Böyle meclis üyeleri seçilecek

AK Parti, belediye meclis üyelerinde çevre ve endüstri mühendisi, peyzaj mimarı ve avukat olanlara öncelik verecek.

22 Aralık 2018 Cumartesi 11:44
Böyle meclis üyeleri seçilecek

İl belediye başkan adaylarının büyük çoğunluğunu açıklayan AK Parti’de ilçe ve belde belediye başkan adaylarının tespiti için çalışmalar sürerken diğer yandan da belediye meclis üyelerinde aranan öncelikler de belli olmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında belediye meclis üyelerinde aranacak özellikler ele alındı. AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, tercihler arasında çevre ve endüstri mühendisi, peyzaj mimarı ve avukat olanlara belediye meclis üyesi adaylığında öncelik verilecek. Ayrıca belediye başkan yardımcılarından birinin de çevre veya endüstri mühendisi olacağı kaydedildi.

MECLİS ADAYLIĞI BBAŞVURU SÜRESİ UZATILDI

Öte yandan AK Parti, belediye ve il genel meclis üyelerine ilişkin müracaat tarihi 3 Aralık’ta sona ermişti. Yeni bir karar alan AK Parti yönetimi, bu süreyi uzatma kararı aldı. Şu anda belediye ve il genel meclis üyesi aday adaylığı müracaatı alınırken son tarihin 3 Ocak olduğu kaydedildi.Diğer yandan AK Parti ilçe ve belde belediye başkanlarının belirlenmesinde sona yaklaştığı öğrenildi. Ankara ve İstanbul’un dışındaki yerlerin belediye başkan adayları ise gruplar halinde kamuoyuna açıklanacak.

Yeni Şafak

Son Güncelleme: 22.12.2018 18:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2018-12-23 22:00:10

Mütahit inşaatcı olmasın meclis üyeleri emekli esnaf işçi ve gariban kesimden yapılsın nedenmi nedenini yazarsam birilerine dokunur anlıyan anladı.

Avatar
Cihan 2018-12-26 17:57:36

Kimse kusura bakmasın ama ildede yine zenginlik ve makam konuşacak gibi vekilleri seçtiğiniz gibi seçerseniz bir dahaki secimde aklınız başınıza gelir inşAllah ama bi arkadaşında dedigi gibi esnaftan emekliden emekçiden ve işçiden olmuyorda onları bizmi sizmi seçeceksiniz onu anlayamadimki tepeden inen hiç bir siyasetçi istemiyorum çünkü hakla ilgilenen bir kişi göstersinler kendimi idam edeceğim ama malesef yok insanlara hepside tepeden bakıyor bir kişi çıksın desinya anlat kardeşim derdin ne diye! Çıkmaz