, bu kez eğitim toplantıları gerçekleştirecek.

Temmuz ayında başlayacak toplantılarda, her bölgedeki belediye başkanları bir ilde bir araya gelerek eğitim alacak. Bu toplantılarda geçmişte başarılı çalışmalara imza atan belediye başkanlarının bilgi ve tecrübelerini, yeni belediye başkanlarına aktarabileceği ortamlar oluşturulacak.

Çalışmayla geçmişteki tecrübe ile beraber güncel belediyecilik anlayışından hareketle vizyoner bir yerel yönetimler eğitimi yapılması planlanıyor.

TOPLANTILARIN ANA KONUSU "GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ"

Başarılı bir belediyeciliğin ortaya konulabilmesi için halkla ilişkiler ve gönül belediyeciliği konuları bölge toplantılarının ana gündem maddeleri olacak.

Belediye başkanlarına ayrıca halkla ilişkiler, kaynak geliştirme, mevzuat, bütçe ve personel yönetimi konularında da eğitimler verilecek. Bu toplantılarda vatandaşın belediyeye giriş ve çıkışında memnuniyet ile ayrılması konusunda da gerekli mesajlar iletilecek. Toplantılarda sosyal belediyecilik de masaya yatırılacak.

CUMHUR İTTİFAKI RUHU HATIRLATMASI

Bölge toplantılarına, illerin kendine has sorunları konusunda ilgili bakan yardımcıları ve genel müdürler de davet edilecek. Şehrin sorunları dinlenecek, belediyelerin talepleri dikkate alınacak.

Eğitimlerde Cumhur İttifakı ruhuna uygun hareket edilmesi noktasında bir kez daha hatırlatmalarda bulunulacak. Cumhur İttifakı'na zarar verecek herhangi bir söylem ve eylemden kaçınmaları istenecek.

BELEDİYELER HAKKINDA RAPOR HAZIRLANACAK

Öte yandan AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca yılda 2 kez belediyeler hakkında genel rapor hazırlanacak. Rapor Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

Belediye başkanlarının seçim dönemindeki projelerini hayata geçirip geçirmediği, bütçeleri, personel giderleri de takip edilecek. Projelerin zamanında hayata geçirilmesi konusunda başkanlara zaman zaman uyarılarda bulunacak.

Bu çalışmayla belediyeler arasındaki hizmet rekabetinin artırılması doğrultusunda performans yükselişlerinin sağlanması hedefleniyor.

A Haber

Son Güncelleme: 20.05.2019 09:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sıfır 2019-05-20 09:10:14

AKP belediyesi Çorum da sıfır alır.Hele Külcü 60 yıl sıfırdan kurtulamaz.Stat,İHL binası,gereksiz inşaatlar oldu.Bu iki inşaat Spor ve Eğitim bakanlığı tarafından yapılmalıydı.

Avatar
Seçmen 2019-05-20 09:20:07

Çok güzel birşey aynısını milletvekilleri içinde yapsınlar parti teşkilatları için felan da en azından bir çeki düzen gelir birde maşAllah belediye başkanımız seçildikten sonra hep halkın içinde tamam seçildim diyip makamına çekilmedi buradan kolaylıklar diliyorum

Avatar
İskilipden 2019-05-20 11:34:20

Geçççç kalındı.
Vekilllerin karnesi de düşünülsün.
Secim zamanı sahada olunmasın.
İntiyaçlar ne ne lapıldı merkeçe iletildimi burlar hep kanne kenme yapılmalı

Avatar
Çorum19 2019-05-20 13:29:59

Enteresan bir şekilde Çorum’da devletin yapması gereken yatırımları belediye yaparak kaynaklarını tüketiyor, böyle olabiliyorsa havaalanı beklentimizi niye yıllarca es geçti ki belediye, onu da yapsaydı... 10 saaatte değil de 1 saatte gelirdik memleketimize İstanbul’dan

Avatar
Hak 2019-05-24 16:05:49

Her şeyin sonona bakmak lazım adayımıza. Ümüt verdiniz sonrada elediniz. Başta söyleseydiniz. İnsanların ümütleriyle oynarsanız. Bir gün sizinde başınıza gelir nerde hata yaptık diye. Düşünürsünüz

banner165