Bu projeler tartışılmalı

MHP Başkan Adayı Kenan Şahin ve diğer adayların projeleri Çorum için tartışılmalı...

20 Mart 2019 Çarşamba 23:52
Bu projeler tartışılmalı

MUSTAFA DEMİRER

Adaylar bir bir Çorum için projelerini açıklarken, önyargısız, egosuz ve art niyetsiz tüm projeler Çorum için tartışılmalı...

 MHP Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Kenan Şahin, yeni projelerini dün kahvaltılı bir toplantıyla açıkladı.

Mütevazı proje toplantısına partisinin bazı yöneticileri ile yerel basının temsilcileri katılırken, irili ufaklı projeler bir masa üzerinde sıralanan görsellerle desteklendi.

MHP Adayı Şahin’in, seçim çalışmaları için sahaya indikten sonra vatandaşın bizzat yaşadığı problemler ile şehrin sorunlarına yönelik geliştirdiği çözüm önerilerini meslekî tecrübelerini de katarak projelerine yansıttığı görüldü.

‘Hayatımın projesi’ dediği Saat Kulesi Yayalaştırma Projesi ile birlikte planlı bir şehir için olmazsa olmazlardan Nazım İmar Planı, ulaşımla ilgili problemlerin çözümü için trafik master planı, ikinci çevre yolu, teleferik hattı, yeni otoparklar üretilmesi ve hatta hafif raylı sistemin alt yapısının hazırlanması, mevcut şehir stadına kongre kültür merkezi, farklı sosyal içerikli proje vaadleri ile 500 milyon lira olarak açıkladığı Çorum Belediyesi’nin mali borcunun ödenmesinin en büyük projesi olduğunu dile getirmesi dikkat çekiciydi.

Bu arada Şahin’in ‘hayatımın projesi’ diye tarif ettiği Saat Kulesi Yayalaştırma Projesi’nin farklı bir versiyonu bir önceki dönemde kulislere yansımış, ancak maliyeti yüksek olduğu gerekçesiyle kamuoyuna açıklanmamıştı. O günlerde hazırlanan avan projeye göre, Belediye Ek Hizmet Binası önünden araç trafiği yer altına alınıyor, araçların İnönü Caddesi ve Farabi’ye geçişi yine alttan sağlanıyordu.

Yüksek maliyet gerektiren birden fazla projesine şahit olduğumuz Kenan Şahin, dillendirdiği 40’ın üzerindeki projesiyle esasında kentte yaşadığımız sorunların çözümüne bakış açısını da tartışmaya açmış oldu.

Bir şehrin 50 yıl sonrasının projeksiyonunu belirlemek için Nazım İmar Planı hazırlama taahhüdü, Saat Kulesi Yayalaştırma Projesi, Hafif Raylı Sistem alt yapısının hazırlanması ve ikinci çevre yolunu bugünden konuşmak Çorum’un geleceği açısından önemli. Hatta bu konuların gündeme getirilmesi ve tartışılmasında geç bile kaldık diyebiliriz.

Tüm siyasi partilerin adaylarının ortak paydası ‘Çorum’ olduğuna göre, kente ufuk ve vizyon kazandıracak bu türden projelerin gündeme gelmesi, konuşulması, tartışılması gerekiyor.

Son Güncelleme: 22.03.2019 12:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Projelerden proje'ye 2019-03-21 12:20:54

Canlı yayını izlemediniz sanırım. Kenan bey zaten bunun kendisine ait olmadığını İstanbul'da Taksim'de aynı sistemin çalıştığını söyledi. Zamanında yolsuzluk sebebiyle görevinden alınan o belediye başkanın varya o eğer cebine atıp paraları biraz olsun Çorum'a çalışsaydı şuan bu kadar geride kalmazdık. O başkanım dediğin şahsın bir mal varlığını araştır, sonra belediye başkanı ne kadar maaş alıyor ona bak. O maaştan bu kadar malvarlığı çıkabilir mi bir düşün olur mu ? Serra beton kime ait ? Bu adamın residanceları nasıl olabiliyor ?? Sonrada belediye niye bu kadar borç içinde. Neden olmasın ki ?

Avatar
Ahmet 2019-03-21 18:50:48

Bu seçimleri ya MHP kazanacak ya CHP. Sevgili AKPli kardeşlerim gelin Belediyeyi CHP ye kaptırmayalım.

Avatar
Projelerden proje 2019-03-21 05:04:57

Muzaffer Külcünün projeleri açıklayın açıklayın durun. Açıkladığınız projelerin çoğunun belediyede çalışması var. Sen ne büyükmüşsün Başkan hazırlattığın projeler bile millete proje oluyor. Bu şehir seni daha çok arayacak.

Avatar
Yorumcu 2019-03-21 09:04:07

Millet arayacak evet ama görevden kim aldı millet mi?

Avatar
Çorum19 2019-03-21 15:51:57

Ben ak partiliyim ama bu seçimde şu havaalanı meselesinden ötürü oy vermeyeceğim MHP adayının özellikle çevre Yolu projesini Çorum için elzem buluyorum, bu seçimde oyum Kenan beye

Avatar
Kenan BAĞLAR 2019-03-21 17:25:03

Popülist projelerden uzak durulmalı ki burda da aynı sorun var. Yapabilirliği olan şeylerden bahsedin. Nasıl olsa seçim kazanamayacağız diye proje uydurmayın.

Avatar
Haberler haberler haberler 2019-03-21 13:24:22

Bütün başkan adaylari ayni şeyi söylüyor. Vatandaşın parasını betona gömeceğiz. Belediyenin borcunu iki katına çıkartacağız. Vatandaşin cebine giren bir şey yok

Avatar
berivan 2019-03-21 15:04:28

bir Allahın kuluda açıklamalarında liyakata önem vereceğiz. şehrin sorunlarını teknik personel ve ilgili meslek gruplarıyla tartışarak beyanat vereceğiz. geldiğimizde kanun yönetmelik ve şehircilik esaslarına uygun planlar sunacağız, kendimize ve çevremize rant kazandıracak, şehirde yoğunluğu, otopark ihtiyacını artıracak planlamalardan kaçınacağız. desin. sayın başkan adayı gibi bir taraftan nazım imar planı yapacağız deyip bir taraftan belirli bölgelerde emsali inşaat alanını artıracağız demesin. inandırıcı olmuyor.