Çeltik üreticisinin su sorunu çözüldü

Obruk Barajı Havzasında bulunan çeltik üreticilerinin yaşadığı su sıkıntısı çözüme kavuşturuldu.

27 Temmuz 2015 Pazartesi 18:12
 Çeltik üreticisinin su sorunu çözüldü


Obruk Barajı Havzasında bulunan çeltik üreticilerinin yaşadığı su sıkıntısı çözüme kavuşturuldu.


AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Çorum Milletvekili Cahit Bağcı ile İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Kuyumcu, Güvercinlik, Berk, Gökgözler, Kumbaba ve Çatar Köylerinin kooperatif başkanları ve üyeleriyle toplantı yaptı.


Çeltik üreticilerinin yaşadıkları su sıkıntısı ile ilgili taleplerin dinlendiği toplantıda üreticiler, barajdan bırakılan su miktarının yeterli olmadığını, su yetersizliğinden dolayı da çeltik tarlalarını yeteri kadar sulayamadıklarını belirttiler.


80m3 su verildiğini, 20m3’ün altına düşen suyun 700 dekara yakın çeltik tarlaları için yetersiz kaldığını ve ürünlerin adeta su yetersizliği nedeniyle kuruma noktasına geldiğinden dert yanan üreticiler, bu konuda Milletvekili Bağcı ve İl Başkanı Bekiroğlu’ndan soruna köklü bir çözüm getirmelerini talep ettiler.


Sorunun çözümü noktasında gerek baraj yetkilileri, gerekse diğer firma yetkilileri ile görüşen İl Başkanı Bekiroğlu ve Milletvekili Bağcı, sorunun çözülmesini, geçimini çeltik üreticiliğinden sağlayan vatandaşların mağdur edilmemesini aktardılar. Yapılan görüşmeler neticesinde üreticileri mağdur etmeyecek şekilde su ihtiyacının karşılanacağının sözünü alan İl başkanı Bekiroğlu ve Milletvekili Bağcı, yöre halkının önemli bir problemini daha çözmenin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdiler.




Son Güncelleme: 27.07.2015 18:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.