Bu uyarı AK Parti’ye

Yazar Fuat Uğur, sahadaki tespitlerini "Erdoğan’ın gölgesini kendi cüssesi sanan milletvekilleriyle 2023 olmaz" sözleriyle paylaştı.

07 Ocak 2023 Cumartesi 21:56
Bu uyarı AK Parti’ye

Yazar Fuat Uğur, kibirden ve güçten zehirlenmiş milletvekilleri yüzünden AK Parti'nin güç kaybettiğini yazdı. Sahadaki tespitlerini paylaşan yazar, "Erdoğan’ın gölgesini kendi cüssesi sanan milletvekilleriyle 2023 olmaz" dedi.

AK Parti’de 2023 seçimleri için milletvekili adayı olmak isteyenlere yönelik çalışma tamamlandı.

RAPORLAR ERDOĞAN’A SUNULMAK ÜZERE

Genel Merkez yönetimi bir yandan mevcut milletvekillerinin performansını ölçtü, bir yandan da "yeni isimler, yeni yüzler" konusunda araştırma yaptı. Hazırlanan raporlar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sunulmak üzere.

'BÖYLE 2023 OLMAZ'

AK Parti'deki bu çalışmayı kaleme alan tv100 yazarı Fuat Uğur, aday kriterleriyle ilgili eleştirileri "Erdoğan’ın gölgesini kendi cüssesi sanan milletvekilleriyle 2023 olmaz" başlıklı yazısında paylaştı.

‘KİBİRDEN VE GÜÇTEN ZEHİRLENMİŞ MİLLETVEKİLLERİ’

Seçmenle ilişkilerinde kibirli olmama, olaylara doğru teşhis koyma, ağzından çıkanı kulağı duyma, yenilikleri takip edip öneriler sunma gibi kriterlerin çalışmada yer almadığını yazan Uğur, "Son dönem kibirden ve güçten zehirlenmiş milletvekili ekseriyeti ile karşı karşıya kaldığımı söylemek zorundayım" diye yazdı.

‘SEÇİM BÖLGESİNİ NAVİGASYONLA BULANLAR DEĞİL’

"Sevilmeyen isimleri aday göstermenin vatandaşta nasıl büyük bir tepkiye sebep olduğunu, AK Parti yöneticileri artık anlamak zorunda. Çünkü mevcut profillerden oluşan tabloyu Türkiye hakketmiyor." ifadelerine yer veren Uğur, uyarılarına şöyle devam etti:

GİDEREK YAYGINLAŞAN TEHLİKE

"Bu yüzden önümüzdeki seçimde, öncelikle vatandaşta karşılığı olan, sevilen, mesleğinde başarılı olmuş, seçim bölgesini ve gideceği yeri navigasyonla bulanlardan değil, kapı numaralarına kadar bilen adamlardan, kadınlardan isimler aday gösterilmeli. Geçmiş dönemde öyle isimler milletvekili yapıldı ki vatandaş arasında bugün giderek yaygınlaşan şöyle tehlikeli bir tepki oluşmaya başladı:

AK PARTİ’YE BİR DERS VERECEĞİM, AMA OYUM CUMHURBAŞKANINA’

Bu noktaya gelinmesinde, il ve ilçe teşkilatlarındaki adam kayırmacılığının, nepotizmin(akraba kayırmacılığının), bu ilişki ağlarının ekonomik ve bürokratik alanlara yansımasının da etken olduğunu da söylemek zorundayım. Aslında tepkinin AK Parti oylarını nasıl etkilediğini az çok kamuoyu araştırmalarından görüyoruz. Seçmenin neden böyle düşündüğünü iyi analiz edip gerekli önlemler alınmazsa işler sarpa sarar, benden söylemesi."

Son Güncelleme: 08.01.2023 18:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorum sevdalısı 2023-01-08 17:32:24

Yahu arkadaş bu yazı cuk oturmuş. Sanki çorumdaki bir vekili tarif ediyor. Lütfen, aday belirlerken yenileyin. Herkese üst perdeden bakan ve konuşan şu çorum vekilinide değiştirin lütfen

Avatar
Demir19 2023-01-08 17:32:10

Ak Partiye ders vereceğim diyenler burada mı

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2023-01-08 19:54:56

Senelerdir Çorum'a doğru dürüst Milletvekilleri seçilmedi , seçilmiyor. Çorum'a yararı, faydası olan Milletvekilleri gelmedi, gelmeyecek. Çorum Milletvekilleri konusunda en fazla şansızlık yaşayan ŞEHİR'dir. Çorum Milletvekilleri kendilerini, Çorum'un sahibi, efendisi gibi görüyorlar. Bu kadar haksızlık yapılan başka ŞEHİR de yoktur. Çorum da takım tutar gibi parti tutulursa kaybeden her zaman Çorum ve Çorumluları oluyor, olmaya da devam edecek. Partiler senelerdir, Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Senelerdir Çorum da uyumaya devam ediyor. ANLAYANA.....

Avatar
Doğrucu 2023-01-08 20:18:44

Bence bu milletvekilleriyle Çorum yerinde Sayar kimi Çorum'a uğramaz kimi fotoğraf çektirmek ten kimi kameralara poz vermekten başka işi yok Çorum'a Ahmet çamlı gibi bir yiğit milletvekili Yeter boşa dört milletvekiline masraf etmeye gerek yok

Avatar
@corumsever 2023-01-08 20:22:49

Çorum içinde aynı şeyler geçerli 2023 farklı bir yıl ve farklı bir seçim dönemi olacak. Eğer vekil adayları millete tepeden bakanlardan oluşursa vatandaş gerekeni yapacak.

Avatar
Davut 2023-01-08 20:27:15

Hiç önemi yok devlet 3 kişi ile yönetilir mi

Avatar
Ahmet 2023-01-08 16:00:10

İş bitirme danışmanı Fuat konuşmuş :)

Avatar
Şaşkın ördek 2023-01-08 16:34:07

Adaylar konusundaki tespitler tam isabet ama reiste bu millet kendisini ne amaçla iktidara getirmişti akp nereye evrildi bir düşünmesi lazım. Büyük mhp ideallerine oynamaktan vaz geçmeli. Bu millet ahlakla imanla yoğrulmuş dünyaya örnek olmuş bir millet. Avrupa biriği hayallerine kurban etmesin.