Bülent Arınç'a tepki

MHP Merkez İlçe başkanı Ertuğrul Onan, TBMM eski Başaknı Bülent Arınç'ın partisine yönelik sözlerine tepki gösterdi.

26 Kasım 2017 Pazar 00:20
Bülent Arınç'a tepki

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, TBMM eski Başkanı Bülent Arıç’ın katıldığı bir televizyon programında MHP’ye yönelik eleştirilerine tepki gösterdi.

AK Parti'nin MHP ile uyumlu çalışmasına itiraz eden Bülent Arınç’ın siyasette miadının sona erdiğini iddia eden Onan, açıklamasında özetle, “Bülent Arınç’a sormak lazım; sen ne anladın MHP’nin anladığı milliyetçilikten? Bülent Arınç yaptıklarıyla Türk siyasetinde değil ama muhakkak Türk siyasi tarihinde kendine hak ettiği yeri bulması gereken bir figürandır. Bir siyasetçinin kendisiyle en fazla ne kadar çelişebileceğini göstermek açısından Türk siyasi tarihinde emsalsiz bir yere sahiptir.” ifdalerine yer verdi.

Arınç’ın aktif siyasette bulunduğu dönemde sert çıkışlarından hemen sonra gösterdiği tavır değişikliğini trajik olarak yorumlayan Onan, “Siyasete yeniden atılmak için MHP üzerinden gündeme gelmeye çalışan, Türk siyasi tarihinin en büyük anti kahramanı Bülent Arınç’tır ve yeni nesil siyasetçiler için ne yapılmaması gerektiği konusunda en önemli tarihi kişiliktir.” dedi.

Arınç’ın, geçmişte PKK, FETÖ ve 15 Temmuz darbe girişimi öncesi sarf ettiği bazı sözlerini hatırlatarak eleştiren Onan, “Bülent Arınç'ın Türklük şuur ve gururunu, İslam ahlak ve faziletini ilke edinen, şeref ve haysiyet mefhumlarının üzerine inşa edilmiş bir siyasi hareketi var eden sebepleri anlaması mümkün değildir. Bizim siyasetimizin öznesi Türk milletidir. Yegâne kuvvetimiz, varlık nedenimiz ve gelecekle ilgili kurduğumuz hayallerimizin esası Türk milletiyle ilgilidir. Sözümüz, ülkülerimiz, hedeflerimiz ve ilkelerimiz Türk milletiyle anlamlı olmaktadır.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.