Bu sözler yerel yöneticilere

AK Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı Necat Yazıcı, ülkü yönetiminde sağlam kadrolara dikkat çekti, yerel yöneticilere ise bu sözlerle seslendi.

21 Mart 2023 Salı 23:08
Bu sözler yerel yöneticilere

AK Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı Necat Yazıcı, Türkiye’nin yeni yüzyılda sağlam kadrolarla yönetilmesi, yerel yönetimlerde ise sivil toplumun yeterlik alanlarına göre söz sahibi olması gerektiğini belirterek, “Yerel yönetimlerde sivil toplum kuruluşlarına yeterlik alanlarına göre aktif görev verilmeli ve şehrimizin imar ve inşasında katkıları alınmalıdır. Eğitimden kültüre, spordan sanata, teknolojiden yardımlaşmaya, istihdamdan turizme hayatın her alanında gönüllü faaliyetler gösteren sivil toplum kuruluşlarımız şehrimizin yönetiminde de söz ve etki sahibi kılınmalıdır. Yerel yöneticilerin karne notunda bu hususa mutlaka yer verilmelidir.”dedi.

İşte o açıklama:

Türkiye Yüzyılı’nı gerçekleştirecek kadroların seçileceği 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri sadece ülkemiz için değil, bölgemiz ve dünya siyaseti için de büyük önem arz ediyor.

Yirmi yılı aşkındır AK Parti kadroları eliyle sürdürülen mücadele bugün ülkemizi küresel siyaset oyununda baş aktör haline getirmiş durumda. Yaklaşık iki yüzyıldır tarihi misyonundan kısmen uzaklaşan bu millet yirmi birinci yüzyılın hemen başında önce kendine geldi, kadim değerleri ile barıştı, askeri vesayet rejimlerinin yıkıcı etkilerini giderdi ve ardından da sorumlu olduğu gönül coğrafyasıyla ilişkilerini geliştirdi. Bugün Ortadoğu’dan Uzakdoğu’ya, Afrika’dan Orta Amerika’ya, Orta Asya’ya kadar uzayan bir etkinlik ağına ulaşmış ve her yerde sözümüzü söyler bir konuma gelmiş bulunuyoruz.

Ülkemizin jeopolitik konumu sadece siyasette değil küresel ticarette de kritik bir öneme haiz. Hal böyle olunca ülke yönetiminin ahlak ve bilgi yönünden tam donanımlı sağlam kadrolar eliyle yürütülmesi gerekiyor. İnanç değerlerimizle mücehhez ve çağın gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip bu kadroların ülke idaresinde tek taraflı bir yöntemi ve yönetimi değil, söz ve beceri sahibi tüm aktörleri içine alacak şekilde bir yönetişimi benimsemesi de ayrıca önemli. Kalkınacaksak bu ancak hep birlikte olacaktır.

Bu stratejinin en önemli ayaklarından birisi de sivil toplum ve sivil toplum kuruluşları. Ülkemizin hem maddi hem de manevi gelişiminde, devlet aygıtları eliyle yürütülemeyecek pek çok iş ve hizmetin yerine getirilmesinde sivil topluma büyük görevler düşüyor. İnsanımızın geleceğe umutla bakmasını sağlayacak ahlaki donanımın oluşmasında, ilim, sanat, kültür, teknoloji, spor vb. alanlarda söz sahibi olmamızda, insanlığa sunacağımız medeniyet anlayışının inşasında sivil toplum rol ve inisiyatif almak zorunda.

Sivil toplumun ne kadar önemli ve değerli olduğu son deprem gerçeğinde de açığa çıktı. Deprem ve felaket bölgelerinde yaraların en kısa sürede sarılması ve depremzedelerin manen rehabilitasyonu işlerinde aktif ve gönüllü olarak yer alan dernekler, vakıflar, sendikalar eliyle sergilenen dayanışmanın insanlık tarihinde örneğine pek rastlanmıyor gibi.

Yerel yönetimlerde sivil toplum kuruluşlarına yeterlik alanlarına göre aktif görev verilmeli ve şehrimizin imar ve inşasında katkıları alınmalıdır. Eğitimden kültüre, spordan sanata, teknolojiden yardımlaşmaya, istihdamdan turizme hayatın her alanında gönüllü faaliyetler gösteren sivil toplum kuruluşlarımız şehrimizin yönetiminde de söz ve etki sahibi kılınmalıdır. Yerel yöneticilerin karne notunda bu hususa mutlaka yer verilmelidir.

Türkiye Yüzyılı idealini gerçekleştirmek, kamu ve sivil toplum birlikteliğini zorunlu kılmaktadır. Milletvekillerinden yerel yöneticilere kadar herkesin bu ortak çalışma vizyonuna sahip olması gerekiyor. Türkiye Yüzyılı çok ciddi bir ideal ve “Kızılelma”mızdır. Bu ideale ulaşmak her birimizin gelecek nesillere ve insanlığa bir borcudur."

Son Güncelleme: 22.03.2023 16:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
filanca 2023-03-22 23:40:33

kendisi yerel yönetimde yöneticilik yaparken bu ilkelere çok mu uymuş da ahkam kesmekte. güldür meyin adamı. aday olamayacağı kesin. kendi kişiliği ile bilgisi ile liyakatı ile değil de aday adaylıktan görev medet umarak bir yerlere atanır mıyım diye bekleiyor.

Avatar
Doğrucu 2023-03-22 19:21:33

Beyefendi bu anlatıklarınız bir aday adayının güzellemesi mi, ideali mi, yoksa hayalleri mi? Ya gerçekler böyle değilse ... Uyanmak için isterseniz işe eğitimden başlayın "Bir" li dostlarınızla...

Avatar
has çorumlu 2023-03-23 10:39:57

aday olamayacağını bildiği için seçimden sonrasına hazırlık yapıyor sizin sivil toplum kurulusu dedikleriniz sadece sizin menfaatiniz için var kadro peşinde koşmaktan başka memlekete hayrınız yok hiç bir insani faaliyet içinde göremediğimiz insani değerler platformunu yandaşlarının görevden alındığında AK Parti li bakanların atamalarına nasıl karşı çıktıklarını tüm çorum gördü sizi

Avatar
Eski Çamlar 2023-03-23 22:05:24

Çorum’da yıllarca Demokratik Sol Parti Merkez İlçe başkanlığı yapan Trabzonlu Aziz Yazıcı’nın oğlu, islamcılarla tevhidi çalışmalar yapan, kendi gibi düşünmeyenleri ....adleden Necat Yazıcı Ak Partiden Aday Adayı olmuş.
Necat Yazıcı yıllarca Çorum’da tevhidi çalışmaları yönlendirmeye çalıştı, oy kullanmak .... siyasetçiler .... dedi.
Askere gitmek .....
Türk bayrağı asmak ve türklük vurgusu insanın ....zedeler diyerek kendisine verilen görevi yaptı.
Şimdide siyasete girerek Ak Partide millet vekili yada bürokrat olarak yeni görevini üstlenecek.
İnsani değerler platformuda buna çanak tuttu ona sözcülük görevi verdi.
Necat bir proje, öncedende projeydi.
Ne diyelim derinlerden görev verilirse alınır. Vesselam.

Avatar
İdareci 2023-03-23 14:43:10

Saçmalamışsın, sen genel sekreter yardımcısı plurken hangi belediyeden oraya geldin. Başarılı olamadın ve seni aldılar oradan. Sonra, sonrasımı , gittin inançlı insanların bugün tenkit ettiğin kişilerin sayesinde belli bir zümrenin içine girerek gündemde kalmayı başardın ve idateci oldun. Gazel okumada, a.adaylıktan sonra nerede bir idareciliği istiyorsan buradan yaz seni oraya atayalım