‘Bilmeyenlere duyurulur’ diyerek cevap verdi

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın Diyanet İşleri Başkanı üzerinden İskilip'i işaret eden tartışmalı paylaşımına bir eleştiri de AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı'dan geldi.

01 Kasım 2021 Pazartesi 19:22
‘Bilmeyenlere duyurulur’ diyerek cevap verdi

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın Diyanet İşleri Başkanı üzerinden İskilip'i işaret eden tartışmalı paylaşımına bir eleştiri de AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı'dan geldi.

Cumhuriyet Gazetesi’nin  Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı hedef alarak yaptığı ‘Yine unuttu! Diyanet’in 29 Ekim’inde Atatürk yok’ başlıklı haberini paylaşıp, ‘Bu arkadaş nereli? İskilipli mi?’ tweetini atan İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Aytun Çıray, ilçede yayın yapan iki ayrı gazeteciden gelen tepkiler üzerine sözlerini tevil etti. Çıray  “İskilipliler saygıdeğer kardeşlerimizdir” diyerek, birilerinin İskiliplileri kışkırttığını öne sürdü. Çıray’ın paylaşımına MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, MHP İskilip İlçe Başkanı Ali Alıcı, Atıf Der Başkanı Mustafa Lek ve son olarak AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu yazılı açıklama yaparak karşılık verdi.

Tartışmaların odağındaki isim İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Aytun Çıray da, partisinin Ankara İl Başkan Yardımcısı Uğur Türkmen aracılığı ile İskilip Gündem’e yaptığı açıklamada, paylaşımın çarpıtıldığını savundu.

AHLATCI: 'İSKİLİP DEMEK ŞEHİT ATIF HOCA DEMEKTİR'

Aytun Çıray’ın paylaşımına bir değerlendirmede AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı’dan geldi. Ahlatcı, yaptığı paylaşımda isim vermeden, “İskilip demek; günümüzde yaşayan güzel insanları kadar toprağının bağrında yatan evliyalar , şehitler diyarı demektir. Saymakla bitmez ama İskilip demek Ebussuud Efendi demektir, Akşemsettin demektir ve tabi Şehit Atıf Hoca demektir. Velhasılı İskilip demek; vatan demektir, bayrak demektir. Türkiye demektir. Bilmeyenlere duyurulur.² ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 01.11.2021 19:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2021-11-02 00:38:01

Atıf'ı şehit ilan etmeden önce okuması gereken kaynaklar var sayın başkanın hem de 1980'de icat edilen yazı stilleriyle yazılıp 1920 belgesi diye yutturulmaya çalışınlar gibi de değil, dönemin gazetelerinden alıntı.

Avatar
Çorumlu 2021-11-02 09:12:29

Şehit mi?? Hayatında bir tane mermi sıkmış mu düşmana? Bir tane düşmana karşı yazısı var mı? Kuvayi milliye düşmanı Türk düşmanı bir adamı bile şehit yaptınız.. Sizin işinize gelir halka şehit edebiyatı yapıp kendiniz villa üzerine villa yaptırırsınız...

Avatar
Biraz da sen duy 2021-11-02 09:37:47

Saol baskanim sayende öğrendik. Bu ara da dogalgaz, lpg , benzin, mazot, gubre fiyatlari, elektrik.... vb gibi urunlere gelen zamlarida hatirlatin da onlari da duymayan kalmasin. Yillardir yobaz Iskilipli Atif'i agzinizdan dusurmuyorsunuz. Biraz ülkenin gercek gundemine dönun

Avatar
Eeeyyyy 2021-11-02 14:24:56

Zaten bu ulkede vatan hainleri , cumhuriyet düsmanlari şehit, vatanseverler terörist ya da ayyaş oluyor. Buna da saray hukumeti ve ayak takimi karar veriyor.

Avatar
Bekir 2021-11-02 14:40:45

Ne güzel bi gündem.eski hastane 2021 yılında açılacaktı.ne oldu???

Avatar
Bolu Çorder li 2021-11-02 22:44:20

Ağzına sağlık Başkanım, kitabın ortasından konuşmuş, İlm ve Hilm Beldesi İskilip. Evliya Çelebi söylemiştir.